Macron bezocht het  universiteitsziekenhuis Pitié-Salpêtrière in Parijs, waar de eerste Franse coronapatiënt is overleden.
Volledig scherm
Macron bezocht het universiteitsziekenhuis Pitié-Salpêtrière in Parijs, waar de eerste Franse coronapatiënt is overleden. © REUTERS

Frankrijk onder hoogspanning om ‘patiënt nul’ te vinden. Macron: “We staan aan begin van epidemie”

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Frankrijk de eerste Franse coronapatiënt overleden. Het gaat om een zestigjarige leraar die nooit in risicogebied is geweest. Hoe is deze man dan besmet geraakt? Bestuurders en medici staan onder hoogspanning om ‘patiënt nul’ te vinden. Macron heeft verklaard dat Frankrijk aan het begin van een epidemie staat.

5 reacties

  • Jan Marens

    4 jaar geleden
    Kan iemand zij die met de auto van Italië even op bezoek kwam, je kunt dat echt niet te weten komen.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Toch wel bizar dat ze allemaal zo snel patiënt 0 moeten vinden. Als het om een gewoon griepje gaat, dan maakt het toch niet zoveel uit ?
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Blijkbaar is europa minder goed voorbereid en klaar om hun burgers te helpen dan dat ze ons steeds hebben voorgespiegeld. De voorradige middelen zullen wel naar anderen gaan dan de burgers.
  • Annie Biot

    4 jaar geleden
    Macron, Merkel laten zich allemaal duidelijk zien en nemen maatregelen. Waar is premier jambon, waar is onze federale premier Sophie Wilmès die zich begin deze week nog druk maakte over carnaval in aalst, waar is minister van onderwijs ben weyts alias corolo? Hun verlof geven ze niet op, hun verantwoordelijkheid nemen ze niet maar dat wisten we al Natuurlijk.
  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    maar volgens de pvda viruscommisaris van ranst, en volgens belastingliberaal de block, is het maar een griepje. we zullen afwachten, zien, en dan oordelen.