In Milaan nemen mensen op het openbaar vervoer het zekere voor het onzekere.
Volledig scherm
In Milaan nemen mensen op het openbaar vervoer het zekere voor het onzekere. © Photo News

WHO vraagt elk bedrijf maatregelen tegen coronavirus te nemen: “Desinfecteer bureaus dagelijks en laat ook bij milde hoest personeel thuis werken”

Nu het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt, vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan elk bedrijf wereldwijd om een resem maatregelen te nemen. Zo horen werknemers hun werkplek te allen tijde hygiënisch achter te laten. “Desinfecteer bureaus dagelijks”, luidt het advies. “En als Covid-19 in jullie contreien zou opduiken, laat het personeel dan ook bij milde hoest thuis werken.”

14 reacties

  • Andy De Zutter

    4 jaar geleden
    Openbaar vervoer blijft rijden, hoe onnozel, ik ben blij dat ik dat werk niet doe, lijkt wel kamikaze. Mijn ex doet dat werk en we hebben een kind die ze om de zoveel tijd komt halen, zet mij extra aan het denken, als je ziet dat ze in Italië niet meer rijden, zot land.
  • maarten mouton

    4 jaar geleden
    Of dit gezond verstand is is zwaar te betwijfelen. Voorzichtig zijn is 1 zaak maar je kan er ook in overdrijven. Je kan moeilijk iedereen thuis laten werken of constant iets gaan aflasten. Voor hetzelfde geld loop je op straat rond en raak je ook besmet.
  • Kim Vanderpoort

    4 jaar geleden
    Sluit toch die scholen zodat kinderen die net terugkomen uit skivakantie niet meteen iedereen gaan aansteken.
  • Arne Van Gheluwe

    4 jaar geleden
    Extra kuis personeel zou al veel oplossen. Regelmatig klinken ontsmetten en oppervlaktes kuisen zou al veel helpen
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Louis Meuleman Dat de WHO wereld vreemd is weten we reeds lang en dat alleen mensen die een bureau job hebben mee tellen ook noch thans zijn er veel meer arbeiders die werken en niet van thuis uit kunnen werken en veel in een kleine ruimte dicht bij elkaar maar ja zo slim zijn ze niet die politiek aangestelde onbekwame groot verdieners