Door winterse neerslag kwam de avondspits iets vroeger op gang.
Volledig scherm
Door winterse neerslag kwam de avondspits iets vroeger op gang. © Shutterstock

Moeilijke avondspits door winterse neerslag: “Wees waakzaam”

BinnenlandHet KMI waarschuwt voor gladde wegen en winterse neerslag. Daardoor is de avondspits vandaag iets vroeger begonnen. Iets voor 17 uur werd zowat 160 kilometer file opgetekend in Vlaanderen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. “Gelukkig passen veel mensen hun rijstijl aan”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx. 

5 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ja ,winterbanden zijn overbodige luxe ,we weten het ondertussen.Als iedereen ze zou hebben moet je ook niet gedwongen 70 rijden,nu net dit zijn maatregelen omdat men geen winteruitrusting heeft.
  • Johan coppens

    4 jaar geleden
    4 vlokjes sneeuw en niemand kan nog rijden....
  • Angèle van Hove

    4 jaar geleden
    en hoe rijden mensen pakweg in Scandinavië of Zwitserland ? Ik moet er wel bij zeggen dat ze daar zelfs in piepkleine dorpjes van zowat 50 inwoners elke nacht de straten sneeuwvrij maken
  • Richard Derijcke

    4 jaar geleden
    En wanneer de truckchauffeurs het inhaalverbod bij regenweer negeren is het al helemaal om zeep. Om gek van te worden!
  • guy vermeulen

    4 jaar geleden
    Doe maar veel snelheidscontrole met anonieme wagens, want ze rijden overal gelijk zotten,agressievelingen ,geen voorrang verlenen,richtingaanwijzers zijn blijkbaar nooit nodig of het is misschien een optie bij sommige merken,ik weet het niet, bumperkleven waar je al de maximum snelheid rijd, niet te doen. maar als ze een blauw zwaailampje zien is hun goesting snel over zo helden zijn het wel.