Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres © REUTERS

België wil 14 miljoen euro extra vrijmaken voor humanitaire hulp in Syrië

Er is dringend nood aan een bijkomende humanitaire corridor in het noordoosten van Syrië, anders dreigen ruim 1,3 miljoen mensen aan hun lot te worden overgelaten. Dat zegt de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, in een rapport aan de Veiligheidsraad. Die buigt zich vandaag over de tekst. Belgisch vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zit de vergadering voor en heeft samen met Duitsland opgeroepen tot een staakt-het-vuren.

27 reacties

  • Paul De Clercq

    4 jaar geleden
    Die onbekwame elitegraaiers uit de wetstraat gooit ons geld zomaar de deur uit
  • eric maier

    4 jaar geleden
    man man, alsof we hier geen hulphoefenden hebben die ook gesteund moeten worden. De 3e wereld ligt letterlijk op straat in Brussel, talrijke Belgische daklozen die puur door omstandigheden zo ver zijn geraakt en niet door drank en drugs, hebben hulp nodig op op de rails te geraken. Wat doet men ? Geld uitdelen aan iets wat in een van de rijkste regio's ter wereld gebeurd en Turkije vooral de agressor is. Dit is inderdaad diefstal van de Belgen. Doe hier iets, dat is nuttiger !
  • Jan Vannuffelen

    4 jaar geleden
    Dat is gewoon diefstal van de werkende Belg . Een regering in lopende zaken , kan die dat zomaar ? Die mogen toch niet meer uitgeven dan vastgestelde 12den . En wij maar werken .
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Welk zinnig mens gaat alleen wat plassen opdrogen met lekke emmers terwijl de kraan wijdopen blijft staan? Dat doen toch alleen maar politici.
  • Ingrid De Cremer

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk ,ter ere van ons land ,zeker ! Wat brengt dat ons op ? Begin te denken ,dat men constructies op zet ,om door te sluiten naar eigen partij kast .