Voor zoetekauwen: Loïc maakt broodpudding
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (8 personen)
1 liter melk
2 tassen halfvolle melk
480g ongeraffineerde suiker
50 g en 1 el vanillesuiker
1 kg oud brood en oude ontbijtkoeken
10 eieren
boter
20 g gelatineblaadjes
385 g vaste honing
koolzaadolie
2 el maïszetmeel
2 el poedersuiker
125 g pure chocolade
1 el cacaopoeder
optioneel: bruine rum
maïszetmeel
BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Verwarm in een pot 1 liter melk met 150 g suiker, 50 g vanillesuiker en een snuif zout tot net onder het kookpunt.
• Scheur en snij 1 kg oud brood en ontbijtkoeken in kleine stukken.
• Giet de hete melk over het brood en meng goed onder elkaar tot het brood wak wordt.
• Voeg 10 eieren toe en meng goed.
• Doe de broodpudding in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 40 minuten in een oven op 180°C.
• Week 20 g gelatineblaadjes in 120 ml water in de mengkom van de keukenrobot.
• Breng 330 g suiker, 385 g honing en 120 ml water aan de kook in een steelpan.
• Laat 5 minuten zachtjes pruttelen zodra het kookpunt bereikt is.
• Klop de gelatine los met de keukenrobot en Pagina 2 van 4 voeg in een straal de siroop voorzichtig toe.
• Blijf kloppen tot een schuimig beslag.
• Vet een ovenschaal in met een weinig koolzaadolie.
• Maak een half/half mengeling van 2 el maïszetmeel en 2 el poedersuiker en bestrooi de schaal rijkelijk.
• Stort het schuimig beslag in de schaal en laat minimum 1 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
• Haal de broodpudding uit de oven en laat even afkoelen.
• Verwarm 2 tassen halfvolle melk tot net onder het kookpunt.
• Breek 125 g pure chocolade in kleine stukjes en voeg toe.
• Voeg, als de chocolade gesmolten is 1 el cacaopoeder, 1 el vanillesuiker en een snuif zout toe.
• Voeg (naar smaak) een scheutje rum toe.
• Haal de opgesteven marshmallows uit de koelkast.
• Bestrooi met extra maïszetmeel en poedersuiker.
• Snij in kubussen met een ingevet en bebloemd scherp mes.
• Leg 3 marshmallows op de hete chocomelk en karameliseer met een bunsenbrander.
• Serveer met een sneetje broodpudding.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Independer
Je huisbaas renoveert je woning: wat zijn jouw rechten als huurder? En hoe zit het met de maandelijkse huur?
Stel: je verhuurder kondigt aan dat hij renovatiewerken uitvoert om de EPC-waarde van je huurhuis of -appartement naar een hoger niveau te tillen, conform de verstrengde energetische wetgeving. Welke gevolgen heeft dat voor jou als huurder? Independer.be beantwoordt de vaakst gestelde vragen hieromtrent. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk