Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Schotland gaat alle vrouwen gratis maandverband en tampons geven

Het Schotse deelstaatparlement heeft een eerste wetsvoorstel goedgekeurd om alle vrouwen gratis maandverband en tampons te geven. Dit zou de Schotse regering jaarlijks ongeveer 28 miljoen euro kosten. Uit een enquête is gebleken dat een kwart van de jonge vrouwen in het land kampt met menstruatiearmoede. Ze hebben te weinig geld om maandverband, tampons of inlegkruisjes te kopen. 

28 reacties

  • Steven PIENS

    4 jaar geleden
    9 EUR per maand kunnen ze niet betalen, maar 6 EUR voor een pakje sigaretten per dag, is geen probleem...
  • anja byttebier

    4 jaar geleden
    in de scholen vind ik dat een goed idee.dat zou overal zo moeten zijn .ze zouden zo automaat in de meisjes toiletten moeten hangen.
  • Tomé Martinho

    4 jaar geleden
    Zijn die wegwerpdoekjes voor het … "bloeden" niet slecht voor de leefomgeving? Het geldelijk voordeel die het vrouwelijk geslacht hiermee zou krijgen, zou waarschijnlijk hun duurdere haarbeurten bij mannelijke kappers kunnen opvangen.
  • Danny De Maeyer

    4 jaar geleden
    Als je er eventjes stil blijft bij staan zouden vele zaken gratis kunnen zijn, of niet? Schotten worden nog steeds uitgemolken door the Great British emPire (taxes on oil & whisky). Jaarlijks ga ik naar dit heerlijk mooi land, het leven is er duurder, maar de lonen en werkgelegenheid een pak minder dan bij ons...No more words Slainte
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    We kunnen ook zorgen dat de mannen dit elke maand krijgen met alle ellende die er bij hoort. Van mij krijgen ze dan ook gratis verband.