Photo News
Volledig scherm
© Photo News

KOERS KORT. Dumoulin komt aan op Tenerife - Simmons start bij Trek in Omloop - Euskaltel keert terug in peloton

0 reacties

  1. Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”
    PREMIUM
    4

    Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”

    Eerst hing de fotofinish verkeerd (2021). Toen werd de verkeerde winnaar omgeroepen (2022). Dat de latere winnaarTadej Pogacar door de auto van de koersdirecteur op sleeptouw werd genomen (2023), was dan toch de druppel te veel. Want zondag krijgt Leo van Vliet (68) een andere chauffeur. Na 28 jaar is Walter Planckaert vervangen. En over twee jaar geeft Van Vliet zelf de fakkel van de Amstel Gold Race door aan Flanders Classics. Hij zal nog waken over ziel van de koers, die hij zijn kindje noemt. “Het moet geen Vlaamse leeuw worden.”
  2. Tien kilo zwaarder dan concurrentie en de geschiedenis tegen: hoe Mathieu van der Poel in Luik voor een ongelijke strijd lijkt te staan
    PREMIUM
    18

    Tien kilo zwaarder dan concurren­tie en de geschiede­nis tegen: hoe Mathieu van der Poel in Luik voor een ongelijke strijd lijkt te staan

    Mathieu van der Poel: 75 kilo. Tadej Pogacar: 66 kilo. Luik-Bastenaken-Luik lijkt een ongelijke strijd, want nergens in het voorjaar speelt gewicht zo’n grote rol als zondag. De wereldkampioen staat voor een quasi onmogelijke missie leert een blik op de statistieken en data. In het moderne wielrennen slaagde geen enkele renner uit zijn gewichtsklasse erin om La Doyenne te winnen. Sterker nog, slechts één, en die kent hij heel goed, haalde het podium.