Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
20:17 uur

Amerikaanse piloten na de eerste crash van een 737 MAX: "Boeing, doe iets!"

VRT NWS

15/05/2019 - 14:03

Er zijn opnames uitgelekt van een geheime ontmoeting in november, tussen Amerikaanse piloten en een delegatie van Boeing. De piloten vroegen maatregelen na de eerste crash van een 737 MAX. Maar Boeing wilde rustig tewerk gaan. Een paar maanden later stortte een tweede toestel neer, deze keer van Ethiopian Airlines.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Piloten Ethiopian Airlines hebben alle procedures van Boeing gevolgd, maar konden crash niet vermijden" (04/04/2019 - VRT NWS)
  In Ethiopië heeft het ministerie van Verkeer het eerste officiële rapport over het ongeluk met een Boeing B-737 MAX van vorige maand voorgesteld. Bij die crash zijn alle 157 inzittenden omgekomen.
  [naar artikel]
 2. "Boeing treft eerste schikkingen na crash Lion Air" (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste rechtszaken geschikt die door familieleden van slachtoffers van de vliegtuigcrash met een...
  [naar artikel]
 3. "Amerikaanse luchtvaartautoriteit voorzag al na eerste crash meer rampen met Boeing 737 MAX" (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Al na de eerste ramp met de Boeing 737 MAX in oktober 2018 wist de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er meer rampen te gebeuren stonden met...
  [naar artikel]
 4. De laatste vlucht: piloten "tekenen" Boeing 747 in de lucht (04/11/2019 - VRT NWS)
  Een kunstwerk in de lucht, dat had de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al in petto als eerbetoon voor het afscheid van de Boeing 747. Gisteren vloog de maatschappij voor het laatst met het beroemde toestel. Kort voor de landing "tekenden" de piloten de contouren van de 747 in de lucht.
  [naar artikel]
 5. "Boeing heeft mogelijk niks met Nederlandse aanbevelingen na crash gedaan" (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in Nederland heeft wel degelijk in het eindrapport over de crash van de Turkse Boeing 737 in 2009 bij...
  [naar artikel]
 6. "Amerikaanse piloten meldden vorig jaar al problemen met besturing van de Boeing 737 MAX" (13/03/2019 - VRT NWS)
  Kort voor de ramp met de Boeing 737 MAX vorige zondag in Ethiopië zou de piloot gemeld hebben dat hij problemen had met de besturing van het toestel. Volgens CNN zouden piloten in de Verenigde Staten vorig jaar ook al gelijkaardige problemen gemeld hebben, maar daarna zijn richtlijnen uitgevaardigd om die situatie aan te pakken.
  [naar artikel]
 7. Ex-vrouw slachtoffer neergestort vliegtuig klaagt Boeing aan: "Ik doe dit voor onze kinderen" (01/04/2019 - VRT NWS)
  Huguette Debets, een Nederlandse vrouw van Rwandese afkomst uit Brussel, klaagt als eerste wereldwijd vliegtuigbouwer Boeing aan voor "dood door nalatigheid". Jackson Musoni, haar ex-man en de vader van haar twee jongste kinderen, was een van de 157 inzittenden die de intussen veelbesproken crash op 10 maart met een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines niet overleefden. 
  [naar artikel]
 8. Opnames gelekt van ontmoeting tussen boze piloten en Boeing-topman voor tweede fatale crash: “We verdienen te weten wat er in onze vliegtuigen zit!” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier maanden voor de fatale crash van de Boeing 737 van Ethiopian Airlines, waarbij 149 passagiers en acht bemanningsleden omkwamen, confronteerden...
  [naar artikel]
 9. Ethiopië: "Crash Boeing was gevolg van ontwerpfout" (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het neerstorten van de Boeing 737 MAX in Ethiopië vorig jaar is veroorzaakt door een fout in het vliegtuigontwerp. Dat is de conclusie van het...
  [naar artikel]
 10. Boeing sleutelt aan software van 737 MAX-vliegtuigen na rampzalige crash (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelt een update van de vluchtcontrolesoftware voor het vliegtuigtype 737 MAX. De update is "ontwikkeld...
