Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Eurobarometer: vertrouwen van de Belgen in politieke instellingen ligt laag

Het vertrouwen van de Belgen in de politieke instellingen van het land ligt laag. Dat blijkt uit de jongste Eurobarometer, de enquête die de Europese Commissie regelmatig laat uitvoeren. Het federale parlement en de federale regering kregen in november - wanneer de enquête is afgenomen - niet eens het vertrouwen van de helft van de ondervraagden. Slechts één op de vijf ondervraagden heeft vertrouwen in de politieke partijen.

8 reacties

  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    als je ziet dat het land ook verder bestuurd wordt zonder regering,dan vraag je je af waarom we er 4 nodig zouden hebben?dit is een verouderde overeenkomst die enkel nog goed is ompostjes te verdelen onder de waalse en vlaamse en brusselse politiekers.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Geef mij één reden waarom de Belg nog vertrouwen zou hebben in zijn politieke instellingen en in zijn politici. Eén reden is genoeg.
  • Ricci Latte

    4 jaar geleden
    Volgens mij is dit een optimistisch rapport en niet echt waarheidsgetrouw. Elk getal mag makkelijk met 7% verlaagd worden.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Dat er minder vertrouwen in de politiek is, hebben aan zichzelf te danken.veel beloven tijdens de campagne.en als de volksvertegenwoordigers gekozen zijn,komen ze met maatregelen bewaar niemand vrolijk van word.
  • Johny Lapeire

    4 jaar geleden
    Eigenaardig, ik ken niemand die positief is tegenover ddr EU, en hoe zou dat komen ? Ook tegenover de traditionele linkse media staan het merendeel huiverachtig, leugens en fake news vieren hoogtij, ik zou zeggen doe zelf een test.