Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
11:37 uur

Waarom Bart De Wever zich een dikke week voor de verkiezingen in de pensioenen verslikt

De Standaard

16/05/2019 - 03:04

De pensioenleeftijd ligt gevoelig. Uiterst gevoelig, zelfs. Heeft N-VA dat onderschat?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom Bart De Wever zich in de pensioenen verslikt (16/05/2019 - De Standaard)
  De pensioenleeftijd ligt gevoelig. Uiterst gevoelig zelfs. Heeft de N-VA dat onderschat?
  [naar artikel]
 2. Pensioenen: zo zit het (help!) (09/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De regering heeft zich verslikt in twee pensioenmaatregelen voor wie op latere leeftijd werkloos wordt, de socialistische vakbond gaat staken tegen onder meer de afbouw van de ambtenaren-pensioenen en de regering moet lastige knopen doorhakken rond zware beroepen en pensioenen op punten. De pensioenen worden stilaan een zwart, energie naar zich toe zuigend gat in de Wetstraat.
  [naar artikel]
 3. Bart De Wever steekt hand uit naar socialisten: “Verhoging laagste pensioenen is prioriteit” (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens zijn speech op de nieuwjaarsreceptie van N-VA heeft voorzitter Bart De Wever deze avond verklaard dat de verhoging van de lage pensioenen...
  [naar artikel]
 4. Analyse: waarom Bart De Wever de regering net nu de mantel uitveegt (06/05/2018 - De Morgen)
  Waarom zegt Bart De Wever dat de 'dash' uit de regering is? Slaat hij een collectief mea culpa, zoals hij zelf beweert, of heeft hij nog andere beweegredenen? Zijn coalitiepartners zien het spook van samenvallende verkiezingen alvast weer rondwaren. 
  [naar artikel]
 5. Waarom duurt het zo lang tot Bart De Wever zijn ei legt? (05/08/2019 - VRT NWS)
  Voor N-VA liggen alle opties nog open voor de coalitiekeuze van de Vlaamse regering. Voorzitter Bart De Wever blijft de kaarten dicht tegen de borst houden. Officieel is zelfs Vlaams Belang nog niet gedumpt. Pas later op de week is er meer duidelijkheid, al is zelfs te horen dat er misschien nog een tweede ronde komt. Mogelijk wordt de knoop pas begin volgende week doorgehakt. Waarom duurt het zo lang tot Bart De Wever zijn ei legt?
  [naar artikel]
 6. Vijf dagen na verkiezingen: “De Wever wil burgervader zijn van alle Antwerpenaren” (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We zijn enkele dagen na de verkiezingen en in Antwerpen heeft burgemeester Bart de Wever het woord “verzoening” centraal gezet. Komt die coalitie tussen N-VA en links er? Wat zou dat betekenen? En waarom kiest De Wever voor deze strategie?
  [naar artikel]
 7. Bart De Wever over links, migratie, Antwerpse politiek en verkiezingen: “Zeg niet dat ík polariseer” (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is altijd hetzelfde: de cola light is vervallen”, zegt Bart De Wever na wat rommelen in de koelkast van Peter De Roover, N-VA-fractieleider in de Kamer. Daarna zet de ’schaduw-premier’ zich onder een grote landkaart, toeval of niet, pal onder Soedan. De Wever gooide deze week nog een nieuw nationaal verkiezingsthema op tafel: de open grenzen. Maar eerst moet hij nog andere verkiezingen winnen: de lokale, en daar spelen andere machtsregels.
  [naar artikel]
 8. De Wever steekt hand uit naar socialisten: “Verhoging laagste pensioenen is prioriteit” (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens zijn speech op de nieuwjaarsreceptie van N-VA heeft voorzitter Bart De Wever deze avond verklaard dat de verhoging van de lage pensioenen...
  [naar artikel]
 9. Waarom De Wever waarschuwt voor nationale gevolgen van Antwerpse verkiezingen (10/10/2018 - De Standaard)
  Voor Bart De Wever zijn de Antwerpse, Vlaamse en federale verkiezingen aan elkaar gekoppeld: wie hem op het ene niveau dwarsboomt, kan de rekening gepresenteerd krijgen op het andere. Dat is volgens hem ‘politiek realisme’.
  [naar artikel]
 10. De Wever verslikt zich in voetbal (13/04/2019 - De Morgen)
  Wat te mooi lijkt om waar te zijn, is het meestal ook. Als Antwerpen al een nieuwe voetbalploeg krijgt, zal die alleszins niet uit West-Vlaanderen overkomen. Bart De Wever (N-VA) blijft voorlopig met lege handen achter. 'Ik loop nu over de boulevard of broken dreams.' Ann Van den Broek
  [naar artikel]
 11. Lijsttrekker Bart De Wever moet voor verkiezingen brief sturen naar ... burgemeester Bart De Wever (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schizofrenie, noemt hij het zelf. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) deelde op Facebook een foto van een aangetekende brief die hij in...
  [naar artikel]
 12. Waarom de strategie van Bart De Wever werkt: 'Bij de N-VA drinken ze champagne' (12/04/2017 - Knack)
  Als de verkiezingen de laatste peiling bevestigen, kraakt het politieke systeem in zijn voegen. Met een flinke ruk kan de N-VA België verder doen scheuren. Politicoloog Bart Maddens: 'De electorale strategie van De Wever is effectief gebleken.'
  [naar artikel]
 13. PS wil niet weten van nieuw communautair avontuur: “Waarom moeten we altijd achter Bart De Wever aanlopen?” (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige socialisten hebben geen zin om zich na de verkiezingen in mei opnieuw in een institutionele discussie te storten. "Waarom moeten we...
  [naar artikel]
 14. De Wever leidt N-VA naar verkiezingen (10/04/2019 - De Morgen)
  Bart De Wever zal de kar trekken voor N-VA bij de verkiezingen in mei volgend jaar. Op die manier hoopt de partij maximaal te scoren bij de 'moeder aller verkiezingen'.
  [naar artikel]
 15. Waarom Bart De Wever zo afgeeft op Gwendolyn Rutten (29/02/2020 - De Morgen)
  Genadeloos en voortdurend beukt Bart De Wever (N-VA) in op Gwendolyn Rutten, de toekomstige ex-voorzitter van Open Vld. Rutten is niet de eerste toppolitica die het zo hard van hem te verduren krijgt. Is er een verklaring voor dat patroon? Hoofdredacteur Bart Eeckhout analyseert de politieke week.
  [naar artikel]
 16. Het Laatste Woord. Waarom noemt Bart De Wever Hilde Crevits een chiromeisje? En wordt zij echt minister-president? (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever omschrijft Hilde Crevits als een ‘chiromeisje waar je onmiddellijk koekjes van zou kopen’. Waarom zegt Bart De Wever zo’n dingen? Wat...
  [naar artikel]
 17. VIDEO. Hasselt gidsstad voor Bart De Wever: “We voelden klik met links” (19/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever kan nog veel leren van Hasselt. Op de dag van de verkiezingen liet de N-VA-voorzitter zich in zijn war room ontvallen dat hij de oorlog met links kotsbeu is. Hij wil aansturen op een grote verzoening. Al dezelfde avond van de verkiezingen werd duidelijk dat Hasselt daarbij gidsstad is.
  [naar artikel]
 18. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, maar is geen vragende partij (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen....
  [naar artikel]
 19. “N-VA en Ecolo-Groen maken boksmatch van verkiezingen”: maar waarom en wie wordt er beter van? (04/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vergeet hun afkeer van de sossen. Bart De Wever en zijn N-VA hebben een nieuwe vijand: alles wat groen is. Dat is al wekenlang te merken op sociale media en werd woensdagavond nog eens duidelijk in het debat tussen De Wever en Ecolo-voorzitter Jean-Marc Nollet. Waarom verengen N-VA en Ecolo-Groen de verkiezingen tot een onderlinge strijd? En wie wordt daar beter van?
  [naar artikel]
 20. Bart De Wever is herverkozen als voorzitter van N-VA (18/11/2017 - Metro)
  Bart De Wever is herverkozen tot voorzitter van N-VA. De Wever was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de partij en kreeg 98,5 procent van de uitgebrachte stemmen achter zich. Bart De Wever is voorzitter van de N-VA sinds 2004. Volgens de partijstatuten moet er na twee termijnen een nieuwe voorzitter worden gezocht. De Wever wil de partij tot na de verkiezingen van 2018 en 2019 blijven leiden. Hij vroeg en kreeg van de partijraad toestemming om zich kandidaat te stellen voor een nieuwe termijn. De partijleden konden tussen 6 en 13 november hun stem uitbrengen. Maar liefst 98,5 procent van de uitgebrachte stemmen waren in het voordeel van De Wever. bron: Belga
  [naar artikel]
 21. Waarom De Wever het meeste baat heeft bij vervroegde verkiezingen (08/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Regeringspartij N-VA zegt dat de val van de regering-Michel “geen actieve doelstelling” is. Toch leeft bij de andere partijen de vrees dat N-VA-voorzitter Bart De Wever daarop aanstuurt. Zijn partij heeft er in ieder geval het meest bij te winnen om de federale verkiezingen te laten samenvallen met de ­gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.
  [naar artikel]
 22. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, en haalt uit naar PS: “Het is alsof je tegen de gordijn spreekt” (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen....
  [naar artikel]
 23. Is Bart De Wever arrogant? (18/05/2018 - VRT NWS)
  Bij topministers van de meerderheid is veel irritatie te horen over Bart De Wever. Ze noemen hem ronduit arrogant. Verschillende bronnen zeggen dat de premier ‘pissed off’ is en ze stellen zich de vraag waarom hij de eerste minister zo bruuskeert, want hij is ‘de enige Franstalige partner van N-VA’. Dat Bart De Wever de kernuitstap in 2025 volledig in twijfel trekt, valt ook erg slecht. En de uitspraak dat de Meir belangrijker geworden is dan de Wetstraat wordt ook arrogant genoemd. 
  [naar artikel]
 24. Bart Somers neemt het op tegen Bart De Wever en stadsgenoot Caroline Gennez in Vlaanderen (24/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Open Vld-partijbureau heeft woensdagochtend op de lijsttrekkers voor de verkiezingen van mei afgeklopt. In Antwerpen trekt Mechels burgemeester Bart Somers de Vlaamse lijst. Hij komt daarmee tegenover Bart De Wever (N-VA) te staan.
  [naar artikel]
 25. "Schizofrenie": Lijsttrekker Bart De Wever moet voor verkiezingen brief sturen naar ... burgemeester Bart De Wever (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schizofrenie, noemt hij het zelf. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) deelde op Facebook een foto van een aangetekende brief die hij in...
  [naar artikel]
 26. Hoe Bart De Wever treuzelt met de Vlaamse formatiegesprekken (25/06/2019 - De Morgen)
  Meer dan vier weken liggen de verkiezingen achter ons, nog altijd is de vorming van een Vlaamse regering geen meter opgeschoven. Laatste wapenfeit was de ontmoeting tussen informateur Bart De Wever (N-VA) en een delegatie van Vlaams Belang, nu al meer dan een week geleden.
  [naar artikel]
 27. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, en schuift schuld deels naar PS (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Zelf pleit hij er alvast niet voor, heeft hij gezegd op de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen.
  [naar artikel]
 28. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, maar is geen vragende partij (05/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Zelf pleit hij er alvast niet voor, heeft hij gezegd op de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen.
  [naar artikel]
 29. Nieuwjaarsreceptie Antwerpen: N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit (05/01/2020 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat we dit jaar opnieuw naar de stembus moeten. Er is nog altijd geen zicht op een federale regering, 224 dagen na de verkiezingen. Volgens De Wever is een akkoord tussen zijn partij (N-VA) en de PS mogelijk, alleen staan die Franstalige socialisten er volgens hem niet voor open. Dat zei De Wever tijdens de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen, waar hij burgemeester is.
  [naar artikel]
 30. Promo, pensioenen en premiers: de campagneweek voor u samengevat (19/05/2019 - VRT NWS)
  John Crombez (SP.A) legde N-VA-voorzitter Bart De Wever het vuur aan de schenen door de pensioendiscussie te openen. Klimaatactivisten verstoorden een debat over Europa en bestrooiden Guy Verhofstadt (Open VLD) en Geert Bourgeois (N-VA) met confetti. Intussen kondigen steeds meer politici hun ambities aan voor na de verkiezingen. De campagne loopt op volle toeren in aanloop van 26 mei. We vatten de week voor samen met enkele opmerkelijke beelden. 
  [naar artikel]
 31. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit (06/01/2020 - De Morgen)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Vandaag gaat hij langs bij informateurs Joachim Coens (CD&V) en Louis Bouchez (MR), net als PS-voorzitter Paul Magnette.
  [naar artikel]
 32. De Wever: “CD&V is de grote verliezer van de verkiezingen” (30/10/2018 - De Morgen)
  “CD&V heeft de verkiezingen verloren.” Die verrassende conclusie trekt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met TV Limburg. 
  [naar artikel]
 33. Bart De Wever: ''CD&V heeft de verkiezingen verloren'' (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  CD&V heeft de verkiezingen verloren. Steven Vandeput heeft het uitstekend gedaan in Hasselt en jullie gaan nog veel horen van Zuhal Demir. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart de Wever in een evaluatie van de gemeenteraadsverkiezingen.
  [naar artikel]
 34. Bart De Wever pleit voor sterker sociaal beleid: “Verhoging van de laatste pensioenen is topprioriteit” (11/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De volgende federale regering moet een sterker sociaal beleid voeren, met prioritair een verhoging van de laagste pensioenen. Dat kondigde voorzitter Bart De Wever zaterdagavond aan op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in de Nekkerhal in Mechelen voor meer dan 5.000 leden. Hij herhaalde dat N-VA geen regering aanvaardt die geen meerderheid heeft in Vlaanderen, of die onvoldoende beantwoordt aan de noden van de Vlamingen. “We zullen ook geen aanslag dulden op de Vlaamse spaarzaamheid, op onze ondernemingszin en op onze welvaart”.
  [naar artikel]
 35. Bart De Wever pleit voor sterker sociaal beleid: “Verhoging van de laatste pensioenen is topprioriteit” (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De volgende federale regering moet een sterker sociaal beleid voeren, met prioritair een verhoging van de laagste pensioenen. Dat kondigde voorzitter Bart De Wever zaterdagavond aan op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in de Nekkerhal in Mechelen voor meer dan 5.000 leden. Hij herhaalde dat N-VA geen regering aanvaardt die geen meerderheid heeft in Vlaanderen, of die onvoldoende beantwoordt aan de noden van de Vlamingen. “We zullen ook geen aanslag dulden op de Vlaamse spaarzaamheid, op onze ondernemingszin en op onze welvaart”.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Dag 2 na de verkiezingen: Bart De Wever begint met gesprekken (28/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dag 2 na de verkiezingen. Bart De Wever (N-VA) is als kopstuk van de grootste partij aan zet op Vlaams niveau. Vandaag gaat hij in gesprek met de andere partijvoorzitters. Ook de koning zet zijn consultatieronde op nationaal niveau verder. Hoe dan ook wordt de coalitievorming op alle vlakken aartsmoeilijk. Het Nieuwsblad volgt alles op de voet.
  [naar artikel]
 37. De Wever: “CD&V is de grote verliezer van de verkiezingen” (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “CD&V heeft de verkiezingen verloren.” Die verrassende conclusie trekt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met TV Limburg.
  [naar artikel]
 38. Bart De Wever betuigt spijt over (sommige) uitspraken (26/05/2019 - Knack)
  In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen zat het er zaterdagavond bovenarms op tussen Bart De Wever en Tom Van Grieken, respectievelijk de voorzitters van N-VA en Vlaams Belang. De Wever noemde Van Grieken een 'paljas', tot woede van laatstgenoemde.
  [naar artikel]
 39. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit, en schuift schuld deels naar PS. “Het is alsof je tegen de gordijn spreekt” (05/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Zelf pleit hij er alvast niet voor, heeft hij gezegd op de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen.
  [naar artikel]
 40. Waarom Bart De Wever de stilte doorbreekt (25/11/2019 - De Standaard)
  Formatietijd is perceptiestrijd. En dus moest N-VA-voorzitter Bart De Wever uit de schaduw treden.
  [naar artikel]
 41. Waarom de N-VA zijn twee grote kanonnen eindelijk naar het front brengt (11/05/2019 - De Standaard)
  Na een jarenlange rol als schaduwpremier op het Antwerpse Schoon Verdiep, treedt Bart De Wever nu vol in het licht als kandidaat-minister-president van Vlaanderen. Het toont hoe zijn N-VA alle zeilen moet bijzetten voor deze toekomstbepalende verkiezingen. Volgens politiek journalist Matthias Verbergt is de kans reëel dat we op de avond van de verkiezingen voor het eerst in vijftien jaar geen triomferende De Wever te zien krijgen.
  [naar artikel]
 42. Bart De Wever: de grote leider, de eeuwige winnaar (17/10/2018 - Knack)
  Bart De Wever heeft andermaal verkiezingen gewonnen. Hij blijft burgemeester van Antwerpen en behoudt voor zijn partij het aura van onoverwinnelijkheid - en dat is nu al een jaar of tien zo.
  [naar artikel]
 43. Onderzoek UGent: De Wever was populairste lijsttrekker tijdens verkiezingen (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever was zondag de populairste lijsttrekker bij de verkiezingen. De Wever haalde van alle lijsttrekkers de hoogste...
  [naar artikel]
 44. Bart De Wever: ‘Groen, dat is een prulpartij’ (23/05/2019 - De Morgen)
  Reportagemaker Paul Jambers duikt ook deze verkiezingen achter de schermen bij enkele toppolitici. Deze keer volgt hij de groen-gele boegbeelden Meyrem Almaci, Kristof Calvo, Bart De Wever en Theo Francken in de aanloop naar zondag 26 mei. Wanneer Jambers de voorbereidingen van Bart De Wever voor een debat met Meyrem Almaci mag volgen, is het snel duidelijk hoe De Wever over Groen denkt.
  [naar artikel]
 45. De Wever: “Bespaar op hoogste ambtenarenpensioenen” (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil sleutelen aan de pensioenen van topambtenaren en magistraten. Dat zegt hij in een interview met De Tijd. De Wever herhaalt voorts dat in de zoektocht naar bijkomende saneringen onvermijdelijk ook naar de sociale zekerheid moet worden gekeken.
  [naar artikel]
 46. De Wever: “Bespaar op hoogste ambtenarenpensioenen” (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil sleutelen aan de pensioenen van topambtenaren en magistraten. Dat zegt hij in een interview met De Tijd. De Wever herhaalt voorts dat in de zoektocht naar bijkomende saneringen onvermijdelijk ook naar de sociale zekerheid moet worden gekeken.
  [naar artikel]
 47. Waarom De Wever zo lang met Vlaams Belang praat: “Hij kan twee vliegen in een klap slaan” (22/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  We zijn inmiddels vier weken na de verkiezingen van 26 mei. Een federale regering is er nog niet, zelfs nog niet in zicht. Ook de vorming van de Vlaamse regering laat op zich wachten. We polsen bij politicoloog Dave Sinardet naar een stand van zaken. In de video hierboven geven we meer duiding bij de vorming van de Vlaamse regering, waarvan Antwerps burgemeester Bart De Wever de formateur is. We horen waarom de partij van Tom van Grieken nu al drie keer langs mocht gaan bij formateur De Wever en waarom het volgens Sinardet mogelijk is dat uiteindelijk De Wever gewoon Antwerps burgemeester blijft. Hieronder horen we hoever het staat met het vormen van de federale regering, waar de kiezer de teerlingen bijzonder moeilijk heeft geworpen.
  [naar artikel]
 48. Na De Wever pleit ook Jambon voor vervroegde verkiezingen: “De beste oplossing” (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na Bart De Wever zet ook voormalig N-VA-minister Jan Jambon de deur open voor vervroegde verkiezingen. “Verkiezingen is de meest zuivere vorm om het bestuur opnieuw in handen te nemen”, zegt hij zaterdag aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 49. Na De Wever pleit ook Jambon voor vervroegde verkiezingen: “De beste oplossing” (15/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na Bart De Wever zet ook voormalig N-VA-minister Jan Jambon de deur open voor vervroegde verkiezingen. “Verkiezingen is de meest zuivere vorm om het bestuur opnieuw in handen te nemen”, zegt hij zaterdag aan VTM Nieuws.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.