Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
10:52 uur

Hoe de N-VA zichzelf in de voet schoot

De Standaard

16/05/2019 - 03:30

Een overbodig zinnetje over het verho­gen van de pensioenleeftijd in haar partij­programma heeft de N-VA helemaal in het defensief geduwd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vriend van vrouw die zichzelf in de voet schoot, wordt aangehouden (25/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft donderdagvoormiddag de 27-jarige Moufdi R. aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Hij verschijnt in de loop van volgende week voor de raadkamer. Moufdi R. is de vriend van Birgit S., de 20-jarige vrouw die zichzelf vorige week vrijdag letterlijk in de voet schoot, waarna een heus wapenarsenaal gevonden werd in haar appartement in Zwijndrecht.
  [naar artikel]
 2. Spaanse regering schoot zichzelf in de voet (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Hoe Jan Fabre zichzelf in de voet schoot en hoe de open brief tegen hem tot stand kwam (14/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jan Fabre heeft zichzelf in de voet geschoten toen hij begin deze zomer zelfbewust verklaarde dat er in zijn gezelschap geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bestond. De getuigenissen tegen hem hadden zich dan al opgestapeld. Het onderwerp was al intern aangekaart. Maar eind juni al beslisten twintig danseressen dat ze met hun beschuldigingen naar buiten zouden komen.
  [naar artikel]
 4. Hoe Fabre zichzelf in de voet schoot en hoe de open brief tegen hem tot stand kwam (13/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Jan Fabre heeft zichzelf in de voet geschoten, toen hij begin deze zomer zelfbewust verklaarde dat er in zijn gezelschap geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bestond. De getuigenissen tegen hem hadden zich dan al opgestapeld. Het issue was al intern aangekaart. Maar op dat moment – eind juni – beslisten twintig danseressen dat ze met hun beschuldigingen naar buiten zouden komen.
  [naar artikel]
 5. RECONSTRUCTIE: Hoe Siegfried Bracke zichzelf in de voet schoot (20/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoe komt het toch dat iemand met zo veel mediaervaring als Siegfried Bracke de afgelopen week zo veel blunders op elkaar heeft gestapeld? Hij hoefde niets meer te doen dan de trekker over te halen op het aangeschoten socialistisch wild dat voor zijn voeten lag te spartelen en toch slaagde hij erin zichzelf op een knullige manier in de voet te schieten zodat zijn prooi toch nog kon weghinken. “Bracke is niet in de val gelokt door de socialisten, maar heeft de crisis over zichzelf afgeroepen”.
  [naar artikel]
 6. Schutter foodfestival VS schoot zichzelf dood (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 19-jarige Santino William Legan die zondag in Californië op een foodfestival om zich heen schoot, heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat...
  [naar artikel]
 7. Hoe Fabre zichzelf in de voet schoot (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  hasselt Jan Fabre heeft zichzelf in de voet geschoten, toen hij begin deze zomer zelfbewust verklaarde dat in zijn gezelschap geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bestond. De getuigenissen tegen hem hadden zich dan al opgestapeld. Het issue was intern al aangekaart. Maar op dat moment – eind juni – beslisten twintig danseressen dat ze met hun beschuldigingen naar buiten zouden komen. De gevolgen worden ondertussen duidelijk: het gerecht is een onderzoek gestart naar mogelijke wanpraktijken door Fabre en zijn gezelschap Troubleyn.
  [naar artikel]
 8. Merkel boekt pyrrusoverwinning (24/09/2017 - De Tijd)
  20:17 Angela Merkel schoot zichzelf in de voet met een saaie campagne die op zekerheid speelde. Het leverde Duitsland een politieke aardbeving op.
  [naar artikel]
 9. Tien Dortmund-spelers verspelen 4-0-bonus in Revierderby (25/11/2017 - Sporza)
  De derby van het Ruhrgebied tussen Dortmund en Schalke is uitgedraaid op een doelpuntenkermis: 4-4. Thuisploeg Dortmund schoot zichzelf in de voet na een droomstart.
  [naar artikel]
 10. Vriend van vrouw die zichzelf in de voet schoot, geeft zichzelf aan (24/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Moufdi R. (27) heeft zich aangegeven, zo bevestigt zijn advocaat Tim Smet. Hij werd opgepakt naar aanleiding van de wapenvondst bij zijn vriendin Birgit S. (20), aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. De man zal donderdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd. “Hij beroept zich op zijn zwijgrecht”, aldus zijn advocaat.
  [naar artikel]
 11. Dader van schietpartij in Gilroy schoot zichzelf neer (03/08/2019 - Metro)
  De schutter op het Gilroy Garlic Festival heeft zichzelf doodgeschoten. Dat blijkt vrijdag uit een lijkschouwing. De politie verklaarde eerder dat drie agenten de dader hadden neergeschoten. De 19-jarige dader opende zondagavond lokale tijd het vuur tijdens een groot foodfestival. Daarbij vielen drie doden, onder wie twee kinderen. bron: Belga Het bericht Dader van schietpartij in Gilroy schoot zichzelf neer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Iederéén onder de indruk van Sagan: "Moeten zijn banden lek steken" - "Beangstigend goed" - "Had op één been ook gewonnen" (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Matteo Trentin, gisteren in principe de snelste man na Sagan in de kopgroep, schoot zichzelf in de voet in de sprint in Kuurne. Met een late
  [naar artikel]
 13. Gsm-bommen, granaatwerpers en véél cocaïne: het onwaarschijnlijke verhaal van de Antwerps-Genkse drugsbende (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanuit een appartement op het Eilandje in Antwerpen werd maandenlang gehandeld in grote hoeveelheden wapens, explosieven en cocaïne. Het begon allemaal bij een vrouw die zichzelf per ongeluk in Antwerpen in haar voet schoot, en eindigde met machinegeweren in Genk.
  [naar artikel]
 14. Gefrustreerde Ferrera na stommiteiten: "Iedereen moet nu even bezinnen" (27/10/2016 - Sporza)
  Na een goed begin tegen een matig Anderlecht schoot KV Mechelen zichzelf gisteren in de voet. Tot wanhoop van zijn coach Yannick Ferrera: "Gezondigd tegen discipline en afspraken."
  [naar artikel]
 15. LIVE. Gent duikt de rust in met kleine voorsprong, al schoot Eupen zichzelf wel in de voet met vroege rode kaart (1-0) (09/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  • Achttiende speeldag • Ghelamco Arena • AA Gent kan achtste keer winnen • Eupen opgeklommen naar middenmoot
  [naar artikel]
 16. Schoot Marc Wilmots zichzelf in de voet? (28/09/2016 - Knack)
  Door zijn uitlatingen in een tv-programma riskeert Marc Wilmots niet de volledige in zijn contract voorziene ontslagvergoeding op te strijken. 'Dit lijkt ons niet erg slim van zijn kant', klinkt het bij de voetbalbond.
  [naar artikel]
 17. Clement (85) schoot zijn vrouw dood en daarna zichzelf: “Hij was bang dat ze alleen zou achterblijven” (31/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat de gezondheidsproblemen zich bleven opstapelen bij het bejaarde koppel in Everbeek, bij Brakel, koos Clement voor een drastische oplossing. De 85-jarige man schoot zijn eveneens 85-jarige dementerende vrouw dood en benam zichzelf vervolgens van het leven. “Mensen met dementie vinden helaas nog altijd niet de weg naar de hulpverlening”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 18. Wapen waarmee Van Gogh zichzelf neerschoot, wordt geveild. Maar schoot hij zichzelf wel écht neer? (19/06/2019 - VRT NWS)
  In de Franse hoofdstad Parijs wordt vandaag een van de bekendste wapens uit de kunstgeschiedenis geveild: de revolver waarmee schilder Vincent van Gogh zichzelf in 1890 van het leven zou hebben beroofd. "Zou", want de theorie dat hij zichzelf zou hebben beschoten, wordt de laatste jaren sterk in twijfel getrokken.  
  [naar artikel]
 19. Vriend van vrouw die zichzelf in de voet schoot, geeft zich aan (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Moufdi R. (27) heeft zich aangegeven, zo bevestigt zijn advocaat Tim Smet. Hij werd opgepakt naar aanleiding van de wapenvondst bij zijn vriendin Birgit S. (20), aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. De man zal donderdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd. “Hij beroept zich op zijn zwijgrecht”, aldus zijn advocaat.
  [naar artikel]
 20. Australiër aangehouden die zichzelf in hoofd schoot (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australiër die zichzelf per ongeluk in het hoofd had geschoten, is aangehouden in verband met een andere schietpartij.
  [naar artikel]
 21. Thaise rechter schiet zichzelf tijdens zitting in de borst uit protest (05/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechter in het Zuiden van Thailand schoot zichzelf in de borst, kort nadat hij vijf verdachten vrijsprak van moord en wapenbezit wegens gebrek...
  [naar artikel]
 22. Dader van schietpartij in Gilroy schoot zichzelf neer (03/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De schutter op het Gilroy Garlic Festival heeft zichzelf doodgeschoten. Dat blijkt vrijdag uit een lijkschouwing. De politie verklaarde eerder dat drie agenten de dader hadden neergeschoten.
  [naar artikel]
 23. Volg de eerste echte competitiedag in PyeongChang op de voet (10/02/2018 - Sporza)
  Nu de olympische vlam brandt in PyeongChang is het tijd aan de sporters om het beste van zichzelf te geven. De Belgische snowboarders proberen zich te plaatsen voor de finale. Volg het op de voet.
  [naar artikel]
 24. Lommel schiet zichzelf in de voet (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lommel verloor zaterdag de kelderkraker op Roeselare met 3-1 en dat had het hoofdzakelijk aan zichzelf te wijten. Na een sterk begin, gevolgd door een weggeefdoelpunt, zakte SK af naar een erg bedenkelijk niveau.
  [naar artikel]
 25. Doodrijder Pittem geeft zichzelf aan in Frankrijk (19/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De man die gisteren in Pittem een fietsster van 67 jaar heeft doodgereden en daarna te voet op de vlucht sloeg, heeft zichzelf aangegeven. De
  [naar artikel]
 26. Man die vrouw doodreed in Pittem geeft zichzelf aan in Frankrijk (19/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De man die gisteren in Pittem een fietsster van 67 jaar heeft doodgereden en daarna te voet op de vlucht sloeg, heeft zichzelf aangegeven. De
  [naar artikel]
 27. Clement (85) schoot zijn vrouw dood en daarna zichzelf: “Hij was bang dat ze alleen zou achterblijven” (30/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Omdat de gezondheidsproblemen zich bleven opstapelen bij het bejaarde koppel in Everbeek bij Brakel, koos Clement Van Landuyt voor een drieste oplossing. De 85-jarige man schoot eerst zijn vrouw die ook 85 is, dood en pleegde vervolgens zelfmoord. “Het is heel spijtig wat er gebeurd is, maar ik begrijp hem wel”, klinkt het bij buren.
  [naar artikel]
 28. Efficiënt Waasland-Beveren boekt eerste uitzege van het seizoen in Kortrijk (09/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Kortrijk schoot zichzelf wederom in de voet. De Kerels beleefden tegen Waasland-Beveren exact hetzelfde scenario als tegen Eupen. Goed begonnen, maar te zwak verdedigen leidde tot de vierde nederlaag op rij. Waasland-Beveren was deze keer wél efficiënt en nadert dankzij de eerste uitzege tot op vier punten van de Kerels, die daardoor naar beneden moeten kijken.
  [naar artikel]
 29. “VS en China schieten zichzelf in de voet” (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 30. Zware week voor Steven Vandeput: “Ik weet dat ik recht in mijn schoenen sta” (24/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Patrouillerende soldaten in de Wetstraatbuurt geven liever geen commentaar op hun minister. Als vanouds. Ook al raakte deze week bekend dat een deel van de luchtmachttop wel aan politiek heeft gedaan en daardoor zichzelf in de voet schoot én de minister beschadigde. “Het was niet mijn prettigste week, maar ik ben ook geen geslagen hond”, zegt Steven Vandeput. “Ik weet dat ik recht in mijn schoenen sta. Ja, ik slaap nog goed.”
  [naar artikel]
 31. "Raketman" Mad Mike schiet zichzelf dan toch de lucht in met zelfgebouwde raket (26/03/2018 - VRT NWS)
  Na maanden van uitstel en mislukte pogingen heeft hij het dan toch gedaan. Afgelopen zaterdag schoot de zelfverklaarde rocket scientist Mike Hughes zichzelf de lucht in met een raket die hij zelf gebouwd had. Het is een onderdeel van zijn levensmissie: proberen aan te tonen dat de aarde een platte schijf is.
  [naar artikel]
 32. Pensée unique aan de unief: driekwart filosofen noemt zichzelf links (31/07/2019 - De Morgen)
  Filosofen zijn overwegend links. Dat hoeft volgens een nieuwe studie geen probleem te zijn. Wel problematisch is dat het tot zelfcensuur leidt: afwijkende conclusies worden begraven uit angst voor kritiek. ‘De wetenschap schiet zichzelf hiermee in de voet.’
  [naar artikel]
 33. Agent schiet zichzelf per ongeluk in been door bolletje in fleecetrui (21/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een Brugse politieman raakte maandagmiddag gewond bij een “schietincident” op de schietbaan in Beernem. De man schoot er per ongeluk in zijn eigen been. “Een ernstig arbeidsongeval”, reageert de korpschef.
  [naar artikel]
 34. Moordverdachte: “Ik schoot al slaapwandelend zes keer op mijn vrouw” (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Texaan blijft erbij dat hij aan het slaapwandelen was toen hij met een vuurwapen zes maal schoot en zijn echtgenote (63) dodelijk trof. Raymond...
  [naar artikel]
 35. Agent schiet zichzelf per ongeluk in been door bolletje in fleece trui (21/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Brugse politieman raakte maandagmiddag gewond bij een “schietincident” op de schietbaan in Beernem. De man schoot er per ongeluk in zijn eigen been. “Een ernstig arbeidsongeval”, reageert de korpschef.
  [naar artikel]
 36. Agent schiet zichzelf per ongeluk in been door bolletje in fleece trui (21/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Brugse politieman raakte maandagmiddag gewond bij een “schietincident” op de schietbaan in Beernem. De man schoot er per ongeluk in zijn eigen been. “Een ernstig arbeidsongeval”, reageert de korpschef.
  [naar artikel]
 37. Westerlo laat overwinning in de slotfase uit handen glippen tegen Lommel (02/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo schoot zich zaterdagavond stevig in de eigen voet. Kurt Abrahams leek de Kemphanen op weg te zetten naar een nipte overwinning. In de slotfase strafte Abdoulie Sanyang verdedigend gestuntel bij de thuisploeg af.
  [naar artikel]
 38. STVV moet tevreden zijn met punt in Moeskroen na kansenfestival (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  STVV schoot op Le Canonnier zichzelf in de voeten. In de eerste plaats door de match na de 0-1 niet helemaal dood te doen. In de tweede plaats...
  [naar artikel]
 39. Gebrekkige research, slechte communicatie: Peeters schiet zichzelf in de voet met komst Berger (18/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Ibw0fZMEinI3ckVSaJFN_TEMYms/diocontent/120331804/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 40. GAMERECENSIE. Ghost Recon Breakpoint schiet zichzelf in de voet (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het afgelegen eiland Aurora is stront aan de knikker. Een bende elitesoldaten liet het rechte pad links liggen en verovert de controle over de...
  [naar artikel]
 41. VIDEO. STVV moet tevreden zijn met punt in Moeskroen na kansenfestival (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  STVV schoot op Le Canonnier zichzelf in de voeten. In de eerste plaats door de match na de 0-1 niet helemaal dood te doen. In de tweede plaats...
  [naar artikel]
 42. Australiër schiet tweelingbroer dood en geeft zichzelf aan (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 24-jarige Lucas Cawte schoot vorige vrijdag zijn tweelingbroer Jake dood en gaf zich daarna zelf aan bij de politie. Naar eigen zeggen had
  [naar artikel]
 43. Heeft wapenlobby NRA zichzelf in de voet geschoten? Het debat over beperking lijkt alvast terug (02/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/TpjW5-G1kgBxayEMlplj_64iI1M/diocontent/119805092/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 44. Gebrekkige research, slechte communicatie: Peeters schiet zichzelf in de voet met komst ultraorthodoxe jood (18/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Ibw0fZMEinI3ckVSaJFN_TEMYms/diocontent/120331804/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 45. Agent stapt uit het leven met dienstwapen (21/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een jonge agent van de Brugse politiezone stapte afgelopen weekend uit het leven. De man schoot zichzelf met zijn dienstwapen dood.
  [naar artikel]
 46. Tien jaar lang student, maar nu heeft Lewandowski zijn diploma op zak na een bachelorproef over... zichzelf (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat Robert Lewandowski dezer dagen voor de wind. Nadat hij Polen met zestien doelpunten eigenhandig naar het WK schoot, boekt de topspits van...
  [naar artikel]
 47. Inbraak op Schoot (16/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van een huis op het Sint-Jozefsplein in Schoot stelden woensdag om 16.45 uur een inbraak vast. De daders forceerden een raam en doorzochten hun hele woning. De buit is nog niet bekend. (ppn)
  [naar artikel]
 48. Man moet zijn voet laten amputeren. Hij neemt de voet mee naar huis en serveert hem aan zijn vrienden (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaan moest na een zwaar ongeval zijn voet laten amputeren. Maar hij maakte van de gelegenheid gebruik om eens mensenvlees te proeven. Hij...
  [naar artikel]
 49. Aap rukt in India pasgeboren baby van schoot moeder en doodt kindje (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Noord-Indiase staat Uttar Pradesh is een baby van twaalf dagen oud gestorven, nadat hij maandagnamiddag van zijn moeders schoot werd...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.