Partner van burgemeester Sint-Truiden ontwaakt uit coma

© rr

De partner van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden is uit zijn coma ontwaakt. Op 17 maart raakte bekend dat de burgemeester van thuis uit werkte, omdat haar partner wegens een besmetting met het nieuwe coronavirus gehospitaliseerd moest worden.

Een week later belandde de man op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis Sint-Trudo. Dimitri Flossy (45) was de jongste patiënt die in kunstmatige coma werd gehouden op de intensive care van het Sint-Trudo-ziekenhuis. Woensdagavond liet Veerle Heeren in een bericht op Facebook weten dat ze vanuit het ziekenhuis hoopvol nieuws had gekregen.

Haar partner lag een tijdlang in een kritieke, maar stabiele toestand. Hij werd kunstmatig beademd en werd in een coma gebracht. ‘Dimitri ontwaakt na zeventien dagen langzaam uit zijn coma. Hopelijk kunnen we binnen enkele dagen als familie terug even met hem contact hebben. De grootste ‘dank je wel’ aan alle dokters, verplegend, verzorgend, logistiek en administratief personeel,’ klinkt het in een kort bericht op Facebook.

Dagboek

Heeren hield een dagboek bij. ‘Elke avond schrijf ik een dagboek voor hem’, vertelde ze eerder aan De Standaard. ‘Mensen die in coma hebben gelegen, hebben daar veel aan als ze wakker worden. Ik schrijf zelfs wat Marc Van Ranst allemaal zegt. Pas als mijn zoon me komt vermanen dat ik moet gaan slapen, houd ik op.’

‘We komen hier uit’, zegt de burgemeester. ‘Maar ik denk dezer dagen vaak aan onze bloesems. Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat we niemand mogen ontvangen om mee van het uitzicht te genieten.’

Ondanks de toestand van haar partner bleef Veerle Heeren in haar eigen stad, die door het nieuwe coronavirus zwaar getroffen is, als burgemeester werken.