Een van de merken van AB InBev is het van oorsprong Mexicaanse Corona-bier.  Het bierconcern kocht het merk in 2012 en betaalde 16 miljard euro aan het Mexicaanse moederbedrijf Grupo Modelo.
Volledig scherm
Een van de merken van AB InBev is het van oorsprong Mexicaanse Corona-bier. Het bierconcern kocht het merk in 2012 en betaalde 16 miljard euro aan het Mexicaanse moederbedrijf Grupo Modelo. © REUTERS

AB InBev liep al 261 miljoen euro aan opbrengsten mis in China door virus

Bierreus AB InBev is door de uitbraak van het coronavirus in China in de eerste twee maanden van dit jaar ongeveer 285 miljoen dollar (261 miljoen euro) aan opbrengsten misgelopen en ongeveer 170 miljoen dollar (155 miljoen euro) aan ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) verloren. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn jaarresultaten. Voor het eerste kwartaal gaat AB InBev uit van een winstdaling van het groepsresultaat met 10 procent, vooral als gevolg van het coronavirus maar ook omdat Brazilië in dezelfde periode vorig jaar erg sterk presteerde. Volgens het persagentschap Bloomberg gaat het om de grootste winstdaling in zeker tien jaar.

11 reacties

  • Dirk De Coninck

    4 jaar geleden
    Op lange termijn is dit een topaandeel. Kan nu gekocht worden met een mooie korting. Wat heduld, het dividend opstrijken, en winst gegarandeerd.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Gans ons economisch systeem gaat niet uit van verrassingen. Winsten kunnen snel verdampen naar verliescijfers en dan is het simpelweg voor duizenden werknemers einde verhaal. Momenteel leven we nog in een ongekende luxe maar oorlogen, pandemieën enz.. kunnen deze drastisch verstoren. Zonder pessimistisch te zijn is het niet onverstandig om drastische maatregelen te nemen bij een nieuwe uitbraak. Hopelijk is dit een tijdelijk fenomeen en komen er snel vaccins om deze virussen in te dijken.
  • Stef van Dijk

    4 jaar geleden
    Zal niet aan al die gratis reclame liggen die ze nu met het gelijknamige virus krijgen
  • Fernand Beaumonde

    4 jaar geleden
    Minste van men zorgen, drink bieren van brouwers die belastingen betalen
  • Zulma Terrana

    4 jaar geleden
    Dat komt later wel weer goed. Steeds maar weer hetzelfde bij die geldwolven. Geld en economie boven de mensen.