ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Hogere uitkeringen en pensioenen door overschrijding spilindex

De inflatie is in februari, na twee opeenvolgende maanden gestegen te zijn, gedaald naar 1,10 procent. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd evenwel overschreden. Dat betekent dat de sociale uitkeringen en de pensioenen in maart met 2 procent verhoogd worden. De wedden in de openbare sector worden in april geïndexeerd met 2 procent,  meldt statistiekbureau Statbel vandaag.

166 reacties

  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    En dat geldt ook voor onze politici die al lang zonder regering zitten en weer pas uit vakantie komen... Ongelooflijk dat wij dat dulden!
  • Percy Salembier

    4 jaar geleden
    Beste Eric Grosemans, Sedert januari 2019 worden de pensioenen van d ambtenaren betaald de 1° werkdag van de maand. Nu werden de pensioenen voor maart op 28 februari betaald, zo ontloopt de staat de index-aanpassing voor de maand maart.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De werkenden krijgen altijd dezelfde indexopslag, ook 2%. En daarbovenop ook nog eens een loonopslag van 1,1% Walter Van Criekinge. Leer je wereld kennen.
  • Walter Van Criekinge

    4 jaar geleden
    De doppers krijgen 2% opslag, de werkende 1.1% dat noemt men rechtvaardigheid.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom hoge pensioenen nog geïndexeerd worden? De sociale uitgaven blijven maar exploderen: dat is onmogelijk vol te houden.