Door Turkije gesteunde rebellen vuren granaten af richting Syrische troepen in de provincie Idlib.
Volledig scherm
Door Turkije gesteunde rebellen vuren granaten af richting Syrische troepen in de provincie Idlib. © AP

Erdogan en Poetin overleggen over escalerend conflict Syrië, Turkije “zal alle Syrische vluchtelingen doorlaten naar Europa”

Turkije zal geen Syrische vluchtelingen meer tegenhouden die via land of zee Europa proberen te bereiken. Dat zegt de Turkse regering. Griekenland heeft de beveiliging aan de grenzen alvast opgedreven. Het dreigement aan Europa komt er na de zware aanval van het Syrische leger tegen Turkse militairen, waarbij 33 soldaten gedood werden. Turkije nam afgelopen nacht wraak en bestookte Syrische doelwitten, waarbij 16 Syrische soldaten om het leven gekomen zouden zijn. De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan hebben deze voormiddag wel overlegd om de spanningen te doen afnemen. 

85 reacties

  • Gerda Lagaert

    4 jaar geleden
    Het overnemen van Europa door moslims zonder oorlog , ze krijgen alles zomaar in het schootje dat is wat hij wou en zal krijgen
  • tom doumer

    4 jaar geleden
    Turkije moet eruit en snel aub , ze hebben daar niets te zoeken.
  • André Vermaelen

    4 jaar geleden
    De turken dachten daar alleen wat Koerdische vrouwen en kinderen te beschieten, maar nu er een Syrisch leger terug schiet smeken ze het Westen om hun daar weg te halen.
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    @Iprahim Halat. Voor zover ik weet ligt Idlib nog steeds in Syrië en niet in Turkije. De Turkse troepen hebben daar absoluut niets te zoeken. Turkije is Syrië zonder rechtvaardiging binnengevallen en moet dus ook niet klagen als de Syrische troepen reageren.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Ik snap niet wat het Turkse leger in Syrië uitvoert, en waarom ze nato hulp inroepen om een ander land binnen te vallen. Het is Turkije dat Syrië binnenvalt, en niet omgekeerd.