Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Agenten federale wegpolitie gevraagd om mondmaskers te naaien

Agenten federale wegpolitie gevraagd om mondmaskers te naaien
Beeld Photo News

Agenten en administratief personeel van de federale wegpolitie is gevraagd om stoffen mondmaskers te naaien ter voorbereiding van de opheffing van de lockdown en om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat blijkt uit een officiële nota waar de kranten van Sudpresse de hand op konden leggen. De uren die besteed worden aan het naaien zullen meetellen in het kader van telewerk voor degenen die onvoldoende werk hebben om een dag te vullen.

en

De nota, ondertekend door directeur Koen Ricour, is naar alle personeelsleden van de federale wegpolitie verstuurd.

“Bekwame vrijwilligers die over een naaimachine beschikken mogen zich kenbaar maken bij de afdeling logistiek. Er zullen kits beschikbaar zijn vanaf 8 april, die thuisgeleverd zullen worden. Met een kit kunnen ongeveer 40 maskers vervaardigd worden. Die maskers kunnen gewassen worden aan 60 graden en zijn dus herbruikbaar”, klinkt het.

De gefabriceerde mondmaskers zullen dan verzameld en gecentraliseerd worden. Daarna worden ze gedesinfecteerd en uitgedeeld aan het personeel.

De federale politie verzekert nog een voorraad mondmaskers te hebben, maar wil een tekort vermijden. De oproep tot vrijwilligers, eerder symbolisch dan noodzakelijk, is een van de vele pistes, aldus de politie.