Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
12:11 uur

“VS stellen extra heffingen op Europese auto’s uit”

Metro

15/05/2019 - 17:55

De Verenigde Staten schuiven de hogere tarieven voor de invoer van auto’s en auto-onderdelen uit Europa en Japan waarschijnlijk op de lange baan. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg vandaag op basis van een ingewijde. Het Witte Huis zou besloten hebben het besluit hierover met 180 dagen uit te stellen. Ook het Franse persagentschap AFP […] Het bericht “VS stellen extra heffingen op Europese auto’s uit” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VS stellen beslissing over extra heffingen op Europese auto's uit (17/05/2019 - De Tijd)
  17:44 De Amerikaanse president Donald Trump kan het zich niet veroorloven Europa tegen zich in het harnas te jagen op een moment dat hij ook in een handelsvete met China verwikkeld is.
  [naar artikel]
 2. "Als Washington heffingen oplegt op Europese wagens zullen wij hetzelfde doen met hun auto's" (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Als Washington met heffingen op Europese auto's komt, dan zal Brussel daarop antwoorden met taksen op Amerikaanse auto's." Dat heeft Jean-Claude...
  [naar artikel]
 3. ‘VS dreigden met heffingen op Europese auto’s omwille van Iran’ (16/01/2020 - Express)
  De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto’s, indien Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Dinsdag voerden de drie Europese landen de druk op Iran op, omdat het land de verplichtingen […] The post ‘VS dreigden met heffingen op Europese auto’s omwille van Iran’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Trump stelt beslissing over extra heffingen op Europese auto's uit (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal pas binnen een half jaar beslissen of er hogere tarieven komen voor de invoer van auto's en...
  [naar artikel]
 5. Europese staalheffingen om gevolgen van Amerikaanse heffingen voor industrie op te vangen (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie voert donderdag beschermende heffingen op staalproducten in om de verminderde uitvoer van de eigen producenten als gevolg van de Amerikaanse heffingen op staal te counteren.
  [naar artikel]
 6. Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto's (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump dreigt er opnieuw mee ook heffingen in te voeren op wagens, als de Europese Unie geen toegevingen doet op het vlak van handel. Dat...
  [naar artikel]
 7. Geen handelsakkoord tussen VS en China: VS voert extra heffingen in op Chinese producten (10/05/2019 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten voeren extra heffingen in op Chinese producten. Op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen moet nu 25 procent taks worden betaald. Daarmee wordt nu bijna alle Chinese invoer in de VS extra belast. 
  [naar artikel]
 8. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft de voor vandaag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China...
  [naar artikel]
 9. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - De Morgen)
  China heeft de voor vandaag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.
  [naar artikel]
 10. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.
  [naar artikel]
 11. Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto’s (18/07/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er opnieuw mee ook heffingen in te voeren op wagens, als de Europese Unie geen toegevingen doet op het vlak van handel. Dat deed hij woensdag, een week voordat Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker naar de VS reist. Auto’s zijn het grote punt (‘the big one’) in de gesprekken met Europa, als de EU niet akkoord gaat met wat Trump een eerlijk akkoord vindt, aldus de president, die dreigde met een “enorme vergelding”. Ook Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders verklaarde dat de VS nog steeds aan het kijken was naar heffingen op auto’s, en dat de VS die optie openhouden. “Dat is zeker een optie op de tafel die de president overweegt, maar we zijn nu nog in het onderzoeksproces”, zei ze. Trump suggereerde eerder al dat heffingen op wagens tot 20 procent kunnen oplopen, om er zo voor te zorgen dat meer wagens in de VS gebouwd worden. Autobouwers hebben dan weer gewaarschuwd dat er jobs uit de VS kunnen verdwijnen indien de handelsoorlog erger wordt, aangezien het IMF verwacht dat die oorlog een negatieve impact zal hebben op de economische groei wereldwijd. De VS hebben al importheffingen ingevoerd op staal en aluminium uit de EU, en de EU reageerde daarop met heffingen op Amerikaanse goederen. En ook met China, Canada en Mexico lopen de spanningen hoog op. Woensdag kondigde minister van Handel Wilbur Ross trouwens nog aan dat de VS een onderzoek hebben geopend om te bepalen of de import van uranium een risico voor de nationale veiligheid betekent. Ook dat zou op termijn tot heffingen kunnen leiden. bron: Belga Het bericht Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. EU zal antwoorden op mogelijke Amerikaanse heffingen op auto’s (31/08/2018 - Metro)
  Als Washington komt met heffingen op Europese auto’s, dan zal Brussel daarop antwoorden met taksen op Amerikaanse auto’s. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, vandaag gezegd in een interview met de Duitse omroep ZDF. Daarmee lijkt de nog maar enkele weken gesloten wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de EU en de VS opnieuw bedreigd. In een interview met Bloomberg had de Amerikaanse president Donald Trump gisteren gezegd dat het Europese aanbod “niet goed genoeg” is. “Met president Trump hebben we een soort van wapenstilstand afgesproken, wat betreft nieuwe heffingen op auto’s”, legde Juncker aan ZDF uit. Eind juli reisde hij af naar Washington in een poging om een handelsoorlog in te dijken. “Zoals dat met wapenstilsanden kan gebeuren, zijn ze soms in gevaar, maar ze worden gerespecteerd”, aldus nog Juncker. Toch wordt er opnieuw gevreesd voor een escalatie van de handelsoorlog. De EU had de Verenigde Staten voorgesteld de invoerbelastingen voor auto’s wederkerig tot nul te herleiden, maar dat volstaat dus niet voor Trump. “De EU is bijna zo erg als China, alleen kleiner”, zei Trump gisteren. “Hun consumenten hebben de gewoonte hun auto’s te kopen, niet de onze.” Het is bekend dat Trump zich vaak ergert aan Mercedessen in de straten van New York. De Europese commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, had eerder op de dag het bewuste voorstel op tafel gelegd. “De EU is bereid onze autobelastingen te reduceren tot nul als de VS hetzelfde doet”, zei ze gisteren in Brussel. Bron: Belga   Het bericht EU zal antwoorden op mogelijke Amerikaanse heffingen op auto’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Europese Commissie gaat Amerikaanse heffingen tegen China onderzoeken (04/04/2018 - Metro)
  De Europese Commissie gaat de Amerikaanse invoerheffingen op producten uit China onderzoeken. “De Europese Unie meent dat maatregelen steeds in het kader van de Wereldhandelsorganisatie genomen moeten worden. Dat bevat tal van instrumenten om handelsgeschillen aan te pakken”, zo stelde een woordvoerder vandaag in een eerste reactie op de nieuwe Amerikaanse heffingen op Chinese producten. Hij wees erop dat de Europese Unie geen maatregelen steunt die indruisen tegen de WTO-regels. Gisteren kondigden de Verenigde Staten aan invoerheffingen tot 25 procent in te voeren op meer dan duizend Chinese producten. Het gaat vooral om hightechproducten, waaronder halfgeleiders, pacemakers en protheses. De VS beroepen hun maatregelen op schendingen van intellectuele eigendomsrechten. China reageerde vandaag met hogere invoerheffingen op meer dan honderd Amerikaanse producten. Het gaat onder meer over auto’s, sojabonen, chemische producten en vliegtuigen. Eerder dit jaar voerden de Verenigde Staten ook al hogere heffingen in op de invoer van staal en aluminium. De Europese Unie werd vrijgesteld van deze maatregelen tot eind deze maand. bron: Belga Het bericht Europese Commissie gaat Amerikaanse heffingen tegen China onderzoeken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Europese Commissie gaat Amerikaanse heffingen tegen China onderzoeken (04/04/2018 - Metro)
  De Europese Commissie gaat de Amerikaanse invoerheffingen op producten uit China onderzoeken. “De Europese Unie meent dat maatregelen steeds in het kader van de Wereldhandelsorganisatie genomen moeten worden. Dat bevat tal van instrumenten om handelsgeschillen aan te pakken”, zo stelde een woordvoerder vandaag in een eerste reactie op de nieuwe Amerikaanse heffingen op Chinese producten. Hij wees erop dat de Europese Unie geen maatregelen steunt die indruisen tegen de WTO-regels. Gisteren kondigden de Verenigde Staten aan invoerheffingen tot 25 procent in te voeren op meer dan duizend Chinese producten. Het gaat vooral om hightechproducten, waaronder halfgeleiders, pacemakers en protheses. De VS beroepen hun maatregelen op schendingen van intellectuele eigendomsrechten. China reageerde vandaag met hogere invoerheffingen op meer dan honderd Amerikaanse producten. Het gaat onder meer over auto’s, sojabonen, chemische producten en vliegtuigen. Eerder dit jaar voerden de Verenigde Staten ook al hogere heffingen in op de invoer van staal en aluminium. De Europese Unie werd vrijgesteld van deze maatregelen tot eind deze maand. bron: Belga Het bericht Europese Commissie gaat Amerikaanse heffingen tegen China onderzoeken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS (02/06/2018 - Metro)
  Ook Canada vecht bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de nieuwe Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium aan. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland zei dat haar land op het standpunt staat dat de heffingen om oneigenlijke redenen worden ingevoerd, zoals het voorwendsel dat ze de nationale veiligheid van de VS dienen. Dit is in strijd met de verplichtingen die de Verenigde Staten hebben op grond van regels van de WTO, aldus Freeland. Canada werkt volgens de bewindsvrouw samen met bijvoorbeeld de EU die de Amerikaanse tarieven ook bij de WTO aanvechten. bron: Belga   Het bericht Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS (02/06/2018 - Metro)
  Ook Canada vecht bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de nieuwe Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium aan. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland zei dat haar land op het standpunt staat dat de heffingen om oneigenlijke redenen worden ingevoerd, zoals het voorwendsel dat ze de nationale veiligheid van de VS dienen. Dit is in strijd met de verplichtingen die de Verenigde Staten hebben op grond van regels van de WTO, aldus Freeland. Canada werkt volgens de bewindsvrouw samen met bijvoorbeeld de EU die de Amerikaanse tarieven ook bij de WTO aanvechten. Bron: Belga   Het bericht Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. VS legt extra heffingen op onder meer kaas uit België op, EU: “Geen andere keuze dan tegenmaatregelen te treffen” (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 7,5 miljard dollar aan extra douaneheffingen die de Verenigde Staten vanaf vandaag opleggen op Europese producten, "geven ons geen andere keuze...
  [naar artikel]
 18. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er maandag mee extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand.
  [naar artikel]
 19. 'VS dreigden Europa met heffingen op auto's om Iran' (16/01/2020 - Knack)
  De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto's als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden.
  [naar artikel]
 20. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt...
  [naar artikel]
 21. Volvo schuift met productie om Amerikaanse heffingen te omzeilen (19/07/2018 - De Tijd)
  15:06 Volvo Cars verplaatst een deel van zijn Chinese productie naar Zweden. De automaker wil zo de Amerikaanse heffingen op Chinese goederen omzeilen. Maar wat als ook de heffingen op Europese goederen de ...
  [naar artikel]
 22. Hoe gevaarlijk is de coronabesmetting voor Europese automerken? (24/03/2020 - Knack)
  Het coronavirus zorgt voor een ongekende economische uitdaging. De Europese automerken ondervinden de gevolgen aan den lijve. 'Wil de Europese auto-industrie in de toekomst een rol van betekenis blijven spelen, moet Europa alles in het werk stellen om vijandige overnames te voorkomen', schrijft auto-expert Urbain Vandormael.
  [naar artikel]
 23. Hoe gevaarlijk is de coronabesmetting voor Europese automerken? (23/03/2020 - Knack)
  Het coronavirus zorgt voor een ongekende economische uitdaging. De Europese automerken ondervinden de gevolgen aan den lijve. 'Wil de Europese auto-industrie in de toekomst een rol van betekenis blijven spelen, moet Europa alles in het werk stellen om vijandige overnames te voorkomen', schrijft auto-expert Urbain Vandormael.
  [naar artikel]
 24. Ook Canada kondigt heffingen aan op Amerikaanse producten (31/05/2018 - Metro)
  Na de Europese Commissie heeft ook Canada te kennen gegeven importheffingen te zullen invoeren op een aantal Amerikaanse producten. Het gaat om heffingen op de import van staal, aluminium en andere producten uit de VS, zo heeft de Canadese premier Justin Trudeau te kennen gegeven via Twitter. De Canadese heffingen gaan in op 1 juli en blijven van kracht tot de VS verzaken aan hun handelsbeperkende maatregelen tegen Canada, aldus Trudeau. Canada zal volgens Trudeau de Amerikaanse heffingen ook aanvechten, die hij bestempelt als illegaal en contraproductief. “Het is gewoonweg belachelijk om elke handel met Canada als een risico te zien voor de nationale veiligheid in de VS en we zullen blijven opkomen voor de Canadese werknemers en bedrijven”, aldus Trudeau. De Europese Unie voert over een tweetal weken hogere importheffingen in op een reeks Amerikaanse producten. Dat kondigden Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en commissaris voor Handel Cecilia Malmström vandaag aan. Ze reageerden daarmee op het nieuws uit Washington dat de Verenigde Staten per 1 juni hogere heffingen opleggen op staal en aluminium dat afkomstig is uit de Europese Unie, Canada en Mexico. De Amerikaanse importtarieven van 25 procent op buitenlands staal en van 10 procent op buitenlands aluminium werden al op 1 maart aangekondigd door de Amerikaanse president Donald Trump, maar de Europese Unie, Mexico en Canada werden tot vandaag vrijgesteld van de maatregel. Gesprekken met Washington over een manier om Europa permanent vrij te stellen leverden niets op, zo werd de afgelopen dagen al duidelijk. bron: Belga Het bericht Ook Canada kondigt heffingen aan op Amerikaanse producten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Monsterboete voor Google (19/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe Europese monsterboete van 4,3 miljard euro voor Google is de tweede geldstraf die ’s werelds meest dominante zoekmachine op korte tijd te verwerken krijgt, en alweer de zoveelste voor een Amerikaans topbedrijf. Het kan niet anders dan dat dat president Trumps beeld van de Europese Unie als vijand bevestigt. Uitgerekend nu er nieuwe Amerikaanse heffingen op Europese – lees: Duitse – auto’s in de lucht hangen. De VS en de Europese Unie staan op de rand van een open handelsoorlog
  [naar artikel]
 26. Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - Metro)
  China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal. Het bericht waarin dit staat is te lezen op websites van diverse Chinese departementen en op staatsmedia. “China hoopt, op basis van gelijkheid en wederzijds respect, samen met de VS elkaars zorgen op te lossen en de stabiele ontwikkeling van de onderlinge economische en handelsrelaties te promoten”, aldus het statement. Vrijdag maakten beide partijen bekend dat er een voorlopig handelsakkoord was bereikt. De deal houdt in dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zouden opheffen. Als deel van het akkoord zou China de invoer vanuit de VS opdrijven. De twee grootste economieën ter wereld zijn al 18 maanden in een handelsdispuut verwikkeld. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op (18/12/2019 - Metro)
  China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal. Het bericht waarin dit staat is te lezen op websites van diverse Chinese departementen en op staatsmedia. “China hoopt, op basis van gelijkheid en wederzijds respect, samen met de VS elkaars zorgen op te lossen en de stabiele ontwikkeling van de onderlinge economische en handelsrelaties te promoten”, aldus het statement. Vrijdag maakten beide partijen bekend dat er een voorlopig handelsakkoord was bereikt. De deal houdt in dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zouden opheffen. Als deel van het akkoord zou China de invoer vanuit de VS opdrijven. De twee grootste economieën ter wereld zijn al 18 maanden in een handelsdispuut verwikkeld. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen, zegt Duitse minister (21/07/2019 - Metro)
  De Europese Unie is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto’s te schrappen, in een poging een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen. Dat heeft de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier, verklaard in “Welt am Sonntag”. “Daarmee zouden we ook de beschuldiging uit de wereld helpen dat Amerikaanse autoheffingen lager liggen dan Europese”, aldus de CDU-minister. VS-president Donald Trump heeft al meer dan eens uitgehaald naar de in zijn ogen oneerlijke handelsrelaties met de Europese Unie. Tot nu toe hanteren de Verenigde Staten een invoertaks van 2,5 procent op Europese auto’s. De EU legt 10 procent op. Daar staat tegenover dat de Amerikaanse invoerheffing op de populaire pick-ups 25 procent bedraagt. Na een gesprek met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer halfweg juli verklaarde Altmaier dat een oplossing voor het geschil tegen het einde van het jaar tot de mogelijkheden behoort. Bron: Belga   Het bericht EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen, zegt Duitse minister verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen, zegt Duitse minister (21/07/2019 - Metro)
  De Europese Unie is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto’s te schrappen, in een poging een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen. Dat heeft de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier, verklaard in “Welt am Sonntag”. “Daarmee zouden we ook de beschuldiging uit de wereld helpen dat Amerikaanse autoheffingen lager liggen dan Europese”, aldus de CDU-minister. VS-president Donald Trump heeft al meer dan eens uitgehaald naar de in zijn ogen oneerlijke handelsrelaties met de Europese Unie. Tot nu toe hanteren de Verenigde Staten een invoertaks van 2,5 procent op Europese auto’s. De EU legt 10 procent op. Daar staat tegenover dat de Amerikaanse invoerheffing op de populaire pick-ups 25 procent bedraagt. Na een gesprek met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer halfweg juli verklaarde Altmaier dat een oplossing voor het geschil tegen het einde van het jaar tot de mogelijkheden behoort. Bron: Belga   Het bericht EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen, zegt Duitse minister verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. VS denken nu ook aan heffingen op Belgische wafels (14/12/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Europese goederen, zoals Belgische wafels en kazen. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid deze week publiceerde, melden Amerikaanse media. De heffingen zijn het gevolg van een beslissing van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) dat de VS mogen terugslaan vanwege verboden Europese staatssteun aan vliegtuigbouwer Airbus. De WTO bepaalde al in oktober dat de VS heffingen mogen instellen op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. In eerste instantie ontsprongen producten als Belgische wafels, Ierse en Schotse whiskey, Europese wijnen en kazen als Cheddar, Parmezaan, Emmental en Gouda grotendeels de dans, maar nu bestaat alsnog de kans ze te maken krijgen met tarieven met een hoogte tot 100 procent. Verder kunnen de tarieven op producten die al eerder op een lijst stonden ook nog worden verhoogd tot maximaal 100 procent. Er loopt nu in Washington een inspraakprocedure. Daarna nemen de VS een definitieve beslissing. bron: Belga   Het bericht VS denken nu ook aan heffingen op Belgische wafels verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. VS denken nu ook aan heffingen op Belgische wafels (15/12/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Europese goederen, zoals Belgische wafels en kazen. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid deze week publiceerde, melden Amerikaanse media. De heffingen zijn het gevolg van een beslissing van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) dat de VS mogen terugslaan vanwege verboden Europese staatssteun aan vliegtuigbouwer Airbus. De WTO bepaalde al in oktober dat de VS heffingen mogen instellen op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. In eerste instantie ontsprongen producten als Belgische wafels, Ierse en Schotse whiskey, Europese wijnen en kazen als Cheddar, Parmezaan, Emmental en Gouda grotendeels de dans, maar nu bestaat alsnog de kans ze te maken krijgen met tarieven met een hoogte tot 100 procent. Verder kunnen de tarieven op producten die al eerder op een lijst stonden ook nog worden verhoogd tot maximaal 100 procent. Er loopt nu in Washington een inspraakprocedure. Daarna nemen de VS een definitieve beslissing. Bron: Belga   Het bericht VS denken nu ook aan heffingen op Belgische wafels verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Britten krijgen nog een halfjaar, Europese leiders stellen voor om brexit uit te stellen tot 31 oktober  (11/04/2019 - VRT NWS)
  De 27 Europese leiders zijn het eens geraakt over extra uitstel voor de brexit. Dat laten Europese diplomaten verstaan. Het Verenigd Koninkrijk zou uitstel krijgen tot 31 oktober, met een eerste evaluatie in juni. Hun voorstel wordt nu voorgelegd aan de Britse premier Theresa May. Over mogelijke voorwaarden is nog niets duidelijk.
  [naar artikel]
 33. Deze extra veiligheidssystemen zijn verplicht in nieuwe Europese auto's vanaf 2022 (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alle auto's die vanaf 2022 op de Europese markt komen, moeten worden uitgerust met een hele reeks geavanceerde veiligheidsvoorzieningen....
  [naar artikel]
 34. Trump overweegt voor 100 miljard dollar aan extra heffingen tegen China (06/04/2018 - Metro)
  Donald Trump heeft handelsgezant Robert Lighthizer opgedragen om voor 100 miljard dollar (81,6 miljard euro) aan bijkomende importheffingen in te voeren op Chinese producten. Zo gooit de Amerikaanse president, die daarmee naar eigen zeggen reageert op “China’s oneerlijke vergelding”, olie op het vuur van een mogelijke handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering maakte eerder deze week bekend op meer dan 1.300 Chinese producten extra heffingen in te voeren. In een reactie kondigde China ook importheffingen op 106 producten uit de VS aan, en diende de Aziatische grootmacht een klacht in bij de wereldhandelsorganisatie WTO. Trump vindt dat nu “oneerlijke vergelding”. “In plaats van zijn wangedrag te verhelpen, heeft China ervoor gekozen om onze boeren en producenten te schaden”, zegt hij. De president laat zijn handelsgezant daarom onderzoeken of de VS niet nog 100 dollar aan extra heffingen kan doorvoeren, “en zo ja, om de producten te identificeren waarop die heffingen kunnen worden opgelegd”. Daarnaast draagt Trump ook de minister van Landbouw, Sonny Perdue, op om een plan op tafel te leggen om “onze boeren en agrarische belangen te beschermen”. bron: Belga   Het bericht Trump overweegt voor 100 miljard dollar aan extra heffingen tegen China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Verenigde Staten gaan handelstarieven opleggen aan Europese vliegtuigen en andere producten (02/10/2019 - VRT NWS)
  Vanaf 18 oktober zullen er extra invoerheffingen opgelegd worden aan Europese producten die in de Verenigde Staten worden ingevoerd. Het meest opvallend is de heffing op vliegtuigen zoals die Airbus. Eerder had de Wereldhandelsorganisatie de VS de toestemming gegeven om die heffingen op te leggen.
  [naar artikel]
 36. Amerikaanse tarieven geven ons “geen andere keuze dan hetzelfde te doen” (18/10/2019 - Metro)
  De 7,5 miljard dollar aan extra douaneheffingen die de Verenigde Staten vanaf vandaag opleggen op Europese producten, “geven ons geen andere keuze dan tegenmaatregelen te treffen”. Dat zegt Europees Commissaris voor Handel Cecilia Malmström. “We betreuren de keuze van de VS om door te gaan met de heffingen. Dit laat voor ons geen alternatief vrij dan op termijn door te zetten met onze eigen tarieven”, zegt Malmström in een persbericht. “Douaneheffingen opleggen aan elkaar is in niemand’s lange termijn belang”, klinkt het nog. De beslissing zal “zeer belangrijke schade” toebrengen aan de bevoorrading van de Amerikaanse en Europese luchtvaartsector, en zal daarnaast heel wat schade met zich meebrengen voor andere sectoren, aldus Malmström. De Verenigde Staten kunnen sinds vandaag 7,5 miljard dollar aan extra invoertarieven opleggen aan een hele waaier van Europese producten. De heffingen treffen onder meer vliegtuigconstructeur Airbus, Franse wijnen en Schotse whisky. Ook de Belgische economie is getroffen: volgens de federatie van de Belgische voedingsindustrie Fevia zullen de heffingen een impact van 3 miljoen euro hebben op Belgische voedingsproducten als verse kaas. De Wereldhandelsorganisatie WTO heeft de extra invoerrechten toegestaan wegens vermoedelijke Europese overheidssteun aan vliegtuigbouwer Airbus. In een gelijkaardige procedure tegen subsidies voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft Brussel gelijk gekregen. Begin 2020 beslist de WTO hoeveel extra invoerrechten de EU daarvoor kan opleggen. bron: Belga Het bericht Amerikaanse tarieven geven ons “geen andere keuze dan hetzelfde te doen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Boerenbond vreest voor gevolgen van vrije invoer vlees, gevogelte en suiker uit Zuid-Amerika na nieuw handelsakkoord (29/06/2019 - VRT NWS)
  De Borenbond is bezorgd over de gevolgen van het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de zogeheten Mercosur landen. Dat zijn Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay. Door dat akkoord kunnen Europese auto's en machines zonder heffingen uitgevoerd worden naar die landen, in ruil voor vrije invoer van hun landbouwproducten in de Europese Unie. 
  [naar artikel]
 38. Trump: "EU heeft lang geprofiteerd van VS in vorm van handelsbarrières" (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse overheid is vrijwel klaar met haar onderzoek naar hogere heffingen op auto's uit de Europese Unie. Volgens de Amerikaanse president...
  [naar artikel]
 39. EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen volgens Duits minister (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen in een poging een aanslepend handelsgeschil met Washington op te...
  [naar artikel]
 40. VS verhogen importheffing op Europese vliegtuigen (17/02/2020 - Metro)
  De Verenigde Staten verhogen de importheffing op vliegtuigen van Europese makelij. Het nieuwe tarief van 15 procent gaat op 18 maart in, meldt de Amerikaanse handelsvertegenwoordiging USTR. Nu geldt nog een importheffing van 10 procent. Het importtarief maakt deel uit van de represaillemaatregelen die de VS hebben genomen vanwege illegale Europese subsidies voor vliegtuigbouwer Airbus. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) bepaalde vorig jaar dat Washington 7,5 miljard dollar aan strafheffingen mag opleggen aan Europese goederen, omdat de EU heeft nagelaten illegale subsidies aan Airbus stop te zetten. De vliegtuigbouwer zegt in een verklaring dat het hogere tarief vooral Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zal raken. Die kampen namelijk met een tekort aan toestellen. Airbus hoopt dat de USTR van gedachte verandert. Na het oordeel van de WTO kwam Washington in oktober met een lijst van Europese goederen die heffingen opgelegd worden. Onder meer vliegtuigen, kaas, wijn en whiskey worden sindsdien extra belast. De lijst wordt nu op een aantal punten aangepast. Door tarieven te wijzigen en steeds andere producten heffingen op te leggen, willen de Amerikanen Europa extra schaden en exporteurs onzeker maken. De ruzie tussen de VS en de EU over subsidies voor vliegtuigbouwers loopt al meer dan tien jaar. Dit jaar doet de WTO uitspraak in een door de EU aangespannen zaak over Amerikaanse staatssteun voor Airbus-rivaal Boeing. Bron: Belga   Het bericht VS verhogen importheffing op Europese vliegtuigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ (16/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto’s als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Dinsdag voerden de genoemde landen de druk op Iran op, omdat het land de naleving van de afspraken uit het atoomakkoord uit 2015 steeds verder heeft teruggeschroefd. Ze maakten daarbij gebruik van een regeling in de nucleaire deal die is bedoeld voor de behandeling van klachten over de naleving. Volgens The Washington Post is het niet duidelijk of de Amerikaanse dreigementen in Europa ook echt nodig waren. Mogelijk waren Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk toch al van plan om Iran in staat van beschuldiging te stellen. De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, spreekt het bericht van de krant tegen. Volgens hem zou het verhaal “fake news” zijn, zo liet hij weten via Twitter. Berichten over Amerikaanse dreigementen richting Europa liggen momenteel gevoelig. Analisten vrezen dat de Verenigde Staten de handelsspanningen met Europa willen opvoeren, nu ze een gedeeltelijke handelsdeal met China hebben gesloten. bron: Belga Het bericht Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ (16/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto’s als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Dinsdag voerden de genoemde landen de druk op Iran op, omdat het land de naleving van de afspraken uit het atoomakkoord uit 2015 steeds verder heeft teruggeschroefd. Ze maakten daarbij gebruik van een regeling in de nucleaire deal die is bedoeld voor de behandeling van klachten over de naleving. Volgens The Washington Post is het niet duidelijk of de Amerikaanse dreigementen in Europa ook echt nodig waren. Mogelijk waren Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk toch al van plan om Iran in staat van beschuldiging te stellen. De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, spreekt het bericht van de krant tegen. Volgens hem zou het verhaal “fake news” zijn, zo liet hij weten via Twitter. Berichten over Amerikaanse dreigementen richting Europa liggen momenteel gevoelig. Analisten vrezen dat de Verenigde Staten de handelsspanningen met Europa willen opvoeren, nu ze een gedeeltelijke handelsdeal met China hebben gesloten. bron: Belga   Het bericht Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ (16/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto’s als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Dinsdag voerden de genoemde landen de druk op Iran op, omdat het land de naleving van de afspraken uit het atoomakkoord uit 2015 steeds verder heeft teruggeschroefd. Ze maakten daarbij gebruik van een regeling in de nucleaire deal die is bedoeld voor de behandeling van klachten over de naleving. Volgens The Washington Post is het niet duidelijk of de Amerikaanse dreigementen in Europa ook echt nodig waren. Mogelijk waren Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk toch al van plan om Iran in staat van beschuldiging te stellen. De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, spreekt het bericht van de krant tegen. Volgens hem zou het verhaal “fake news” zijn, zo liet hij weten via Twitter. Berichten over Amerikaanse dreigementen richting Europa liggen momenteel gevoelig. Analisten vrezen dat de Verenigde Staten de handelsspanningen met Europa willen opvoeren, nu ze een gedeeltelijke handelsdeal met China hebben gesloten. bron: Belga Het bericht Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ (16/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto’s als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Dinsdag voerden de genoemde landen de druk op Iran op, omdat het land de naleving van de afspraken uit het atoomakkoord uit 2015 steeds verder heeft teruggeschroefd. Ze maakten daarbij gebruik van een regeling in de nucleaire deal die is bedoeld voor de behandeling van klachten over de naleving. Volgens The Washington Post is het niet duidelijk of de Amerikaanse dreigementen in Europa ook echt nodig waren. Mogelijk waren Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk toch al van plan om Iran in staat van beschuldiging te stellen. De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, spreekt het bericht van de krant tegen. Volgens hem zou het verhaal “fake news” zijn, zo liet hij weten via Twitter. Berichten over Amerikaanse dreigementen richting Europa liggen momenteel gevoelig. Analisten vrezen dat de Verenigde Staten de handelsspanningen met Europa willen opvoeren, nu ze een gedeeltelijke handelsdeal met China hebben gesloten. Bron: Belga   Het bericht Crisis VS-Iran – ‘VS dreigden Europa met heffingen op auto’s om Iran’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Het regent heffingen en autovignetten in Europa (01/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag kwam de Duitse wegentol voor personenwagens weer een stap dichterbij. Het wordt steeds ingewikkelder om met de auto de Europese Unie te doorkruisen. Dat komt mede door de ‘wildgroei’ aan vignetten waarvan chauffeurs soms niet eens het bestaan vermoeden.
  [naar artikel]
 46. Europese heffingen op Amerikaanse import in juli van kracht (06/06/2018 - Metro)
  In reactie op de Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium gaat de Europese Unie vanaf juli hogere invoerrechten heffen op Amerikaanse producten. Het college van eurocommissarissen formaliseerde de beslissing om de hogere Amerikaanse tarieven te counteren met hogere tarieven op een reeks Amerikaanse producten. In een eerste reactie worden Amerikaanse producten met een totale handelswaarde van 2,8 miljard euro geviseerd. De Commissie hoopt het overleg met de lidstaten tegen eind deze maand af te ronden, zodat de heffingen in juli van kracht kunnen worden. De Commissie had de Wereldhandelsorganisatie al een lijst met de geviseerde producten overgemaakt. Het gaat onder meer om peanuts, sinaasappelsap, jeans, motorfietsen en bourbon. Daarop wordt voortaan een tarief van 25 procent toegepast. De Commissie raamt de totale schade van de Amerikaanse heffingen echter op 6,4 miljard euro en behoudt zich dus het recht voor om later nog meer producten te viseren. Dat gebeurt ten laatste binnen drie jaar. De Europese heffingen vormen een reactie op de beslissing van president Donald Trump om vanaf juni invoerheffingen van respectievelijk 25 en 10 procent te heffen op Europees staal en aluminium. Trump roept nationale veiligheidsoverwegingen in, maar volgens de Europeanen gaat het om een strikt protectionistische maatregel. bron: Belga Het bericht Europese heffingen op Amerikaanse import in juli van kracht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. ‘Stop met extra heffingen op elektriciteitsfactuur te duwen' (09/03/2019 - De Tijd)
  03:45 Politici moeten ophouden allerhande extra belastingen op de elektriciteitsfactuur af te schuiven. Dat zegt Pieterjan Renier, de nieuwe topman van de Vlaamse energiewaakhond VREG. ‘We moeten af van fos...
  [naar artikel]
 48. Trump dreigt met extra importheffingen van 200 miljard dollar op Chinese producten (19/06/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de intentie om Chinese goederen extra te belasten met 10 procent, of 200 miljard dollar. Het gaat om een reactie op de Chinese tegenmaatregelen na de eerste Amerikaanse heffingen, zo meldt het Witte Huis. De Amerikaanse president gaf eerder deze maand zijn goedkeuring voor importheffingen op Chinese goederen die een handelswaarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. Op die producten wordt een extra belasting van 25 procent geheven. Het Chinese ministerie van Handel maakte direct bekend terug te slaan met zijn eigen heffingen, en riep tegelijk andere landen op tot een “collectieve actie tegen het achterhaalde gedrag” van Washington. Bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met extra importheffingen van 200 miljard dollar op Chinese producten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.