Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
12:34 uur

Nieuwe Anne Frank-film volgend jaar in de bioscoop

Het Laatste Nieuws

15/05/2019 - 23:35

De Nederlandse regisseur Ate de Jong gaat het boek ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ verfilmen. Dit meldt entertainmentmagazine Variety. Het verhaal...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe Anne Frank-film in 2020 in bioscoop (15/05/2019 - Metro)
  De Nederlandse regisseur Ate de Jong gaat het boek “Mijn beste vriendin Anne Frank” verfilmen. Dit meldt entertainmentmagazine Variety. Het verhaal is gebaseerd op de memoires van de 90-jarige Hannah Goslar, de Amsterdamse vriendin van Anne Frank. Ze werden in 1942 gescheiden, maar ontmoetten elkaar weer in 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar Hannah haar leven riskeerde om Anne Frank te redden. De film heeft volgens Variety een budget van 3,4 miljoen dollar. De opnames beginnen later dit jaar en het is de bedoeling dat de film in 2020 in de bioscopen is te zien, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het script is van Marian Batavier. De film wordt geproduceerd door Hans de Weers, die in het verleden ook producent was van de Oscarwinnende film “Antonia”. “De film is in de eerste plaats een verhaal over twee beste vrienden, jongeren eigenlijk, die gewoon plezier willen hebben, de wereld en zichzelf willen ontdekken. Maar de oorlog dwingt hen om van de ene op de andere dag volwassen te worden”, zegt De Weers. De filmplannen worden momenteel onder de internationale aandacht gebracht op het filmfestival van Cannes. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen vertolken. Bron: Belga   Het bericht Nieuwe Anne Frank-film in 2020 in bioscoop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Nieuwe film over Anne Frank in de maak (16/05/2019 - Metro)
  De Nederlandse regisseur Ate de Jong gaat het boek ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ verfilmen. Dat meldt entertainmentsite Variety. Het boek is gebaseerd op de memoires van de 90-jarige Hannah Goslar, een Amsterdamse vriendin van het Anne. De film zou een budget van 3,4 miljoen dollar hebben. Regisseur Ate de Jong baseert de film op het boek ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ van Hannah Goslar. Zij was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een Amsterdamse vriendin van het bekende joodse meisje en schreef haar memoires over Anne neer. De opnames beginnen later dit jaar en het is de bedoeling dat de film in 2020 in de bioscopen te zien is, 75 jaar na het einde van de oorlog. Beste vriendin “De film is in de eerste plaats een verhaal over twee beste vrienden, jongeren eigenlijk, die gewoon plezier willen hebben. De wereld en zichzelf willen ontdekken”, aldus producer Hans de Weerd. “Maar de oorlog dwingt hen om van de ene op de andere dag volwassen te worden.” Hannah en Anne werden in 1942 gescheiden van elkaar, maar ontmoetten elkaar weer in 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar Hannah haar leven riskeerde om Anne te redden. Lees ook : Weinig animo voor plannen van Amsterdam om vervuilende auto’s te weren Het bericht Nieuwe film over Anne Frank in de maak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Anne Frank-documentaire op komst: hoe had haar leven eruit kunnen zien ná de concentratiekampen? (10/02/2019 - VRT NWS)
  In Italië is een documentaire in de maak waarin een idee wordt gegeven hoe het leven van Anne Frank eruit had kunnen zien, als ze het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen had overleefd. De film is getiteld "#Anne Frank parallel stories" en komt nog dit jaar uit, meldt het Amerikaanse entertainmentmagazine Variety.
  [naar artikel]
 4. Anne Frank-film krijgt wereldwijde Netflix-release (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft de wereldwijde rechten binnengehaald van de Nederlandse film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’. Dat heeft de streamingdienst...
