Griekse kost! Loïc maakt portokalopita
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (6 personen)
5 vellen filodeeg (180g)
220 g volle yoghurt
15 g bakpoeder
4 eieren
270 g rietsuiker
240 ml olijfolie
1 vanillepeul
4 persappelsienen
50 ml water
1 kaneelstokje
BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 150°C.
• Leg 5 vellen filodeeg naast elkaar op een bakplaat en bak ze in 30 minuten knapperig op 150°C.
• Draai de vellen na 15 minuten om.
• Haal uit de oven, laat afkoelen en breek de vellen in stukjes.
• Verhoog de oven naar 180°C.
• Meng 220 g volle yoghurt met 15 g bakpoeder. Laat rusten.
• Meng 4 eieren met 120 g rietsuiker, 240 ml olijfolie en de pitjes van 1 vanillepeul. Klop schuimig.
• Voeg de zeste van 2 appelsienen en de yoghurt toe aan het eimengsel.
• Meng alles voorzichtig onder elkaar en voeg het verkruimelde filodeeg toe.
• Strijk een ovenschotel in met een weinig olijfolie en doe het beslag in de ovenschotel.
• Bak 30 minuten in de oven op 180°C.
• Pers 150 ml appelsiensap, voeg 150 g rietsuiker en 50 ml water toe.
• Breng aan de kook en voeg de vanillepeul en een kaneelstokje toe.
• Haal de cake uit de oven en giet de siroop erover wanneer de cake nog warm is.
• Laat de siroop intrekken en de cake minstens 2 à 3 uur in de koelkast afkoelen.
• Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
Het klassieke tv-abonnement met een decoder is al lang niet meer de enige manier om tv te kijken. Met de opkomst van streaming en bijhorende apps kan je ook makkelijk tv-kijken via het internet. Providers spelen daar handig op in met aangepaste abonnementen die vaak goedkoper zijn dan de klassieke formules. Independer.be ging na hoeveel je kan besparen. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen