Schepen Kennis trekt dossier gladde fietshelling naar zich toe: “Ik ben het beu dat anderen werkloos toekijken”

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) gaat nu zelf op zoek naar een oplossing voor de gladde ondergrond van de fietshelling aan het station van Berchem. “Ik ben het beu dat anderen werkloos toekijken”, zegt Kennis.

svw

Door het gebruik van foute materialen zou de ondergrond van de fietshelling aan het fietsparkeergebouw aan het station van Berchem volgens heel wat gebruikers bij regenweer bijzonder glad zijn en voor gevaarlijke situaties zorgen. Ysabel Van Goethem kwam vorige week nog zwaar ten val met haar fiets. Er waren acht hechtingen nodig voor haar hoofdwonde. Bij de Fietsersbond Antwerpen kwamen zeven klachten binnen. De Fietsersbond stelde recent ook vast dat eigenlijk de volledige toplaag van dit deel aan het afschilferen is.

(Lees verder onder de video)

Alleen was het onduidelijk wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor dit stukje fietspad. Het Agentschap Wegen en Verkeer, de NMBS en de stad Antwerpen wezen naar elkaar, terwijl de NMBS de beheerder is. Bovendien stuurden ze ook foute informatie de wereld in via Twitter.

“Ik ben dit beu”, zegt mobiliteitsschepen Kennis. “Ik heb aan de diensten gevraagd om te kijken wat juist het probleem is op deze fietshellingen en/of er aanpassingen nodig zijn. De stad zal er nu iets aan doen, terwijl de anderen werkloos toekijken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onderaan deze helling is er een scherp bochtje naar het fietspad. Sommige fietsers zien het te laat en gaan dan stevig in de remmen. Bij regenweer kan dat gevaarlijke situaties geven.

“Misschien moeten we signalisatie aanbrengen om fietsers te waarschuwen voor dit bochtje”, zegt Kennis.

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

LEES OOK:

Glad wegdek aan fietsbrug blijft slachtoffers eisen: “Er zijn foute materialen gebruikt op die helling”

Stad Antwerpen en NMBS glijden uit over fietshelling

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen