De Krijgsbaantunnel kan vanavond opnieuw volledig open. © BFM

Oorzaak wateroverlast gevonden: Krijgsbaantunnel vanavond opnieuw open

De tunnel van de Krijgsbaan aan de luchthaven van Deurne gaat in de loop van de avond opnieuw volledig open voor verkeer. Sinds maandag was één koker onbeschikbaar door wateroverlast, met enorme verkeershinder in Mortsel en Borsbeek tot gevolg. “De oorzaak van het probleem is intussen gelokaliseerd en de nodige werken zijn aan de gang”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

dvd

Drie dagen nadat de tunnel gedeeltelijk was gesloten, hebben experts van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Waterlink en een aannemer de bron van de overlast kunnen achterhalen. “De oorzaak van het probleem blijkt een verstopte afwateringsbuis die zo’n 4 meter diep onder de tunnel ligt”, zegt Jef Schoenmaekers van AWV. “Daardoor duurde het even vooraleer de oorzaak was gevonden.”

Door de verstopping kon het grondwater onvoldoende afgevoerd worden en kwam het terug naar boven met wateroverlast op het wegdek in de tunnel tot gevolg. “De oorzaak van de verstopping is nog niet gekend en zal de komende dagen en weken verder onderzocht worden, zodat we er zeker van zijn dat dit probleem zich niet nog eens kan voordoen”, zegt Schoenmaekers.

Tunnel morgenochtend volledig open

De verstopte buis wordt nu uitgegraven en zal vrijgemaakt worden zodat het water opnieuw kan worden afgevoerd en de tunnel terug open kan. “Die werken zullen nog de rest van de dag in beslag nemen”, zegt Schoenmaekers. “In de loop van de avond verwachten we de tunnel opnieuw in beide richtingen te kunnen openstellen.”

De komende dagen zal er wel nog gewerkt worden, maar enkel op de pechstrook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER