De Russische president Poetin gaf eind vorig jaar dit simulatiebeeld vrij van de hypersonische raket.
Volledig scherm
De Russische president Poetin gaf eind vorig jaar dit simulatiebeeld vrij van de hypersonische raket. © EPA

Rusland test hypersonische raket met bereik van meer dan 1000 kilometer

BuitenlandRusland heeft een nieuwe hypersonische raket voor het eerst afgevuurd, op een doelwit meer dan 500 kilometer ver. Dat hebben de Russische staatsmedia bekendgemaakt.

13 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Rusland weet maar al te goed wat een oorlog bekend en weet ook, in tegenstelling tot hier bij ons, dat de enige manier om het te voorkomen helaas tonen aan je vijand dat oorlogje spelen nutteloos is en ze geen kans maken en vooral dat de hoge heren ook in de brokken zullen delen.
  • Frank Goossens

    4 jaar geleden
    Onderschat ze maar niet, Rusland is op alle gebied snel vooruitgegaan dankzij Putin. Hier hebben we alleen zakkenvullers en twitter-zeveraars. 3 regeringen nodig voor een land met evenveel inwoners als Moskou
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Raket met kernfusie aangedreven motor. Enkele maanden terug was daar met het eerste experiment een ongeluk... de zaak ontplofte en richtte heel wat schade aan. Niet zozeer van de raket die niet een geladen was, wel van de ontploffende motor. Mini nucleaire explosie, duidelijk in beeld van verre afstand gefilm door een of andere camera aan een gebouw. Was op het nieuws. Met de supersonische raket heeft niemand tijd om te reageren. Kan ook de EMP koppen transporteren die grote ravage aanrichten
  • Bob Simons

    4 jaar geleden
    We weten nog niet de helft van wat Amerika beschikt, zeker niet onderschatten!!!
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    europa heeft enkel politiekers zonder ballen,maar wel veel vergaderen en andere landen de les spellenmaar zijn militair ver achterwaarts aan het gaan.