Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
11:32 uur

Eurovisiesongfestival even gehackt, Israël wijst naar Hamas

Het Belang van Limburg

16/05/2019 - 03:32


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Explosies in plaats van muziek: livestream Eurovisiesongfestival tijdje gehackt “door Hamas” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de livestream van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival waren plotseling beelden te zien van explosies in de Israëlische...
  [naar artikel]
 2. Eurovisiesongfestival 2018 – Israël wint Eurovisiesongfestival met ‘Toy’ (13/05/2018 - Metro)
  Israël heeft de 63ste editie van het Eurovisiesongfestival in Lissabon gewonnen. Zangeres Netta behaalde met haar nummer ‘Toy’ de meeste punten. De Cypriotische Eleni Foureira werd tweede met het lied ‘Fuego’. België raakte niet tot in de finale dit jaar. bron: Belga Het bericht Eurovisiesongfestival 2018 – Israël wint Eurovisiesongfestival met ‘Toy’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Hamas roept op tot nieuwe intifada tegen Israël (07/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Palestijnse Hamas noemt de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël “een oorlogsverklaring” van Amerikaans president Donald Trump. Hamas roept op tot een nieuwe volksopstand.
  [naar artikel]
 4. Hamas beschuldigt Israël van moord op veteraan in Dubai (10/04/2019 - De Morgen)
  Mahmoud al-Mabhouh (50), een prominent lid van de Palestijnse beweging Hamas, is in Dubai vermoord door Israël. Tenminste, dat verklaarde Hamas. De politie van Dubai zegt dat een criminele bende verantwoordelijk is voor de moord.
  [naar artikel]
 5. Israël en Hamas leggen per direct wapens neer (07/04/2019 - De Morgen)
  Onderhandelaars van Israël en het Palestijnse Hamas zijn in Caïro een nieuw, langdurig bestand voor de Gazastrook overeengekomen. Het bestand kwam er nadat Israël eerder torenflats had beschoten in Gaza-Stad, een nieuwe tactiek.
  [naar artikel]
 6. Conflict tussen Israël en Hamas escaleert naar gevaarlijke situatie (20/07/2018 - Knack)
  Het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook heersende Hamas is gevaarlijk geëscaleerd. Na schoten van militante Palestijnen aan de grens met Israël heeft het Israëlische leger vrijdag talrijke doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd met gevechtsvliegtuigen en tanks.
  [naar artikel]
 7. Hamas kondigt wapenstilstand af, Israël bevestigt niet (15/07/2018 - VRT NWS)
  Na hevige gevechten met Israël heeft Hamas, dat op de Gazastrook aan de macht is, een wapenstilstand afgekondigd. Hamas-woordvoerder Fausi Barhum zei dat Egyptische inspanningen daartoe succesvol zijn geweest. Maar een woordvoerder van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu wou voorlopig geen uitspraken doen.
  [naar artikel]
 8. Explosies in plaats van muziek: livestream songfestival tijdje gehackt “door Hamas” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de livestream van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival waren plotseling beelden te zien van explosies in de Israëlische...
  [naar artikel]
 9. Hamas bespioneert Israël met WK-app (06/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Palestijnse groep Hamas heeft drie nep-apps gemaakt, in de hoop dat Israëlische militairen die zouden installeren. Hamas zou ze dan kunnen...
  [naar artikel]
 10. Prominenten uit cultuurwereld vragen afzegging Eurovisiesongfestival in Israël (08/09/2018 - Knack)
  Tientallen vooraanstaande mensen uit de cultuurwereld hebben zich tegen de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Israël uitgesproken. Als grond voor de boycot worden schendingen van mensenrechten door Israël tegen de Palestijnen genoemd.
  [naar artikel]
 11. Hamas roept op tot nieuwe intifada tegen Israël na “oorlogsverklaring” van Trump (07/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Palestijnse Hamas noemt de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël “een oorlogsverklaring” van Amerikaans president Donald Trump. Hamas roept op tot een nieuwe volksopstand.
  [naar artikel]
 12. Commandant van Hamas gedood bij bombardement in Gaza (05/05/2019 - De Morgen)
  In Gaza is zondag een commandant van Hamas, de islamistische beweging die aan de macht is in de Gazastrook, gedood bij een precisiebombardement van Israël. Het geweld tussen beide partijen flakkerde dit weekend weer op, en zowel Israël als Hamas gaf zondag te kennen te zullen blijven doorzetten.
  [naar artikel]
 13. Israël slaat terug: nachtelijke luchtaanvallen op Gaza wreken een raket van Hamas (26/03/2019 - VRT NWS)
  Gisteravond en vannacht heeft Israël raketten gedropt op doelwitten van Hamas in de Gazastrook. De luchtaanvallen zijn een vergeldingsactie voor een raket van Hamas die gisteren een huis ten noorden van Tel Aviv verwoestte. Volgens Palestijnse bronnen zijn bij die nieuwe aanvallen al zeker 7 gewonden gevallen. Ook Israël werd vannacht vanuit Gaza bestookt met raketten.
  [naar artikel]
 14. OPROEP. Gezocht: Limburger in Jeruzalem (07/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Palestijnse Hamas noemt de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël ‘een oorlogsverklaring’ van Amerikaans president Donald Trump. Hamas roept op tot een nieuwe volksopstand tegen Israël.
  [naar artikel]
 15. Israël en Hamas nemen elkaar weer onder vuur langs Gazastrook (08/08/2018 - Metro)
  Het Israëlische leger neemt woensdag “terreursites” op de Gazastrook onder vuur, nadat aanhangers van de terreurbeweging Hamas vandaar “tientallen” raketten afgevuurd hebben. Volgens de Israëlische politie raakten drie Israëliërs lichtgewond bij de Palestijnse beschietingen. Aan Palestijnse kant waren geen berichten over gewonden. Het nieuwe geweld komt er net nu Egypte een staakt-het-vuren bemiddelt tussen Hamas, dat de Gazastrook controleert, en Israël. Dinsdag nog kwamen twee leden van de gewapende tak van Hamas om door Israëlische beschietingen. Hamas antwoordde toen dat Israël een prijs zou betalen voor die doen. bron: Belga Het bericht Israël en Hamas nemen elkaar weer onder vuur langs Gazastrook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Israël beantwoordt raketaanvallen op Tel Aviv met bombardementen in de Gazastrook (15/03/2019 - VRT NWS)
  In Israël heeft het leger luchtaanvallen uitgevoerd op verschillende doelen van Hamas in de Gazastrook. De vergeldingsactie kwam er nadat de stad Tel Aviv gisteravond bestookt werd door twee raketten. Volgens  Israël werden deze afgevuurd door Hamas. 
  [naar artikel]
 17. Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan (21/07/2018 - Knack)
  Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht op zaterdag.
  [naar artikel]
 18. Israël bombardeert Hamas-stelling in Gaza na raketaanval (09/10/2017 - Metro)
  Israël heeft in de nacht van zondag op maandag een stelling van de islamitische Palestijnse beweging Hamas gebombardeerd, als vergelding voor een raketaanval. Dat heeft het Israëlische leger gemeld. Het projectiel dat vanuit de Gazastrook werd afgevuurd, werd neergehaald op Palestijns grondgebied vooraleer het Israël kon bereiken. “Aangezien de raket de Israëlische burgers bedreigde en Israëls soevereiniteit heeft geschonden, heeft een tank een observatiepost van Hamas in het zuiden van de Gazastrook gebombardeerd en vernietigd”, stelt het leger in een verklaring. Voorlopig zijn er geen indicaties van dodelijke slachtoffers. Sinds het einde van de oorlog in 2014 geldt tussen Israël en Hamas een fragiele wapenstilstand, de derde sinds Hamas in 2007 de macht greep in Gaza. De wapenstilstand komt zo nu en dan onder druk te staan door raketaanvallen uit Gaza. Die zijn voornamelijk het werk van kleinere salafistische groeperingen die het gezag van Hamas contesteren. Israël houdt echter Hamas verantwoordelijk voor de aanvallen, en bombardeert dan uit vergelding stellingen van Hamas’ gewapende vleugel. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 19. Vlaams Parlement is hard voor Israël én Hamas (16/05/2018 - De Standaard)
  Het Vlaams Parlement veroordeelt het recente geweld aan de grens tussen Gaza en Israël en vraagt om een onderzoek. De resolutie is hard voor Israël én Hamas. Groen en SP.A onthielden zich.
  [naar artikel]
 20. Vlaams Parlement is hard voor Israël én Hamas (16/05/2018 - De Standaard)
  Het Vlaams Parlement veroordeelt het recente geweld aan de grens tussen Gaza en Israël en vraagt om een onderzoek. De resolutie is hard voor Israël én Hamas. Groen en SP.A onthielden zich.
  [naar artikel]
 21. Artiesten steunen boycot Eurovisiesongfestival in Israël (08/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tientallen Europese artiesten, waaronder ook Helmut Lotti, DAAN, en Raymond Van het Groenewoud, hebben zich tegen de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Israël uitgesproken. Als grond voor de boycot worden schendingen van mensenrechten door Israël tegen de Palestijnen genoemd.
  [naar artikel]
 22. Hamas roept op tot nieuwe intifada (07/12/2017 - Knack)
  De radicale islamitische Palestijnse beweging Hamas wil vrijdag een opstand op gang brengen. Daarmee reageert Hamas op de beslissing van Amerikaans president Donald Trump om Jeruzalem officieel te erkennen als hoofdstad van Israël.
  [naar artikel]
 23. Hamas sluit grensovergang tussen Gaza en Israël (26/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hamas heeft vandaag een grensovergang tussen de Gazastrook en Israël afgesloten. De islamistische Palestijnse beweging doet dat na de moord op
  [naar artikel]
 24. Israël bombardeert Hamas-stelling in Gaza na raketaanval (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft afgelopen nacht een stelling van de islamitische Palestijnse beweging Hamas gebombardeerd, als vergelding voor een raketaanval. Dat...
  [naar artikel]
 25. Israël vuurt raketten af op Gaza na raketaanval (25/10/2018 - Knack)
  De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van woensdag op donderdag militaire stellingen van Hamas beschoten. Dat meldt het Israëlisch leger donderdagochtend. Vanuit Gaza, waar Hamas aan de macht is, was een raket afgevuurd op het zuiden van Israël.
  [naar artikel]
 26. Hamas kondigt wapenstilstand Gaza af, Israël bevestigt niet (14/07/2018 - Knack)
  Na hevige gevechten met Israël heeft Hamas, dat op de Gazastrook aan de macht is, zaterdagavond een wapenstilstand afgekondigd. Maar een woordvoerder van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu wou voorlopig geen uitspraken doen.
  [naar artikel]
 27. 'Hamas-leider gedood door Israël op Gazastrook' (25/03/2017 - Knack)
  Hoge functionarissen van Hamas beschuldigen Israël ervan een van zijn leiders te hebben gedood op de Gazastrook. Het Israëlische leger heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.
  [naar artikel]
 28. Hamas schiet bestand aan flarden met raketten opzuiden Israël (13/04/2019 - De Morgen)
  Voor het eerst in ruim een jaar vuurt Hamas vanuit Gaza weer langeafstandsraketten af op het zuiden van Israël. Daarbij zijn sinds maandag negen Israëliërs, onder wie vier grenspolitie-mannen, gewond geraakt.
  [naar artikel]
 29. Hamas bedreigt Israël met raketaanvallen (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Palestijnse organisatie Hamas die in de Gazastrook heerst, heeft een video gepubliceerd waarin het Israël bedreigt met raketaanvallen.
