Toen de politie het pand binnenviel, was er een 26-jarige Irakees aanwezig. Hij werd in de boeien geslagen. © BERT DE DEKEN

Chemische producten aangetroffen in pand Apostoliekenstraat, politie arresteert 26-jarige man

De lokale politie Turnhout is woensdag in de vooravond binnengevallen in een gebouw in de Apostoliekenstraat in het centrum van Turnhout. Vermoedelijk werden er in het pand chemische drugs aangemaakt.

mph

Bij de politie was woensdagmiddag een melding binnengelopen van een vreemde geur die rond het pand hing. De melders vertelden dat de geur hen deed denken aan anijs, een aroma dat wel vaker in verband wordt gebracht met drugslaboratoria. “Ons drugsteam is wat later ter plaatse gegaan voor verder onderzoek”, zegt een politiewoordvoerder. “Het was meteen duidelijk dat er daar zaken gebeuren die het daglicht niet mochten zien. In het pand werden allerlei chemische producten aangetroffen in tientallen vaten.”

Of het om een drugslabo gaat, was woensdagavond nog niet bekend. Speurders van het gerechtelijke labo komen donderdag ter plaatse om te zien welke producten er precies aanwezig zijn in het gebouw en hoe alles op een veilige manier kan verwijderd worden. Toen de politie het pand binnenviel, was er één persoon aanwezig. Het gaat om een man van 26 met de Irakese nationaliteit. Hij is van zijn vrijheid beroofd en wordt eerstdaags uitgebreid verhoord.

© BERT DE DEKEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER