Vier mannen in de cel voor betrokkenheid bij heroïnelab in Lanaken

© Tom palmaers

Vier mannen zijn dinsdagavond door de onderzoeksrechter in Tongeren aangehouden en opgesloten op verdenking van betrokkenheid bij de productie van heroïne. In Lanaken werd dinsdag voor het eerst in de provincie een heroïnelab aangetroffen. De speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg konden beslag leggen op 35 kilo onversneden heroïne, goed voor een straatwaarde van om en bij de 1,4 miljoen euro.

Het parket van Limburg bevestigde woensdag de aanhouding van de vier mannen. Persmagistraat Pieter Strauven bevestigde ook het aantreffen van de stof azijnzuuranhydride. De verdachten gebruikten het als hulpstof voor de omzetting van morfine naar heroïne. Het inademen van de stof kan tot de dood leiden.

Synthetische drugs

De speurders vielen dinsdag op verschillende plaatsen binnen. Er vonden vier huiszoekingen plaats in Lanaken en eentje in het Nederlands-Limburgse Maastricht.

In een van de gebouwen in Neerharen (Lanaken) stootte de federale gerechtelijke politie wonderwel op een heroïnelab, terwijl het doorgaans laboratoria zijn voor de productie van synthetische drugs. Er werden materialen gevonden die gebruikt werden voor de productie van heroïne, zoals onder meer hydraulische persen.

Naast de 35 kilo heroïne namen de speurders meerdere voertuigen in beslag. De politiemensen konden vier verdachten in de boeien slaan. Een van de vier bleek een chemicus te zijn, die in een van de doorzochte panden in Lanaken verbleef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen