De signalisatie voor de autoluwe binnenstad in de Frederik de Merodestraat was aanvankelijk niet afgeplakt. © Sven Van Haezendonck

Signalisatie omleiding leidt tot verwarring: “Overtredingen vervallen”

Door problemen met de signalisatie was er woensdag verwarring over een omleiding via de Frederik de Merodestraat om de Mechelse binnenstad te bereiken. Na meldingen bij de politie is de situatie rechtgezet.

svh

LEES OOK: Sint-Katelijnestraat drie dagen afgesloten voor nieuwbouw op site Diana Baby

Door werkzaamheden voor de bouw van een nieuw woonproject op de site van de vroeger winkel Diana Baby is de Sint-Katelijnestraat drie dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestuurders moeten tot en met vrijdag omrijden via de Frederik de Merodestraat, maar daar liep het mis. De camera’s die de autoluwe zone bewaakt, was uitgeschakeld. Maar de signalisatie die ze aangeeft, was nog actief en niet afgeplakt.

“Ik heb driemaal de stad rond gereden met de gedachte dat ik een bord had gemist en toen heb ik contact opgenomen met de politie”, zegt een van de bestuurders. De lokale politie Mechelen-Willebroek deed haar best om de situatie zo snel mogelijk te laten rechtzetten door de bevoegde diensten. “Alle overtredingen die werden vastgesteld en die te wijten zijn aan deze onduidelijkheid komen te vervallen, uit begrip voor de tijdelijk moeilijke en verwarrende situatie”, reageert Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen