Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Cumulverbod voor Belgische boekhouders is in strijd met Europees recht

UPDATEBelgische boekhouders mogen hun job combineren met die van verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent of vastgoedmakelaar. Het cumulverbod dat nu van toepassing is, is in strijd met het Europees recht, oordeelt het Europees Hof van Justitie. 

8 reacties

  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Louis Meuleman Waarom hebben we in Belgie nog een regering of parlement nodig als Europees parlement toch beslist wat we wel en niet mogen doen dus afschaffen en we gaan miljarden besparen
  • Linde Segaert

    4 jaar geleden
    Ik mag binnen mijn firma zelfs geen job als coach combineren met die van boekhouder. Gewoon omdat het zo in onze Belgische wet staat. Vermoedelijk een wet uit de tijd van Napoleon of zo. Maar niemand die het nodig vindt dit soort onzin te schrappen uit onze wet. Terwijl politici van ons land zonder enig probleem mogen zetelen in alle mogelijke raden van bestuur. Ook van beursgenoteerde bedrijven. Ze mogen daarvoor zelfs betaald worden. Net of daar geen sprake kan zijn van belangenvermenging...
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Andermaal loopt ons land een blauwtje op door geklungel van onze politici. Anderen onterecht inkomsten ontzeggen, en zelf maar cumuleren op grote schaal. Eerst oompje, en dan oompjes kinderen!
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Dat cumulverbod bestaat al 34 jaar en heeft destijds veel mensen gebroodroofd. En dan te bedenken dat in de politiek iedere cumul toegelaten is.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Een warboel van inkomsten is alleen weggelegd voor politiekers.