MIVB duidt onveilige plaatsen op openbaar vervoer aan met stickers

© BELGA

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB gebruikt rode stickers om aan te duiden waar reizigers niet mogen zitten. Zo blijven er enkel vrije zitplaatsen over waarbij de sociale afstand van 1,5 meter gerespecteerd wordt.

belga

Een ronde rode sticker met een kruis en de duidelijke tekst ‘Deze zitplaats niet gebruiken a.u.b.’ duidt voortaan aan waar gebruikers van het Brusselse openbaar vervoer niet meer mogen zitten. Op de trams, bussen en metro’s blijven er op die manier slechts enkele vrije zitplaatsen zonder sticker over waardoor het gemakkelijker is om de sociale afstand te respecteren. Op de deuren van de MIVB zijn ook stickers aangebracht die de reizigers aanmanen om de maatregelen rond sociale afstand te respecteren.

De frequenties op het Brusselse openbaar vervoer zijn intussen aangepast aan de noden van de reizigers die wel nog essentiële verplaatsingen moeten maken. Alle lijnen blijven wel verzekerd en alle wijken blijven bediend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.