Pedro Sanchez .
Volledig scherm
Pedro Sanchez . © AFP

Spaanse en Italiaanse premiers slaan alarm: "De EU is in gevaar"

In de aanloop naar alweer een cruciaal overleg over een gemeenschappelijk Europees antwoord op de economische schok van de coronapandemie hebben zowel de Italiaanse premier Giuseppe Conte als zijn Spaanse ambtgenoot Pedro Sanchez voor het voortbestaan van de Europese Unie gewaarschuwd. Sanchez denkt dat de EU in de nasleep van de coronacrisis uiteen zou kunnen vallen. "De EU is in gevaar, indien we niet solidair zijn", sprak hij.

15 reacties

  • Rob Verhey

    4 jaar geleden
    Beste Ivo Vandeneynde, Een toetredingseis voor de Europese Monetaire Unie was een staatsschuld onder de 60% van het BNP. In 1998 bedroeg de staatsschuld van Italië 114,1% van hun BNP. Nu staat Italiës staatsschuld vóór de corona crisus op 134,8%. Italie heeft nog nooit aan zijn verplichting van de EU voldaan en gebruiken nu de corona crisis als excuse om hun economie te redden. Wij en u dus moet straks alles gaan betalen... niet gaan klagen als de rekening bij u gepresenteerd wordt.
  • MARC DE BAERDEMAEKER

    4 jaar geleden
    Ik denk dat de Spaanse premier groot gelijk heeft . We hebben geen beteulende EU nodig , maar een ondersteunende
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Ach ja nu ineens zo zegt. Waarom moeten wij nog een land centen blijven toesturen die nog geeneens de basismensenrechten respecteer noch democratie. Zo lang is het nu ook allemaal niet geleden dat we nu plots geheugenverlies zouden hebben hé. Vraag me eerlijk af of 'Europa' niet eerst had moeten uitbreiden van Benelux naar aansluitend Engeland, Denemarken, Frankrijk, Zweden, IJsland, Noorwegen...Noord-Europa dus. Had een veel betere match geweest dan zo ineens direct al de rest er bij.
  • peter maas

    4 jaar geleden
    Ik hoop het,sinds het begin zijn er alleen maar pestwetten bijgekomen en van een financieel betere toekomst heb ik na al die jaren niks gemerkt!
  • William Lambrecht

    4 jaar geleden
    Jaja, in uw belang zeker dat er solidariteit moet komen !