  [naar artikel]
 11. Piloten hadden in simulator nog geen 40 seconden om crash met Boeing 737 Max te voorkomen (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De softwareproblemen van de Boeing 737 Max 8 die mogelijk tot twee dodelijke crashes hebben geleid, zijn nagebootst in de vluchtsimulator. Uit de...
  [naar artikel]
 12. Boeing sleutelt aan software van 737 MAX-vliegtuigen, Lion Air schort bestelling op na rampzalige crash (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelt een update van de vluchtcontrolesoftware voor het vliegtuigtype 737 MAX. De update is "ontwikkeld...
  [naar artikel]
 13. Boeing 737 MAX in steeds meer landen geweerd - Amerikaanse piloten meldden eind vorig jaar al incidenten (13/03/2019 - De Morgen)
  Hoewel de oorzaak van de vliegtuigcrash in Ethiopië van afgelopen weekend nog onduidelijk is, bestaat er schrik dat het vliegtuigtype Boeing 737 MAX 8 de schuldige zou kunnen zijn. De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ziet een toenemend aantal landen en luchtvaartmaatschappijen dat maatregelen treft tegen het vliegtuig. Intussen blijkt dat Amerikaanse piloten eind vorig jaar al incidenten meldden.
  [naar artikel]
 14. Amerikaanse piloten dagen Boeing voor de rechter (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de vakbond en zijn piloten “doelbewust misleid” over de 737 MAX, klinkt het. Het vliegtuigmodel staat al maandenlang wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes. De vakbond eist minstens 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) schadevergoeding.
  [naar artikel]
 15. Boeing wist al kort na eerste levering 737 Max van softwareprobleem (06/05/2019 - Knack)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737-Max-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel.
  [naar artikel]
 16. Boeing geeft toe: er zaten fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 (19/05/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 Max. Piloten die hebben geoefend met de simulatiesoftware zijn daardoor alsnog niet goed voorbereid op vliegen in het toestel. Vorige week liet Boeing nog weten dat het bedrijf al een jaar voor de crash met de 737 Max 8 in Indonesië wist van problemen met een alarmsysteem in het toestel.
  [naar artikel]
 17. Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Boeing stelt zijn standpunt daarmee fors bij. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing.
  [naar artikel]
 18. Boeing 737 MAX-debacle legt markt voor expat-piloten droog (21/12/2019 - Express)
  De Chinese vraag naar piloten die met de Boeing 737 MAX kunnen vliegen ligt zo goed als volledig stil. Buitenlandse piloten die zo’n toestel kunnen besturen waren tot voor kort zeer gegeerd in een land waar de groei van de luchtvaartindustrie zijn gelijke niet kent. Maar sinds de Boeing MAX 737 verplicht aan de grond […] The post Boeing 737 MAX-debacle legt markt voor expat-piloten droog appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Driedimensionale snelwegen en vliegende auto's in nabije toekomst? "Prototype luchttaxi Boeing in 2019 af" (04/10/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voorziet een toekomst waarin drones personen en goederen vervoeren. De vliegtuigbouwer verwacht zelf zijn eerste prototype van zo'n luchttaxi volgend jaar af te hebben. Dat zegt Boeing-topman Dennis Muilenburg tegen persbureau Bloomberg. "Je kan het zien als vliegende auto's."
