Jonge klimaatactivisten voeren actie op terreinen Eurocontrol: “Ze zijn goed op de hoogte van de crisis, maar blijven rustig capaciteit opvoeren”

© BELGA

Een 15-tal activisten van Extinction Rebellion Youth voeren donderdagochtend sinds 08.00 uur actie op de terreinen van Eurocontrol in Haren. De activisten, allemaal tieners, zijn de terreinen binnengedrongen en hebben zich vastgeketend aan de vlaggenmasten van de Europese lidstaten. Ze protesteren tegen de Digitally Connected Airports Conference die vandaag plaatsvindt, een bijeenkomst van toplui uit de luchtvaartsector.

“De uitstoot van internationale luchtvaart is tijdens de voorbije 20 jaar met 130 procent gegroeid”, zegt Roeland Ghys, woordvoerder van de actievoerders. “Dit was de sterkste groei in de gehele transportsector. Vandaag staat de uitstoot van de Europese luchtvaartsector garant voor 3,77 procent van de uitstoot. Ondanks verbeteringen in brandstofgebruik wordt de uitstoot van vliegtuigen in 2050 naar verwachting zeven tot tien keer groter dan in 1990, nog meer dan drie keer zoveel als vandaag. Dit kan zo niet verder. Deze volwassenen zijn zeer goed op de hoogte van de huidige klimaatcrisis, maar blijven rustig verder bouwen aan het opvoeren van de capaciteit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen