Archiefbeeld Oriol Junqueras.
Volledig scherm
Archiefbeeld Oriol Junqueras. © AFP

Catalaanse ex-vicepresident Junquera krijgt soepeler gevangenisregime

De vroegere Catalaanse vicepresident Oriol Junqueras, die tot dertien jaar cel werd veroordeeld voor zijn aandeel bij het onafhankelijkheidsreferendum van 2017, mag voortaan drie keer per week de gevangenis verlaten. Die dagen mag hij telkens zes uur werken, verklaarden de gevangenisautoriteiten aan de Spaanse televisie. 

6 reacties

  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    De onverdraagzaamheid van de EU- democraten (?)scheert een hoge vlucht .
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    De EU heeft enkel “principes” als ze er zichzelf kunnen mee verrijken. Zoniet kijken ze liefst de andere kant op! Voor Vlaanderen moeten we al sowieso niet veel meer verwachten.
  • Erik eric@arb.be

    4 jaar geleden
    Laat de politieke gevangenen vrij. Wanneer doet de EU iets ?
  • Maartje Nieuwboter

    4 jaar geleden
    Ongelofelijk dat zoiets in Europa kan. De beelden van Spaanse politie-agenten die op Catalaanse demonstranten inhakken waren nog niet genoeg. Nee, er moesten ook legitiem verkozen vertegenwoordigers van het Catalaanse volk opgesloten worden. En waarom ? Zelfbeschikking zou een universeel basisrecht moeten zijn voor eender welk volk.
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Dikke schande dat Europa daar niet tussenkomt. Vrije meningsuiting zeggen ze dan..! Spanje moest zich schamen en zelf gestraft worden. Het zijn ze zelf die geweld gebruikt heeft. De Catalanen niet...