Giphhy
Volledig scherm
PREMIUM
© Giphhy

Samenwonen met vrienden? 5 dingen die je moet weten

Samenwonen met vrienden zoals Ross, Monica, Chandler, Joey, Phoebe en Rachel: het klinkt in een woord ge-wel-dig! Maar voordat je hoteldebotel samenhokt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Advocaat Mark Huygen van advocatenkantoor Huygen&Claesen uit Bilzen deelt zijn beste tips.

5 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Ik zou liever in een tent gaan wonen dan met 'vrienden'. Er is altijd eentje (of meer) die niet of niet op tijd zijn deel van de huur en de rekeningen betaalt, zijn rommel (vooral in de keuken) niet opruimt, lawaai maakt dat de anderen stoort, depressief rondloopt en noem maar op. Ik ken er velen die samenwonen met de beste intenties geprobeerd hebben maar die na een tijd afgehaakt hebben.
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Michel. In Gent mag dat nog maar het samenspel grote ontwikkelaars en stad is ook daar volop bezig. Hand- en spandiensten alom. Ook interessant zijn de loonlijsten van die ontwikkelaars. Er staan wel een familieleden van op.
  • Romain Thyssens

    4 jaar geleden
    @Michel Jacobs : Da's onzin, hé... Verhuur het aan één persoon en die doet daar dan lekker zijn ding mee.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    In Leuven is dat zelfs verboden. Zogezegd omdat huizen aan families moeten verhuurd worden, in werkelijkheid omdat de immokantoren een onderhands akkoord hebben met de stad: wij vernieuwen, jullie zorgen voor ons rendement.Ik ben zelf met correctionele rechtbank bedreigd omdat ik een mooi huis verhuurde aan studenten.Die waren aan het wenen omdat ik ze moest buitenzetten. Schoon socialisten en christendemocraten in Leuven, een échte maffia ja.Dat het gerecht dat eens gaat onderzoeken verdomme.
  • Paul Moens

    4 jaar geleden
    nooit van mijn leven