De Britse minister Michael Gove, die onder meer belast is met de speciale taak om voorzorgsmaatregelen bij een eventuele no-dealbrexit te coördineren.
Volledig scherm
De Britse minister Michael Gove, die onder meer belast is met de speciale taak om voorzorgsmaatregelen bij een eventuele no-dealbrexit te coördineren. © REUTERS

Britse regering dreigt er nu al mee onderhandelingstafel in juni te verlaten

De Britse regering evalueert in juni of er voldoende vooruitgang is geboekt in de gesprekken over de toekomstige handelsrelatie met de Europese Unie. Is dat niet het geval, dan wil Londen zich intern gaan voorbereiden op een vertrek zonder akkoord. 

17 reacties

  • Urban Vyaas

    4 jaar geleden
    Welke rechtbank is bevoegd als er een geschil is tussen de EU en Canada ivm CETA? Zal waarschijnlijk wel niet het Europees Hof zijn. Dus waarom kan dat dan niet voor het VK?
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Europa heeft inderdaad niets te zoeken in andermans wateren dat lijkt me logisch. Mijn buurman komt toch ook geen bad bij mij nemen of eten uit mijn ijskast halen. Dat geschillen tussen Europa en de UK voor het internationale hof dienen te verschijnen en niet enkel voor het hof van Europa lijkt me ook logisch. Kwestie van onpartijdigheid.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    De Britten hebben groot gelijk dat ze zich niet laten ringeloren door de EU. Ze zijn soeverein en kunnen alle wegen op - de toekomst ligt voor hen open terwijl Europa zichzelf de afgrond inrijdt.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Duidelijk dat de EU wil blijven geld uitgeven alsof de UK er nog bij zou zitten en meebetalen. Dus gaan de EU de UK zoveel mogelijk proberen kaal te plukken. De EU is de enige club waar je 1.2 miljard per jaar moet betalen om erbij te horen, niets ervoor terugkrijgt (behalve een hoop lucratieve postjes voor weggestemde nationale politici), en 70 miljard moet betalen om eruit te stappen. Wie wil nu nog bij zo'n club lid zijn?
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    Het is Engeland en niet meer Groot Bretagne , Schotland en Noord Ierland willen bij Europa blijven . Johnson kon niet snel genoeg Europa verlaten , en nu wilt hij de onderhandelingen onder zijn voorwaarden starten , met enkel voordelen voor hem . Gewoon negeren , het zal een tijdje economisch minder zijn , maar Engeland zal er veel zwaarder onder lijden , met onder ander het leegloop van Londen .