  [naar artikel]
 20. Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX (07/01/2020 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Boeing stelt zijn standpunt daarmee fors bij. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing. Boeing heeft zijn nieuwe standpunt meegedeeld aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Die nemen uiteindelijk de beslissing of de extra training noodzakelijk is als de 737 MAX weer de lucht in mag. Alle toestellen van dat type staan sinds maart aan de grond na een tweede fatale crash binnen een halfjaar. Een systeem dat het vliegtuig recht moest houden, maar juist ingreep terwijl piloten nog aan het opstijgen waren, was de belangrijkste oorzaak. De ommekeer van Boeing is een van de eerste stappen van interim-topman Greg Smith. Die volgde vorige maand Dennis Muilenburg op. “Veiligheid heeft bij Boeing de hoogste prioriteit”, schrijft Smith nu in een verklaring. “Het vertrouwen van het publiek, onze klanten en andere belanghebbenden in de 737 MAX is voor ons zeer belangrijk.” Het is nog altijd onduidelijk wanneer de 737 MAX weer mag vliegen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen er niet meer op dat dit voor juni gebeurt. bron: Belga Het bericht Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX (07/01/2020 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Boeing stelt zijn standpunt daarmee fors bij. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing. Boeing heeft zijn nieuwe standpunt meegedeeld aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Die nemen uiteindelijk de beslissing of de extra training noodzakelijk is als de 737 MAX weer de lucht in mag. Alle toestellen van dat type staan sinds maart aan de grond na een tweede fatale crash binnen een halfjaar. Een systeem dat het vliegtuig recht moest houden, maar juist ingreep terwijl piloten nog aan het opstijgen waren, was de belangrijkste oorzaak. De ommekeer van Boeing is een van de eerste stappen van interim-topman Greg Smith. Die volgde vorige maand Dennis Muilenburg op. “Veiligheid heeft bij Boeing de hoogste prioriteit”, schrijft Smith nu in een verklaring. “Het vertrouwen van het publiek, onze klanten en andere belanghebbenden in de 737 MAX is voor ons zeer belangrijk.” Het is nog altijd onduidelijk wanneer de 737 MAX weer mag vliegen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen er niet meer op dat dit voor juni gebeurt. Bron: Belga   Het bericht Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX (08/01/2020 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Boeing stelt zijn standpunt daarmee fors bij. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing. Boeing heeft zijn nieuwe standpunt meegedeeld aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Die nemen uiteindelijk de beslissing of de extra training noodzakelijk is als de 737 MAX weer de lucht in mag. Alle toestellen van dat type staan sinds maart aan de grond na een tweede fatale crash binnen een halfjaar. Een systeem dat het vliegtuig recht moest houden, maar juist ingreep terwijl piloten nog aan het opstijgen waren, was de belangrijkste oorzaak. De ommekeer van Boeing is een van de eerste stappen van interim-topman Greg Smith. Die volgde vorige maand Dennis Muilenburg op. “Veiligheid heeft bij Boeing de hoogste prioriteit”, schrijft Smith nu in een verklaring. “Het vertrouwen van het publiek, onze klanten en andere belanghebbenden in de 737 MAX is voor ons zeer belangrijk.” Het is nog altijd onduidelijk wanneer de 737 MAX weer mag vliegen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen er niet meer op dat dit voor juni gebeurt. Bron: Belga   Het bericht Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Europese piloten wantrouwen Boeing en Amerikaanse luchtvaartautoriteit (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende internationale luchtvaartautoriteiten bespreken vandaag in het Amerikaanse Texas de toekomst van de Boeing 737 MAX. Naar...
  [naar artikel]
 24. Boeing wist al jaar van problemen 737 MAX-vliegtuigen (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 73 MAX-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het...
  [naar artikel]
 25. Boeing wist al jaar van softwareproblemen 737 MAX-vliegtuigen (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 73 MAX-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het...
  [naar artikel]
 26. Piloten gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines respecteerden richtlijnen van Boeing (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er...
  [naar artikel]
 27. Luchtvaartexpert over vliegtuigcrash Ethiopië: "Boeing moet snel met duidelijk antwoord komen" (11/03/2019 - VRT NWS)
  Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over het ongeluk met de Boeing 737 MAX 8 in Ethiopië gisteren. Daarbij vielen 195 doden. Het is al de tweede crash met dat type vliegtuig in minder dan een half jaar tijd en dat is erg ongewoon. "Het is nog te vroeg om te zeggen of er een structureel probleem is, maar het is van het grootste belang dat Boeing snel met een duidelijk antwoord komt", zegt luchtvaartexpert Joris Melkert.
  [naar artikel]
 28. Video moet aantonen dat raket crash Boeing heeft veroorzaakt (10/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse krant New York Times heeft een video gepubliceerd die moet aantonen dat de Oekraïense Boeing die woensdag nabij Teheran is neergestort, door een Iraanse raket is geraakt. Er is een snel vliegend iets te zien, gevolgd door een explosie. (Later meer) bron: Belga Het bericht Video moet aantonen dat raket crash Boeing heeft veroorzaakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines (11/03/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stuurt een technisch team naar de plaats waar een Boeing-passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is neergestort. Daarbij kwamen alle 157 inzittenden om het leven. In een verklaring op de bedrijfswebsite drukt de vliegtuigbouwer zijn medeleven uit met de nabestaanden van de passagiers en bemanningsleden. Boeing stuurt een technisch team ter plaatse “om technische steun te leveren” onder de leiding van het ‘Ethiopia Accident Investigation Bureau’ en de Amerikaanse transportwaakhond NTSB. Het toestel van Ethiopian Airlines was een Boeing 737 MAX 8. Na de crash legden de Ethiopische luchtvaartmaatschappij en China hun vliegtuigen van dat type aan de ketting. bron: Belga Het bericht Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Na de fatale vliegtuig­crash: “Boeing hield informatie achter” (26/11/2018 - De Morgen)
  “Er is iets mis met die nieuwe Boeings”, concludeerden de Indonesische luchtvaartautoriteiten, na de crash eind oktober van Lion Air-vlucht JT 610, waarbij 189 doden vielen. De nagelnieuwe Boeing 737 MAX was opgestegen in Jakarta, maar dook na een kwartier met de neus naar beneden de Javazee in. Geen onbekend verhaal voor luchtvaartspecialist Tom Dieusaert, die in zijn boek Computer Crash een aantal moderne vliegtuigrampen analyseerde.
  [naar artikel]
 31. Onrust bij Boeing na tweede dodelijke crash in vijf maanden (12/03/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigen van Boeing worden aan de grond gezet, en ook de beurskoers zoekt de bodem op. De crash met een toestel van Ethiopian Airlines hakt er stevig in. Een gelijkaardig ongeval enkele maanden geleden zet de schijnwerpers op het Amerikaanse bedrijf. 
  [naar artikel]
 32. Boeing roept piloten bijeen voor briefing over terugkeer 737 MAX 8 (25/03/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft piloten en toezichthouders uitgenodigd voor een briefing over de terugkeer van de Boeing 737 MAX 8. De bijeenkomst vindt woensdag plaats. Meer dan tweehonderd mensen zijn dan van de partij.
  [naar artikel]
 33. ‘Piloot gecrashte 737 Max 8 volgde noodrichtlijn van Boeing’ (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er desondanks niet in geslaagd om het toestel onder controle te krijgen. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 34. Piloten dagen Boeing voor de rechter voor “doelbewuste misleiding” over 737 MAX (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse...
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse commissie vernietigend voor Boeing 737 MAX: "Fundamenteel gebrekkig en onveilig" (06/03/2020 - VRT NWS)
  De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de afgelopen maanden onderzoek voerde naar de twee dodelijke crashes met een Boeing 737 MAX, heeft scherpe kritiek geuit op de Amerikaanse luchtvaartregulator en op de vliegtuigbouwer zelf. De commissie verwijt hen een reeks design- en veiligheidsblunders die geleid hebben tot een "fundamenteel gebrekkig en onveilig" vliegtuig.
  [naar artikel]
 36. Boeing wist al jaar van problemen 737 Max (06/05/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737-Max-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel. Het bedrijf was ervan overtuigd dat het geen veiligheidsprobleem met zich mee bracht, klinkt het in een statement.
  [naar artikel]
 37. Gecrashte Belgische F-16-piloten hebben "er alles aan gedaan om woonzones te vermijden" (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De twee Belgische piloten die vorige week betrokken waren bij de crash van een F-16 in Frankrijk, hebben "er alles aan gedaan om woonzones te...
  [naar artikel]
 38. "Boeing kreeg illegale belastingkorting" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de Verenigde Staten een illegaal belastingvoordeel gekregen om de 777X-vliegtuigen daar te
  [naar artikel]
 39. Boeing wist al jaar van softwareproblemen 737 MAX-vliegtuigen (06/05/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 73 MAX-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel. Het bedrijf was ervan overtuigd dat het geen veiligheidsprobleem met zich mee bracht, klinkt het in een statement.
  [naar artikel]
 40. Boeing wist al jaar van problemen 737 Max (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737-Max-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel. Het bedrijf was ervan overtuigd dat het geen veiligheidsprobleem met zich mee bracht, klinkt het in een statement zondag.
  [naar artikel]
 41. Boeing wil piloten eerst in simulator laten trainen voor 737 MAX (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator...
  [naar artikel]
 42. Crash van Boeing van Lion Air had met ontwerpfouten te maken (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gebreken in het ontwerp van het besturingssysteem van de Boeing 737 Max hebben een sleutelrol gespeeld in de crash van het vliegtuig van...
  [naar artikel]
 43. Boeing roept piloten bijeen voor briefing over terugkeer 737 MAX 8 (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft piloten en toezichthouders uitgenodigd voor een briefing over de terugkeer van de Boeing 737 MAX 8. De bijeenkomst...
  [naar artikel]
 44. “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” (29/03/2019 - Metro)
  Het sturingssysteem MCAS werd geactiveerd kort voor de crash van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines op 10 maart. Dat heeft een bron gemeld die dichtbij het onderzoek naar de crash staat. Het systeem wordt ook in verband gebracht met de crash van een toestel van Lion Air enkele maanden gelden. Volgens de anonieme bron maakt de informatie deel uit van de voorlopige resultaten van de analyse van de zwarte dozen van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines. De informatie werd gisteren voorgesteld aan de Amerikaanse autoriteiten, waaronder de luchtvaartautoriteit FAA. Bij de crash van het toestel in Addis Abeba kwamen 157 mensen om het leven. Bron: Belga   Het bericht “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” (29/03/2019 - Metro)
  Het sturingssysteem MCAS werd geactiveerd kort voor de crash van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines op 10 maart. Dat heeft een bron gemeld die dichtbij het onderzoek naar de crash staat. Het systeem wordt ook in verband gebracht met de crash van een toestel van Lion Air enkele maanden gelden. Volgens de anonieme bron maakt de informatie deel uit van de voorlopige resultaten van de analyse van de zwarte dozen van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines. De informatie werd gisteren voorgesteld aan de Amerikaanse autoriteiten, waaronder de luchtvaartautoriteit FAA. Bij de crash van het toestel in Addis Abeba kwamen 157 mensen om het leven. bron: Belga   Het bericht “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. “Piloten Brussels Airlines brengen door staking de banen van andere personeelsleden in gevaar” (13/05/2018 - VRT NWS)
   "De piloten spelen met vuur. Ze riskeren hun job niet, maar brengen die van het ander personeel in gevaar". Dat vindt oud-staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe in een reactie op de nakende staking van de piloten van Brussels Airlines. "De piloten moeten solidariteit opbrengen met de rest van het personeel", aldus Schouppe in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 47. Amerikaans Congres kreeg "verontrustende" documenten over Boeing 737 MAX (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft nieuwe documenten overgemaakt aan de commissie voor transport in het Amerikaanse Congres. Die...
  [naar artikel]
 48. F-16-piloot: "Angst om iets fout te doen" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  VTM NIEUWS-oorlogsverslaggever Robin Ramaekers volgt als eerste tv-journalist onze F-16-piloten in de strijd tegen IS. Hoe vaak ze ook
  [naar artikel]
 49. F-16-piloot: "Angst om iets fout te doen" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  VTM NIEUWS-oorlogsverslaggevers Robin Ramaekers volgt als eerste tv-journalist onze F-16-piloten in de strijd tegen IS. Hoe vaak ze ook
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.