Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

Van coureur naar koerier: profwielrenners helpen ouderen en zorgverleners tijdens coronacrisis

Dylan Groenewegen klopt het hele peloton in een massasprint.Beeld Photo News

Dylan Groenewegen, Jolien D’hoore en Davide Martinelli dragen hun steentje bij in de huidige coronacrisis. De profwielrenners koppelen het nuttige aan het aangename en leveren boodschappen aan huis. Van coureur naar koerier.

“Even geen koers, maar wel tijd om te helpen. De komende tijd bezorg ik op de fiets boodschappen bij ouderen en zorgverleners die dat nu even niet zelf kunnen”, liet de Nederlandse topsprinter Dylan Groenewegen gisteravond weten op sociale media. Een mooi gebaar. Om spontaan blij van te worden.

Twitter bericht wordt geladen...

Jolien D’hoore volgde het voorbeeld van Groenewegen en stuurde een gelijkaardige tweet de wereld in. “Ook in deze coronatijden draag ik graag mijn steentje bij. Daarom wil ik met veel plezier voor fietskoerier spelen”, klonk het. “Dus zijn er ouderen of hulpbehoevenden die kleine boodschappen nodig hebben, stuur me dan een berichtje vóór zaterdag en ik bezorg ze zondag aan huis.”

Twitter bericht wordt geladen...

Astana-renner Davide Martinelli ontpopte zich reeds vorige week tot koerier. De 26-jarige Italiaan helpt oudere mensen in zijn woonplaats Lodetto, een piepklein bergdorpje in het zwaar getroffen Lombardije, door boodschappen en medicijnen aan huis te leveren. “Ik heb een fiets, twee benen en een dikke rugzak. Vandaag (inmiddels vorige week, red.) reed ik naar de apotheek om medicijnen voor een ouder echtpaar op te halen. Het kostte mij een half uur om die tien kilometer te fietsen. Voor mij als atleet is dat niets. Maar de dankbaarheid van die mensen was enorm. Dat maakt me bijzonder gelukkig.”

Lees ook: Giro-winnaar Carapaz over hallucinante toestand in thuisland Ecuador: “Het is hartverscheurend”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@davidemartinelli.official) op