Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
12:34 uur

Oostenrijk verbiedt religieuze hoofddeksels op basisscholen: keppeltjes OK, hoofddoeken niet

Het Laatste Nieuws

16/05/2019 - 00:08

Het Oostenrijkse parlement heeft een wet aangenomen die het dragen van hoofddoeken op basisscholen verbiedt. Die maatregel komt uit de koker van de...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oostenrijk verbiedt religieuze hoofddeksels op basisscholen: geen hoofddoeken, wel keppeltjes (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oostenrijkse parlement heeft een wet aangenomen die het dragen van hoofddoeken op basisscholen verbiedt. Die maatregel komt uit de koker van de...
  [naar artikel]
 2. Oostenrijks parlement verbiedt hoofddoeken op basisscholen (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostenrijk heeft het parlement een wet goedgekeurd die het dragen van een hoofddoek in basisscholen verbiedt. Om zich te wapenen tegen...
  [naar artikel]
 3. 'Een regering die hoofddoeken op school verbiedt, verspilt enorm veel talent' (15/08/2019 - Knack)
  Worden hoofddoeken straks in alle Vlaamse scholen verboden, zoals in de startnota voor de Vlaamse formatie wordt gesuggereerd? Niet als het aan Elke Decruynaere (Groen) ligt. 'Als dat verbod er komt, verliest iedereen', zegt ze.
  [naar artikel]
 4. Rituele wassingen, bidden op de gang: school verbiedt "provocerende religieuze handelingen" (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De directie van een gymnasium in Duitsland verbiedt dat moslimleerlingen nog langer provocerende religieuze handelingen stellen. Meerdere
  [naar artikel]
 5. Gents OCMW verbiedt hoofddoeken niet (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 7. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 8. Oostenrijkse regering wil verbod op hoofddoeken in kleuter- en basisscholen (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Oostenrijkse regering wil een hoofddoekenverbod in kleuter- en basisscholen. “Sluiers voor kleine meisjes is zeker niet iets wat in ons land moet kunnen”, zei bondskanselier Sebastian Kurz woensdag in Wenen. Het gaat erom dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. “En dat wil ook zeggen dat kinderen op jonge leeftijd niet gediscrimineerd kunnen worden”, aldus Kurz.
  [naar artikel]
 9. Een jongere op drie zou niet in bedrijf werken dat religieuze symbolen toelaat (21/10/2019 - Metro)
  Bijna 30% van de jongeren (17-28 jaar) zou niet voor een privébedrijf werken dat expliciete uitdrukkingen van religieuze diversiteit – zoals een hoofddoek of keppeltje – toelaat. Dat blijkt uit een studie in opdracht van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Het VBO organiseerde gisteren zijn derde ‘Young Talent in Action XXL’, een evenement waarvoor meer dan 2.400 jongeren naar Bozar in Brussel afzakten. Ze konden er praten met bedrijfsleiders, luisteren naar jong talent of leren welke (digitale) vaardigheden belangrijk zijn. Het VBO wil zo jongeren en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar brengen. Naar aanleiding van het evenement liet het VBO een enquête uitvoeren bij 814 jongeren tussen 17 en 28 jaar. Er werd gepeild naar de verwachtingen van jongeren en werkgevers op de arbeidsmarkt. Een van de onderwerpen in de studie is het diversiteitsbeleid van de bedrijven. Daaruit blijkt dat 29,3% van de 665 ondervraagde jongeren die de vraag beantwoordden, zou passen voor een bedrijf dat hoofddoeken, keppeltjes of tulbanden toelaat. Van de tegenstanders zegt 64,1% dat ze de religieuze uitdrukkingen liever niet zien omdat dit voor hen ingaat tegen het neutraliteitsprincipe. Voorkeur voor genderquota De jongeren gaven ook hun mening over genderquota: 63,8% is voor, 36,2% is tegen. Bij de vrouwen is 72% voor, tegen 56% bij de mannen. Van de 110 ondervraagde werkgevers zegt maar 3% momenteel met genderquota te werken. Minder dan de helft van de werkgevers denkt dat jongeren positief staan tegenover genderquota. Het bericht Een jongere op drie zou niet in bedrijf werken dat religieuze symbolen toelaat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Oostenrijk verbiedt glyfosaat dan toch niet (09/12/2019 - Metro)
  Het aangekondigde verbod op de onkruidverdelger glyfosaat volgend jaar in Oostenrijk komt er niet. Dat heeft de Oostenrijkse regering vandaag laten verstaan. Het parlement in Wenen had begin juli voor het verbod gestemd. Oostenrijk zou zo het eerste Europese land worden dat de controversiële onkruidverdelger (vooral bekend van het product Roundup) zou verbieden. Maar het wetsvoorstel had naar de Europese Commissie moeten gaan ter inzage, zodat de lidstaten opmerkingen konden formuleren, zegt de Oostenrijkse regering. Dat gebeurde niet, en daardoor kan het verbod nog niet van kracht worden. Met het voorgestelde verbod kwam Oostenrijk in conflict met de Europese Unie. Die stemde er in 2017 mee in dat het product nog vijf jaar in gebruik mag zijn. Bron: Belga   Het bericht Oostenrijk verbiedt glyfosaat dan toch niet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Primark verkoopt hoofddoeken maar verbiedt ze voor personeel (06/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe reclamebanner van Primark doet wenkbrauwen fronsen op sociale media. De voorbije dagen stond in de flagshipstore op de Antwerpse Meir een reclamebord met een model dat de hoofddoeken van de Ierse kledingketen aanprijst, maar de verkoopsters in de winkel zelf mogen er geen dragen. “Je kan niet zeggen: we staan voor diversiteit als het om centen gaat, maar we willen er niet van weten als je bij ons komt solliciteren”, zegt etnomarketeer Rachid Lamrabat.
  [naar artikel]
 12. Primark verkoopt hoofddoeken maar verbiedt ze voor eigen personeel (07/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe reclamebanner van Primark doet wenkbrauwen fronsen op sociale media. Die stond de voorbije dagen in de flagshipstore op de Antwerpse Meir met een model dat de hoofddoeken van de Ierse kledingketen aanprijst, maar de verkoopsters in de winkel zelf mogen er geen dragen. “Je kan niet zeggen: we staan voor diversiteit als het om centen gaat, maar we willen er niet van weten als je bij ons komt solliciteren”, zegt etnomarketeer Rachid Lamrabat.
  [naar artikel]
 13. Marokko verbiedt maken en verkopen van boerka's en niqaabs (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Marokko is een wet in werking getreden die verbiedt dat er in het land nog boerka's en niqaabs, hoofddoeken die slechts de ogen vrijlaten,
  [naar artikel]
 14. Boerkaverbod in Oostenrijk als onderdeel van integratie (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Oostenrijk verbiedt met onmiddellijke ingang de boerka en andere gezichtsbedekkende kledingstukken voor vrouwen in de openbare ruimte. Dat heeft
  [naar artikel]
 15. Oostenrijk verbiedt als eerste Europees land glyfosaat (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oostenrijk is het eerste Europese land om de onkruidverdelger glyfosaat te verbieden. Met de nieuwe wetgeving kan Oostenrijk op ramkoers komen met...
  [naar artikel]
 16. Demir: ‘Unia moet kader over neutraliteit actief uitdragen’ (14/03/2017 - De Standaard)
  Dat werkgevers volgens het Europees Hof van Justitie hoofddoeken of religieuze symbolen kunnen verbieden, biedt voor staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) een duidelijk kader. ‘Unia moet dat nu ondubbelzinnig en actief uitdragen naar religieuze doegroepen en werkgevers.’
  [naar artikel]
 17. Werkgevers mogen hoofddoeken verbieden (14/03/2017 - De Tijd)
  10:09 Europees Hof van Justitie oordeelt dat bedrijven het recht hebben om tekenen van politieke, filosofische of religieuze te verbieden.
  [naar artikel]
 18. Hoofddoekenverbod wordt Vlaams mijnenveld (28/08/2019 - De Standaard)
  Met een Vlaams decreet wil de N-VA religieuze tekenen zoals hoofddoeken definitief verbieden in het officieel onderwijs. Een heikele klus.