  [naar artikel]
 5. Anne Frank Stichting: ‘Netflix-reeks over Anne Frank is smakeloos’ (28/05/2019 - De Morgen)
  De Anne Frank Stichting is niet te spreken over een nieuw programma van streamingdienst Netflix. In de serie Historical Roast, die vanaf maandag beschikbaar is, worden bekende historische figuren keihard bespot door andere personen uit het verleden. In de nieuwste aflevering komt Anne Frank aan bod.
  [naar artikel]
 6. Dagboek van Anne Frank bestaat nu ook in stripvorm (05/10/2017 - VRT NWS)
  Het dagboek van Anne Frank is naar aanleiding van de 75e verjaardag van het boek uitgebracht in een nieuwe stripversie. "Karrewiet" kon de strip al inkijken. De makers hopen dat kinderen het verhaal van de deportatie van Anne Frank leren kennen via de strip.
  [naar artikel]
 7. Dochter Frank Vandenbroucke over de nieuwe film 'Engel': "Schandalig hoe er opnieuw iemand profiteert van papa's dood" (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘Engel’, een film geïnspireerd op het tragische levenseinde van Frank Vandenbroucke. Wie daar...
  [naar artikel]
 8. Anne Frank mogelijk toch niet verraden (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam.
  [naar artikel]
 9. Kampse schooljeugd bezoekt expo Anne Frank (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de plaatselijke bibliotheek probeert men om de 2 jaar de tentoonstelling rond Anne Frank in huis te halen. Die expo en workshop wordt begeleid door medewerkers van het kinderrechtenhuis en geeft een beknopt overzicht van het leven van de familie Frank en de daaraan gekoppelde oorlogsgeschiedenis. 15 klassen uit het plaatselijk lager onderwijs bezochten de expo en de tijdlijn van Anne Frank kaderde haar leven in een breder perspectief met een link naar het oprukkend racisme en de politieke dictatuur.
  [naar artikel]
 10. "De premier" lokt al kwart miljoen bezoekers naar bioscoop (18/11/2016 - De Redactie)
  De nieuwe film van Erik Van Looy heeft al 250.000 mensen naar de bioscoop gelokt. De film is al drie lang weken de meest bekeken film in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Waarom Audrey Hepburn weigerde om Anne Frank te spelen in biopic, ondanks smeekbede van Anne’s vader (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 1959 werd ‘Het Dagboek van Anne Frank’ omgetoverd tot een Hollywoodfilm. Voor de hoofdrol hadden regisseur George Stevens en Anne’s vader Otto...
  [naar artikel]
 12. Waarom Duitsland trein niet naar Anne Frank mag vernoemen (30/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Anne Frank Stichting heeft ernstige bezwaren bij het vernoemen van een Duitse trein naar Anne Frank omdat het “pijnlijk is voor mensen die deportaties hebben meegemaakt”.
  [naar artikel]
 13. Waarom Duitsland trein niet naar Anne Frank mag vernoemen (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Anne Frank Stichting heeft ernstige bezwaren bij het vernoemen van een Duitse trein naar Anne Frank omdat het “pijnlijk is voor mensen die deportaties hebben meegemaakt”.
  [naar artikel]
 14. Anne Frank Huis in Amsterdam heropent na renovatie (22/11/2018 - VRT NWS)
  In Amsterdam heeft koning Willem-Alexander plechtig het Anne Frank Huis heropend. De woning aan de Prinsengracht waar de Joodse familie Frank zich tijdens de Tweede Wereldoorlog  schuilhield, is twee jaar lang gerenoveerd. 
  [naar artikel]
 15. Meisje en haar dagboek meer dan toeristische attractie (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is 75 jaar geleden dat Anne Frank op vijftienjarige leeftijd wegteerde in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Historicus en Anne Frank-deskundige David Barnouw (71) praat ons bij over de symboolfiguur.
  [naar artikel]
 16. Nieuw boek wijst enige geëxecuteerde Joodse collaboratrice aan als verraadster Anne Frank (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is Ans van Dijk degene die Anne Frank uiteindelijk verraden heeft? Het nieuwe boek van de zoon van een Nederlands verzetslid staaft dit al eerder...
