Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Italiaanse viroloog heeft hekel aan paniekzaaierij rond coronavirus: “We zijn niét in oorlog”

Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directrice van het laboratorium voor Microbiologie in Milaan. In die functie voert ze onder meer tests op het coronavirus uit. In een interview met de Italiaanse krant ‘La Repubblica’ zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert.  Er is volgens haar sprake van “een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen”. “Maar eigenlijk gaat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus.”

3 reacties

  • Andy de Wolf

    4 jaar geleden
    dorpen afsluiten voor een gewoon griepje dus. dorpen sluiten ze af als ze echt schrik hebben.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Inderdaad, gisteren op het journaal: journaliste staat te praten met skiërs die op vakantie zijn in Oostenrijk. Ze komt pas van Italie uit afgesloten gebied waar ze zonder masker rondloopt. En voor de rest zeggen ze dat je contact moet mijden, je moet laten testen, enz.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    En mensen moeten dit nog geloven ? Daarom zetten ze in China in alle spoed extra ziekenhuizen neer ? Je bouwt niet in allerijl een ziekenhuis voor een "griepje". Dat ziet toch het kleinste kind nu. Onze "viroloog" zei ook dat er niets aan de hand was en nu doet hij het bijna in zijn broek om zo te zeggen ... Ik geloof niet in complotten ofzo, maar de hele waarheid mag toch blijkbaar niet aan het licht komen