  [naar artikel]
 19. Spaanse Kerk verbiedt regering lichaam overleden dictator Franco op te graven (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het religieuze hoofd van de Vallei der Gevallenen in Madrid, waar de voormalige Spaanse dictator Francisco Franco begraven ligt, verbiedt de...
  [naar artikel]
 20. Oostenrijk voert boerkaverbod in (28/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Oostenrijk verbiedt vanaf heden de boerka en andere gezichtsbedekkende kledingstukken voor vrouwen in de openbare ruimte. Dat heeft de regering dinsdag in Wenen beslist. Het verbod maakt deel uit van een nieuw integratieprogramma van de coalitieregering.
  [naar artikel]
 21. Iran verbiedt Engelse les op basisscholen na waarschuwing voor westerse "culturele invasie" (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft Engelse les op basisscholen verboden nadat islamitische leiders hadden gewaarschuwd voor een westerse ,,culturele invasie".
  [naar artikel]
 22. Spaanse Kerk verbiedt regering lichaam overleden dictator Franco op te graven (03/01/2019 - De Morgen)
  Het religieuze hoofd van de Vallei der Gevallenen in Madrid, waar de voormalige Spaanse dictator Francisco Franco begraven ligt, verbiedt de regering de toegang tot de basiliek om het graf er weg te halen.
  [naar artikel]
 23. Mieke Van Hecke: ‘Een verbod op hoofddeksels is een irrationele oplossing’ (14/03/2018 - De Standaard)
  Veel katholieke scholen kiezen voor een algemeen verbod op hoofddeksels om de hoofddoek op een subtiele manier te weren. ‘Dat was nooit de bedoeling’, zegt Mieke Van Hecke, ex-topvrouw van het Katholiek Onderwijs en nu CD&V-lijsttrekker in Gent.
  [naar artikel]
 24. Oostenrijk wil hoofddoeken in kleuterscholen verbieden (24/08/2018 - Metro)
  De Oostenrijkse regering wil meisjes op kleuterscholen verbieden een hoofddoek te dragen. Het verbod maakt deel uit van een akkoord over de kinderopvang, dat vertegenwoordigers van de regering en de Oostenrijkse deelstaten vrijdag in een kleuterschool in Neder-Oostenrijk voorstelden. Er komt ook een waardencatalogus voor kleuterscholen, en Wenen wil een halt toeroepen aan islamitische kleuterscholen. “Voor het eerst zullen met het hoofddoekverbod en de waardencatalogus ook duidelijke regels en kwaliteitsstandaarden voor kleuterscholen gelden, om te garanderen dat er vooral in islamitische kleuterscholen een einde komt aan mistoestanden”, stelde bondskanselier Sebastian Kurz op Twitter. Het akkoord tussen de bondsregering en de deelstaten regelt vooral de toekomstige financiering van de kinderopvang in Oostenrijk. De oppositie noemt het “onbeschaamd” dat een financieel akkoord gekoppeld is aan een hoofddoekverbod, en spreekt van chantage. Op hoeveel kinderen het hoofddoekverbod van toepassing is, kon minister van Gezinnen Juliane Bogner-Strauß van de conservatieve regeringspartij ÖVP vrijdag niet zeggen. “Er zijn geen betrouwbare cijfers”, luidde het. Volgens Andrea Klambauer, die voor de liberale partij Neos in de deelstaatregering van Salzburg zit, waren er in haar deelstaat de voorbije jaren “maar een handvol gevallen, die allemaal konden opgelost worden door een eenmalig verduidelijkend gesprek”. bron: Belga Het bericht Oostenrijk wil hoofddoeken in kleuterscholen verbieden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Oostenrijk wil hoofddoeken in kleuterscholen verbieden (24/08/2018 - Metro)
  De Oostenrijkse regering wil meisjes op kleuterscholen verbieden een hoofddoek te dragen. Het verbod maakt deel uit van een akkoord over de kinderopvang, dat vertegenwoordigers van de regering en de Oostenrijkse deelstaten vrijdag in een kleuterschool in Neder-Oostenrijk voorstelden. Er komt ook een waardencatalogus voor kleuterscholen, en Wenen wil een halt toeroepen aan islamitische kleuterscholen. “Voor het eerst zullen met het hoofddoekverbod en de waardencatalogus ook duidelijke regels en kwaliteitsstandaarden voor kleuterscholen gelden, om te garanderen dat er vooral in islamitische kleuterscholen een einde komt aan mistoestanden”, stelde bondskanselier Sebastian Kurz op Twitter. Het akkoord tussen de bondsregering en de deelstaten regelt vooral de toekomstige financiering van de kinderopvang in Oostenrijk. De oppositie noemt het “onbeschaamd” dat een financieel akkoord gekoppeld is aan een hoofddoekverbod, en spreekt van chantage. Op hoeveel kinderen het hoofddoekverbod van toepassing is, kon minister van Gezinnen Juliane Bogner-Strauß van de conservatieve regeringspartij ÖVP vrijdag niet zeggen. “Er zijn geen betrouwbare cijfers”, luidde het. Volgens Andrea Klambauer, die voor de liberale partij Neos in de deelstaatregering van Salzburg zit, waren er in haar deelstaat de voorbije jaren “maar een handvol gevallen, die allemaal konden opgelost worden door een eenmalig verduidelijkend gesprek”. bron: Belga Het bericht Oostenrijk wil hoofddoeken in kleuterscholen verbieden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Basisscholen laten naschools sportaanbod links liggen (02/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Amper één op de tien basisscholen organiseert een sportieve naschoolse opvang via Sportsnack. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Els Ampe (Open VLD) heeft opgevraagd bij MOEV, de voormalige Stichting Vlaamse Schoolsport. Dat het overgrote deel van de basisscholen niet toehapt, vindt Ampe een gemiste kans. “Je start beter zo vroeg mogelijk met een gezonde levensstijl.”
  [naar artikel]
 27. Turkije laat hoofddoeken voortaan toe in het leger (22/02/2017 - De Redactie)
  De regering in Ankara heeft het decennia oude verbod op het religieuze symbool opgeheven. Een symbolisch belangrijke beslissing, want het Turkse leger wordt gezien als dé beschermer van het secularisme in de Turkse Republiek.
  [naar artikel]
 28. Oostenrijk wil hoofddoeken in kleuterscholen verbieden (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse regering wil meisjes op kleuterscholen verbieden een hoofddoek te dragen. Het verbod maakt deel uit van een akkoord over de...
  [naar artikel]
 29. Oostenrijk is niet opgezet met de plannen van Merkel (03/07/2018 - VRT NWS)
  Oostenrijk is niet opgezet met het compromis dat de CDU en CSU in Duitsland over migratie hebben bereikt. Die twee partijen willen in Duitsland bij de grens met Oostenrijk ‘transitcentra’ opzetten en migranten terugsturen naar Oostenrijk. Wenen eist een verklaring van Berlijn en denkt eraan om als reactie “maatregelen te nemen aan de zuidelijke grens van Oostenrijk”. 
  [naar artikel]
 30. Hans Bonte niet tegen hoofddoeken in het politiekorps (19/05/2017 - De Standaard)
  Het voorstel van het Amsterdams politiekorps om hoofddoeken toe te laten als onderdeel van het uniform kan op bijval rekenen van Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, dat vertelde hij in Terzake.
  [naar artikel]
 31. Nike lanceert hoofddoeken voor sportende moslima's (08/03/2017 - Sporza)
  Het Amerikaanse sportmerk Nike brengt een nieuwe lijn op de markt. Het verkoopt naast sportschoenen en kleren nu ook hoofddoeken.
  [naar artikel]
 32. Hans Bonte over hoofddoeken in het politiekorps: “Als dat nodig of nuttig is, mij niet gelaten” (19/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het voorstel van het Amsterdams politiekorps om hoofddoeken toe te laten als onderdeel van het uniform kan op bijval rekenen van Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, dat vertelde hij in Terzake.
  [naar artikel]
 33. Hans Bonte: “Als hoofddoeken in het politiekorps nodig of nuttig zijn, mij niet gelaten” (19/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het voorstel van het Amsterdams politiekorps om hoofddoeken toe te laten als onderdeel van het uniform kan op bijval rekenen van Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, dat vertelde hij in Terzake.