  [naar artikel]
 17. Anne Frank mogelijk toch niet verraden (17/12/2016 - De Redactie)
  Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam. Mogelijk heeft fraude met voedselbonnen of illegale arbeid een rol gespeeld bij de inval.
  [naar artikel]
 18. Dit is de officiële trailer van 'Avengers: Infinity War' (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Langverwachte film komt volgend jaar in de bioscoop.
  [naar artikel]
 19. Onderzoekers ontcijferen twee afgeplakte pagina's uit dagboek Anne Frank (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Anne Frank Stichting heeft vanmiddag twee nieuwe, tot dusverre onbekende pagina's van de wereldberoemde Amsterdamse dagboekschrijfster openbaar...
  [naar artikel]
 20. Anne Frank Huis gaat vernieuwen (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Anne Frank Huis in Amsterdam wordt vernieuwd. Het museum krijgt onder meer een nieuwe ingang bij de Westermarkt en er komt meer ruimte voor
  [naar artikel]
 21. Familie van Anne Frank mogelijk toch niet verraden (16/12/2016 - Knack)
  Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam. Mogelijk heeft fraude met voedselbonnen of illegale arbeid een rol gespeeld bij de inval.
  [naar artikel]
 22. Onderzoekers ontcijferen twee afgeplakte 'schunnige' pagina's uit dagboek Anne Frank (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Anne Frank Stichting heeft vanmiddag twee nieuwe, tot dusverre onbekende pagina's van de wereldberoemde Amsterdamse dagboekschrijfster openbaar...
  [naar artikel]
 23. 'Anne Frank had mijn onderbuurvrouw kunnen zijn' (06/07/2017 - Knack)
  75 jaar nadat het jonge Joodse meisje Anne Frank onderdook in Amsterdam waar ze na meer dan twee jaar door Nederlandse politie werd gearresteerd, herleest Nederlands schrijver Daniël Rovers voor Knack haar befaamde dagboek, Het Achterhuis.
  [naar artikel]
 24. Hitler ‘roast’ Anne Frank: een wrange nasmaak (31/05/2019 - De Morgen)
  Sasha Van der Speeten zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: de Anne Frank-aflevering van Historical Roasts.
  [naar artikel]
 25. Duitsers willen Anne Frank-trein (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse spoorwegen willen nieuwe treinen een naam van beroemde Duitsers uit het verleden geven en een van hen is Anne Frank. Duitse media vragen...
  [naar artikel]
 26. Eerste Nederlandse Anne Frank-film in de maak (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Tot nu toe onbekende pagina’s dagboek Anne Frank gepresenteerd (15/05/2018 - De Morgen)
  De Anne Frank Stichting maakt tot nu toe onbekend gebleven tekst uit het dagboek van Anne Frank openbaar. Het gaat om twee afgeplakte bladzijden uit haar wereldberoemde roodgeruite dagboek. Met behulp van digitale fotobewerkingstechniek is het gelukt om de met bruin papier afgeplakte tekst leesbaar te maken, vertelde Ronald Leopold, directeur van de stichting tijdens een besloten bijeenkomst.
  [naar artikel]
 28. Goedbedoeld maar met een wrange nasmaak: Hitler ‘roast’ Anne Frank (31/05/2019 - De Morgen)
  Sasha Van der Speeten zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: de Anne Frank-aflevering van Historical Roasts.
  [naar artikel]
 29. Amerikanen verkopen Anne Frank-pakje als halloweenkostuum (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webshop HalloweenCostumes.com heeft zich de woede op de hals gehaald door een verkleedpakje van Anne Frank aan te bieden onder de...
  [naar artikel]
 30. Ongeopende brief die vader Anne Frank waarschijnlijk nooit bereikte, gaat onder de hamer (15/08/2018 - VRT NWS)
  Een ongeopende brief gericht aan Otto Frank wordt volgende maand geveild in Amstelveen, Nederland. De brief kwam van een Britse verzekeringsmaatschappij en werd in september 1942 verstuurd. Hoogstwaarschijnlijk heeft de vader van Anne Frank de brief nooit bereikt, want de familie leefde sinds 6 juli 1942 ondergedoken in het Achterhuis. "Het lot van de familie van Anne Frank wordt weerspiegeld in een gewone brief", schrijft het veilinghuis.
  [naar artikel]
 31. Anne Frank 75 jaar geleden gearresteerd (04/08/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat in Amsterdam het joodse meisje Anne Frank en haar familie werden gearresteerd. Zelf zou ze de nazi-concentratiekampen niet overleven, maar na haar dood werd ze via haar dagboek wereldberoemd.
  [naar artikel]
 32. Vlaamse film kent (alweer) teleurstellend jaar in de bioscoop (27/12/2019 - De Morgen)
  Na het succesjaar 2018 kent de Vlaamse filmsector in 2019 een zware terugval. De nieuwe FC De Kampioenen-film werd op een weekend tijd de best bezochte film van het afgelopen jaar, en daar waren amper 131.500 bezoekers voor nodig. Ter vergelijking: Patser haalde een jaar eerder 366.113 toeschouwers.
  [naar artikel]
 33. Anne Frank Huis wordt grondig verbouwd (06/03/2017 - De Redactie)
  Het museum krijgt onder meer een nieuwe entree bij de Westermarkt en er komt meer ruimte voor educatieve ontvangsten. Het Anne Frank Huis wil bezoekers ook meer historische context en verdieping bieden bij het verhaal over het wereldberoemde Joodse meisje en haar onderduikplek.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe onthulling over Anne Frank: vader probeerde familie tevergeefs naar VS te krijgen (06/07/2018 - VRT NWS)
  In de jaren vóór Anne Frank en haar familie moesten onderduiken in Amsterdam zocht haar vader wanhopig manieren om uit Europa weg te geraken. Dat blijkt uit een nieuwe onthulling van Nederlandse en Amerikaanse onderzoekers. Maar door de strenge immigratiepolitiek van de VS en het uitbreken van WOII draaiden die pogingen op niets uit.
  [naar artikel]
 35. Na tien jaar krijgt deze film met Halle Berry eindelijk een bioscoop-release (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het drama 'Frankie & Alice' werd al in 2008 opgenomen, maar kreeg nooit een echte release in de bioscoop. Nu komt de film met Halle Berry in de...
  [naar artikel]
 36. Link naar Anne Frank gevonden in kamp Sobibor (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben door recente opgravingen in vernietigingskamp Sobibor, een connectie met Holocaust-slachtoffer Anne Frank aangetoond. Een
  [naar artikel]
 37. Gewezen klasgenoten van Anne Frank herdenken 90e verjaardag van haar geboorte in "Het Achterhuis" (12/06/2019 - VRT NWS)
  In het voormalige huis van Anne Frank (Frankfurt am Main, °12.6.1929) in Amsterdam ontvingen 2 van haar destijdse medeleerlingen kinderen uit de 6e klas van de Montessorischool in Amsterdam. Anne liep daar ook school, tot dat van de nazi's niet meer mocht. De 2 negentigers, Jacqueline van Maarsen en  Albert Gomes de Mesquita, discussieerden met de kinderen. Ook was een replica gemaakt van de geschenkentafel voor Anne's 13e verjaardag, 77 jaar geleden, onder meer het toen nog lege dagboek dat haar onsterfelijk zou maken. 
  [naar artikel]
 38. KNT-label verdwijnt in bioscoop, nieuw systeem moet duidelijk maken wie naar film mag kijken (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De labels ‘KNT’ - kinderen niet toegelaten - en ‘KT’ gaan op de schop in de bioscoop. Vanaf 8 januari zal er in de filmzalen in heel het land een nieuwe classificatiesysteem zijn. Inhoudspictogrammen (geweld, seks ...) en leeftijdscategorieën zullen aangeven of een film wel geschikt is voor een kind of jongere, bleek dinsdag bij de voorstelling.
