Vlaamse vrouw (41) sterft aan dodelijke dosis drugs na het drinken van rode wijn: parket waarschuwt bevolking

Links: de aangetroffen kurk. Midden: het merk wijn in kwestie. Rechts: de originele kurk.

Een vrouw uit Puurs is eind vorig jaar om het leven gekomen na het drinken van rode wijn. Uit onderzoek achteraf bleek dat de vrouw een dodelijke dosis MDMA en MDA in haar bloed had. Naar alle waarschijnlijkheid zaten de drugs in de rode wijn die ze enkele uren eerder dronk. Het parket wil de bevolking nu waarschuwen.

Arthur De Meyer

De feiten dateren al van 17 december vorig jaar, maar nu wil het parket een waarschuwing uitsturen. Het slachtoffer, een 41-jarige vrouw uit Puurs, had op 12 december thuis een glas rode wijn gedronken. “Volgens een getuige die erbij was, had het slachtoffer na één slok de fles uitgegoten omdat de wijn slecht smaakte.” Kort nadien werd de vrouw onwel en verloor ze het bewustzijn, waarop de getuige de hulpdiensten verwittigde. Vijf dagen later overleed de vrouw.

Dodelijke dosis MDMA

Tijdens het gerechtelijk onderzoek kwam aan het licht dat het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA in het bloed had. Er zijn aanwijzingen dat de drugs in de wijn zaten. “Het slachtoffer kon in het onderzoek niet gelinkt worden aan het gebruik van harddrugs.”

De fles waarvan sprake was een Red Merlot Cabernet Sauvignon 2016 van het merk Black & Bianco. In principe moet die een zwarte kurk hebben met het logo van het merk, maar het aangetroffen exemplaar had een andere kurk. De onderzoekers gaan er dus vanuit dat de fles gemanipuleerd werd en dat drugs aan de wijn werd toegevoegd. Het parket heeft geen weet van andere gemanipuleerde flessen, maar wil geen risico’s nemen en doet daarom een oproep om waakzaam te zijn.

Het gaat om ‘RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016’ van het merk Black & Bianco. “Wie een dergelijke fles in bezit heeft en waarvan de originele kurk en omhulsel gemanipuleerd zou zijn, wordt uitdrukkelijk gevraagd om die niet te openen en om de politie te verwittigen op het nummer 03/293 22 32.” Ook wie informatie heeft over de herkomst van de aangetroffen fles, wordt gevraagd om de politie te contacteren.

© parket Antwerpen

© Parket Antwerpen

© Parket Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen