EPA
Volledig scherm
© EPA

Historisch laag aantal doden in Duits verkeer

Het aantal doden op de Duitse wegen was vorig jaar historisch laag. Er kwamen volgens het Duitse bureau voor statistiek 3.059 mensen om in het verkeer en dat waren er 216 minder dan het jaar er voor. Het was het laagste aantal in de zestig jaar dat dit wordt bijgehouden. Het gaat wel om voorlopige cijfers.

20 reacties

  • Wesley Gevaert

    4 jaar geleden
    En laat dat net het jaar zijn dat ze de regels weer willen verstrengen en de no-limit willen afschaffen.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Ik merk al jaren dat er minder verdraagzaam wordt gereden in de landen met de strengste snelheidsbeperkingen. In Duitsland zijn chauffeurs zeer attent, oplettend en tolerant, maar snel.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Het magische woord is hier inderdaad "discipline". In Zwitserland krijg je moordende blikken van automobilisten als je niet stopt voor een zebrapad, in het kanton Wallis staat er niet eens één flitser, alcoholcontroles worden niet gedaan tenzij de politie merkt dat je niet sober over de weg rijdt en dan is het ineens 5500€ boete plus rijbewijs kwijt en auto geconfiskeerd, excuus ik heb mijn rijbewijs nodig voor mijn job gaat niet op.
  • Johnny Vandewalle

    4 jaar geleden
    Dan maar hier ons wijs maken met boetes dat snelheid de oorzaak is van de vele doden in het verkeer .
  • Henri Jordens

    4 jaar geleden
    Is goed te verklaren. In Duitsland rijd men meer gediciplineerder en houd men zich meer aan de regels. Weet reeds 50 jaar dat wanneer ik 150 km/h tot 170km/h reed veel aandachtiger was dan wanneer ik 120 mocht rijden. Hier is het verkeer op onze snelwegen dan ook veel drukker en rijden we gejaagder alsof de duivel op onze hielen zit.