Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) stuurde een boze brief naar de Europese Commissie omdat Vlaanderen volgens hem benadeeld wordt door het Europese fonds.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) stuurde een boze brief naar de Europese Commissie omdat Vlaanderen volgens hem benadeeld wordt door het Europese fonds. © BELGA

Europese Commissie herhaalt ook na brief Jambon (N-VA) dat fonds uit Green Deal bedoeld is voor zwakste regio's

De Europese Commissie heeft nog eens herhaald waarom ze voorstelt om de steunfondsen voor transitie naar een klimaatneutrale economie in België hoofdzakelijk te richten op de provincie Henegouwen. "De logica achter het fonds is om de regio's te helpen die het het meest nodig hebben", zei een woordvoerster. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) stuurde de Europese Commissie eerder een kritische brief omdat hij meer geld voor Vlaanderen wil.

31 reacties

  • Peter Viaene

    4 jaar geleden
    Dat NVA eerst eens het hele verhaal vertelt: er is een Europees budget voor landen die een grote inhaalbeweging moeten maken (Vlaanderen is daar als goede leerling toch niet bij zeker?) en daarnaast is er nog een veel groter budget waar iedereen zal beroep op kunnen doen.
  • Kevin Noël

    4 jaar geleden
    Michel en Reynders hebben hun werk weeral goed gedaan. Walen zullen altijd profiteren is het niet van Vlaanderen dan maar van de EU.
  • geert goethals

    4 jaar geleden
    wie gaat dit in Henegouwen in zijn zak steken? Het draait weer om centen, net zoals de LEZ
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Schaf wat dienstwagens af, dan is er genoeg geld.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ook voor Europa dient Vlaanderen enkel om te dokken, dus. Typisch N-VA : zij kaarten de oneerlijkheid tenminste aan, trachten op te komen voor Vlaanderen, maar veel werken en moeite doen betekent niks in de EU, daar zien ze graag centjes en verdelen het liefst onder hun vriendjes. Als we voor onze kinderen een toekomst willen moet dit land splitsen en liefst onder die EU onderuit.