  [naar artikel]
 34. VRT mag religieuze erediensten blijven uitzenden (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Religieuze kijkers en luisteraars kunnen opgelucht ademhalen. De Vlaamse regering heeft volgens De Standaard beslist dat de VRT religieuze diensten...
  [naar artikel]
 35. Demir wil geen hoofddoeken in officieel Vlaams onderwijs (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor parlementslid Zuhal Demir (N-VA) moet bij de regeringsonderhandelingen “de levensbeschouwelijke neutraliteit van de scholen” op tafel komen. In de praktijk betekent dat een verbod op hoofddoeken.
  [naar artikel]
 36. “Hoofddoekverbod in Antwerpse scholen wordt niet afgeschaft” (11/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs, geeft aan het hoofddoekenverbod te willen afschaffen in het provinciaal onderwijs. Terwijl ze een paar weken geleden het nog het provinciale reglement mee goedkeurde dat hoofddoeken verbiedt. Eerste gedeputeerde Luk Lemmens laat hier echter geen twijfel over bestaan: het hoofddoekenverbod zal niet afgeschaft worden.
  [naar artikel]
 37. “Hoofddoekverbod in Antwerpse scholen wordt niet afgeschaft” (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs, geeft aan het hoofddoekenverbod te willen afschaffen in het provinciaal onderwijs. Terwiil ze een paar weken geleden het nog het provinciale reglement mee goedkeurde dat hoofddoeken verbiedt.Eerste gedeputeerde Luk Lemmens laat hier echter geen twijfel over bestaan: het hoofddoekenverbod zal niet afgeschaft worden.
  [naar artikel]
 38. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 39. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 40. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - De Standaard)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het ‘gepolariseerde klimaat’ rond de kwestie.
  [naar artikel]
 41. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - De Standaard)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het ‘gepolariseerde klimaat’ rond de kwestie.
  [naar artikel]
 42. Hendrik Bogaert: 'Er zullen meer gemengde huwelijken zijn als opzichtige tekens van religie verboden worden' (14/01/2018 - Knack)
  In gesprek met De Zondag verdedigt Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) zijn voorstel om opzichtige religieuze symbolen (lees hoofddoeken) te verbieden in de publieke ruimte.
  [naar artikel]
 43. Tegen het religieuze reveil - Luckas Vander Taelen (10/08/2017 - De Redactie)
  De verdediging van religieuze symbolen lijkt bij sommige westerse intellectuelen momenteel op modieus geflirt, vrij van enig inzicht in het functioneren van religieuze en groepsdruk, stelt de auteur.
  [naar artikel]
 44. Toch geen algemene toelating voor hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 45. Geduld bij directeurs basisscholen is op (22/11/2017 - VRT NWS)
  Directeurs van Vlaamse basisscholen hebben vorig jaar massaal afgehaakt. In bijna 2 op de 5 Vlaamse basisscholen stopte de directeur er vorig jaar mee, blijkt uit cijfers van Het Laatste Nieuws. Een groot deel van hen blijft thuis wegens ziekte. De schooldirecteurs vragen nu aan minister-president Bourgeois om dringend geld op tafel te leggen om hen te ondersteunen.  
  [naar artikel]
 46. 107 kinderen in Herkse vrije basisscholen (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de vrije basisscholen van Herk-de-Stad zijn vandaag 107 leerlingen aanwezig.
  [naar artikel]
 47. Vlaams Belang wil hoofddoekenverbod voor meisjes jonger dan 18 (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Belang gaat een wetsvoorstel indienen dat hoofddoeken voor meisjes jonger dan 18 jaar verbiedt. Dat heeft Anke Van dermeersch...
  [naar artikel]
 48. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen na kritiek Open VLD (02/07/2018 - VRT NWS)
  De Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het "gepolariseerde klimaat" rond de kwestie.
  [naar artikel]
 49. Antwerpse basisscholen creëren 746 bijkomende plaatsen (11/04/2019 - De Morgen)
  De Antwerpse basisscholen zijn erin geslaagd om 746 extra plaatsen te creëren. Dat heeft de dienst Studiewijzer bekendgemaakt. Maar het probleem is daarmee niet opgelost: na de elektronische inschrijvingsronde bleven minsten 1.500 kinderen in de kou staan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.