Zeven jaar cel voor stalking van en brandstichting bij ex-vriendin

(Themabeeld)

Een 52-jarige man uit Oostende is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot zeven jaar effectieve celstraf omdat hij lange tijd zijn ex-vriendin stalkte en uiteindelijk zelfs haar woning in brand stak. De rechtbank in Brugge had hem veroordeeld tot vier jaar cel, maar de man was zelf in beroep gegaan om een straf met uitstel te vragen.

In het voorjaar van 2015 knoopte N.V. een relatie aan met de beklaagde. Na enkele maanden begon Filip S. zich volgens de burgerlijke partij al dominant, jaloers en agressief te gedragen. Toen de relatie in december 2015 verbroken werd, begon hij het slachtoffer ook te stalken en te bedreigen. Ondanks verschillende klachten bij de politie ging N.V. in 2016 toch weer een relatie aan met de man.

Ondergedoken

Na een nieuwe relatiebreuk in april 2018 liep de situatie pas echt helemaal uit de hand. De Oostendenaar bespiedde zijn ex-vriendin, dreigde haar huis in de fik te steken, sloeg haar nieuwe vriend en stal haar brievenbus. In de nacht van 1 op 2 juni 2018 stichtte hij brand en het huis brandde volledig af. Op dat moment was N.V. gelukkig een tijdje ondergedoken in de Ardennen.

De man was zelf in beroep gegaan tegen zijn veroordeling in Brugge tot vier jaar cel. Volgens zijn advocate toonde hij veel berouw en was een straf met uitstel passender. Het hof ging daar echter niet op in en verhoogde de straf zelfs naar zeven jaar.

Daarnaast stond ook een kameraad terecht. Die zou hem op het idee hebben gebracht om brand te stichten. De man uit Oudenburg ontkende echter met klem dat hij iets met de feiten te maken had en werd zowel in eerste aanleg als in beroep vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen