Fragment uit de video 'Be a lady they said' met Cynthia Nixon.
Volledig scherm
© Fragment uit de video 'Be a lady they said' met Cynthia Nixon.

Actrice Cynthia Nixon geprezen om video die onrealistische verwachtingen voor vrouwen aankaart

Cynthia Nixon (53) wordt overal geprezen voor de krachtige video van ‘Girls. Girls. Girls. Magazine’ die eerder deze week viraal ging. Daarin klaagt ze de tig tegenstrijdige reacties aan waarmee vrouwen elke dag geconfronteerd worden, van de manier waarop ze praten, zich kleden tot zich gedragen.

3 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Catherine: feminisme draait helemaal niet om mannen imiteren, maar om ondanks alle verschillen toch als gelijken te worden behandeld. Mannen zijn anders, maar niet beter. Waarom moeten vrouwen een onderdanige rol aannemen en daar ook nog 'vree content' mee zijn? Waarom geldt er voor mannen en vrouwen een andere moraal? Vroeger moesten vrouwen moeten zwijgen, zorgen en gehoorzamen en ze hadden over belangrijke zaken niks te zeggen,en dat is volgens jou dan geen keurslijf?
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Deze boodschap is al minstens 60 jaar oud, en achterhaald. Het keurslijf is de feministische ratrace: tot in het absurde de man imiteren (en nooit kunnen evenaren en daarom steeds klagen en de man irriteren). Niemand is er in het Westen na 60j feminisme gelukkiger van geworden. Wat is er verkeerd aan een sterke vrouw achter een sterke man? De eindverantwoordelijkheid ligt bij de man, niet bij de vrouw (en ze mag vree content zijn).
  • Peter Van Cleemput

    4 jaar geleden
    Cynthia Nixon, ondertussen reeds een poos de kaap van de 50 lentes gerond, schitterende actrice overigens, is precies rijk geworden met die 'tools' die ze nu pretendeert te verfoeien. Wel erg doorzichtig, toch?