Shoppen in de Italiaanse stad Milaan, tegenwoordig doen verschillende mensen het met een mondmasker. De vrees voor het nieuwe coronavirus zit er goed in.
Volledig scherm
Shoppen in de Italiaanse stad Milaan, tegenwoordig doen verschillende mensen het met een mondmasker. De vrees voor het nieuwe coronavirus zit er goed in. © Photo News

De grootste epidemieën die de wereld recent in hun greep hielden: een overzicht

De wereld is in de ban van Covid-19, het nieuwe coronavirus, dat zich snel verspreidt en in steeds meer landen wordt waargenomen. Er zijn wel meer epidemieën geweest die de wereld in hun greep hebben gehouden. Een overzicht van de grootste recente virusuitbraken.

2 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Peter Janssens Een virus, dat enorm klein is en zich zeer snel kan aanpassen, is echt moeilijk te stoppen. Antibiotica werken niet en antivirale middelen zijn veelal heel specifiek. Vaccinatie is de beste manier om virale ziektes te vermijden, maar deze zijn altijd reactief op een epidemie. Hier is niks ironisch aan. Het feit dat we tot Mars geraken, betekent nog niet dat we alles kunnen.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Met al onze technologie en grootspraak uit de hoogmoed dat we zo intelligent zijn moeten we toch het onderspit delven als we tegen een simpel virusje worden gezet. Ik hou wel van ironie.