  [naar artikel]
 39. KNT-label verdwijnt in bioscoop, nieuw systeem moet duidelijk maken wie naar film mag kijken (10/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De labels ‘KNT’ - kinderen niet toegelaten - en ‘KT’ gaan op de schop in de bioscoop. Vanaf 8 januari zal er in de filmzalen in heel het land een nieuwe classificatiesysteem zijn. Inhoudspictogrammen (geweld, seks ...) en leeftijdscategorieën zullen aangeven of een film wel geschikt is voor een kind of jongere, bleek dinsdag bij de voorstelling.
  [naar artikel]
 40. Italië schaamt zich dood: fans van voetbalclub SS Lazio misbruiken foto Anne Frank (25/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Italië schaamt zich dood sinds supporters van de Romeinse voetbalclub SS Lazio zondag een foto van Anne Frank misbruikten om hun aartsrivalen van AS Roma te schofferen. De Italiaanse kranten reageerden collectief met de hashtag ‘siamotuttiannafrank’ (we zijn allemaal Anne Frank) en een fotoreeks van het Joodse meisje in de shirts van de zes grootste clubs van de Serie A.
  [naar artikel]
 41. En als Anne Frank nu eens niet verraden werd? (07/04/2019 - De Morgen)
  Wie Anne Frank verraadde in het Achterhuis, is nog altijd de knagende vraag. Historicus Gertjan Broek komt vandaag met een ander scenario: misschien werd ze wel bij toeval ontdekt.
  [naar artikel]
 42. Naam Anne Frank toch niet op Duitse trein: "Kwetsende inschattingsfout" (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Deutsche Bahn (DB) ziet af van een plan om treinen te vernoemen naar historische persoonlijkheden, zoals Anne Frank. Een woordvoerder van het...
  [naar artikel]
 43. Barbie-film met Anne Hathaway met twee jaar uitgesteld (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Barbie-film waarin Anne Hathaway de Mattel-pop moet gaan spelen, komt twee jaar later uit dan op de planning stond.
  [naar artikel]
 44. Exclusieve eerste blik op nieuwe scifiprent Luc Besson: 'Valerian and the City of a Thousand Planets' (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op 26 juli volgend jaar verschijnt 'Valerian and the City of a Thousand Planets' uit in de bioscoop, de nieuwste film van de Franse regisseur Luc
  [naar artikel]
 45. Antwerpse bioscoop laat zich vangen door hilarische fanposter van laatste Avengers-film (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een UGC-bioscoop in Antwerpen gebruikte per ongeluk een valse filmposter voor de Marvel-film 'The Avengers: Infinity War'. De poster werd gemaakt...
  [naar artikel]
 46. 140.000 euro voor zeldzaam gedicht van Anne Frank (23/11/2016 - De Redactie)
  Een handgeschreven gedicht van Anne Frank is verkocht bij het veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem. Het was geschat op een opbrengst tussen 30.000 en 50.000 euro.
  [naar artikel]
 47. Videodagboek brengt verhaal Anne Frank bij jongeren (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhaal van Anne Frank is vanaf maandag te zien in de vorm van een videodagboek op YouTube. In het dagboek, dat vijftien afleveringen telt en...
  [naar artikel]
 48. Vlaamse film verliest terrein in bioscoop (26/04/2018 - De Tijd)
  17:21 Vlaamse films lokten vorig jaar 1,7 miljoen bezoekers naar de bioscoop. Dat is een daling met 11 procent.
  [naar artikel]
 49. Bombardement dwarsboomde vluchtpoging familie Anne Frank (06/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het bombardement op Rotterdam zorgde destijds voor het mislukken van een emigratiepoging van de familie van Anne Frank. Het Amerikaanse consulaat...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.