De Amerikaanse vice-president Mike Pence, samen met president Trump, gisteren tijdens een speciale persconferentie over het coronavirus in het Witte Huis.
Volledig scherm
De Amerikaanse vice-president Mike Pence, samen met president Trump, gisteren tijdens een speciale persconferentie over het coronavirus in het Witte Huis. © Photo News

Vice-president Mike Pence, ‘verantwoordelijke voor HIV-uitbraak’, aangesteld als hoofd coronabestrijding in VS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisterenavond zijn vice-president, Mike Pence, de leiding gegeven over de bestrijding van het coronavirus. Sommige Amerikanen hebben daar hun bedenking bij, omdat onder Pence, toen hij gouverneur was, Indiana de grootste uitbraak van HIV ooit kende.

6 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    1. Het meest relevante dat ze gedaan hebben afgelopen jaren is besparen op CDC en dat is NIET positief. 2. Aantal gevallen komende dagen op nul? Ziekte begint zich pas uit te spreiden. De gezondheidszorg kennende in de VS heeft niet iedereen toegang tot bijstand. 3. Het beste team opgesteld? Zoals hij ook enkel de besten aanwerft allicht ... de huidige verantwoordelijke gelooft eerder in een goddelijke interventie dan wetenschap.
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    Zijn werkwijze? Ogen sluiten en iedereen oproepen hard te bidden.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Als het misloopt, en de kans is realistisch, zal Mike Pence ook op de lijst van die personen terecht komen die bij Trump uit de gratie gevallen zijn. Zal hij dan nog de 'Running Mate' zijn/blijven?
  • David Lievens

    4 jaar geleden
    De alom geroemde kop-in-het-zand-techniek van Trump. Pence zijn beste oplossing is bidden tot god. De man pleit voor creationisme als theorie naast de bewezen evolutietheorie.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    is gewoon een kwestie van tijd voor het ook daar binnen sluipt en gezien de kost om daar gewoon een huisarts te bezoeken zal het daar erger zijn dan in de rest van de wereld.