  [naar artikel]
 30. Israël voert bombardementen uit op Hamas in Gazastrook (27/05/2018 - VRT NWS)
  De Israëlische luchtmacht heeft zaterdagavond twee doelwitten gebombardeerd van Hamas, de islamistische beweging die de plak zwaait in de Gazastrook. Dat meldden Palestijnse functionarissen. Het gaat volgens hen om een basis van de militaire tak van Hamas in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, en om een site van Hamas in het centrum van de enclave. Voorlopig zijn geen gewonden gemeld.
  [naar artikel]
 31. Hamas arresteert 45 Palestijnen die collaboreerden met Israël (08/01/2019 - Knack)
  De militante islamistische Palestijnse beweging Hamas heeft in de Gazastrook 45 Palestijnen gearresteerd omdat ze ervan verdacht worden samen te hebben gewerkt met Israël. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Gazastrook dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 32. Hamas vraagt onderzoek naar “Israëlisch bombardement op burgers” (13/11/2018 - Metro)
  Hamas roept op tot een internationaal onderzoek “naar het opzettelijk viseren van burgers en burgerlijke infrastructuur door Israël”. “Dat terwijl de Israëlische bezetting alle rode lijnen overschrijdt en alle internationale conventies naast zich neerlegt”, zegt Hamas, de islamistische groep die de Gazastrook controleert, in een persmededeling. “Er zou onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek moeten komen naar de verschrikkelijke Israëlische misdaden. Hamas is bereid om alle bewijzen te leveren van de Israëlische misdaden tegen de mensheid”, zegt Hamas in de mededeling. Het roept de VN op om Israël voor het Internationaal Strafhof te dagen. Hamas zegt dat Israëlische gevechtsvliegtuigen “enkel burgerlijke doelwitten” hebben aangevallen de voorbije dagen. Sinds zondag is het geweld geëscaleerd op de Gazastrook. Israël van zijn kant beschuldigt Hamas ervan dat het burgers gebruikt als “menselijke schild”. Zo zou Hamas het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst “opzettelijk naast een school hebben opgericht”. Het hoofdkwartier werd met succes gebombardeerd, zegt het Israëlische leger via Twitter. “We hebben het hoofdkwartier van Hamas’ militaire inlichtingendienst getroffen, als antwoord op de meer dan driehonderd raketten die terroristen in Gaza op Israël hebben afgevuurd”, zegt het leger via Twitter. “Dit is waar Hamas’ inlichtingenofficieren informatie verzamelden om aanvallen op Israëli’s uit te voeren.” bron: Belga Het bericht Hamas vraagt onderzoek naar “Israëlisch bombardement op burgers” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Hamas arresteert 45 Palestijnen die collaboreerden met Israël (08/01/2019 - Metro)
  De militante islamistische Palestijnse beweging Hamas heeft in de Gazastrook 45 Palestijnen gearresteerd omdat ze ervan verdacht worden samen te hebben gewerkt met Israël. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Gazastrook dinsdag bekend. Het ministerie publiceerde een video op Facebook van enkele gedetineerden die bekenden te hebben samengewerkt met het Israëlische veiligheidsagentschap Shin Bet. Eyad al-Bozzom, woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza, zei in een persverklaring dat de arrestaties komen na een mislukte Israëlische missie in Gaza half november, waarbij een Israëlische legerofficier en zeven Hamas-militanten werden gedood. Of de verdachten meewerkten aan die operatie is niet duidelijk. Volgens Al-Bozzom is er momenteel nog onderzoek naar de verdachten. “We sturen een boodschap naar de bezetter en al diens medewerkers dat wij die in onze greep hebben en dat ons veiligheidsapparaat al hun activiteiten kan verijdelen.” In november nog veroordeelde Hamas vijf mannen en zes vrouwen ter dood omdat ze met Israël zouden hebben samengewerkt. bron: Belga Het bericht Hamas arresteert 45 Palestijnen die collaboreerden met Israël verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Israël pakt hooggeplaatste Hamas-leider op (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een hooggeplaatste leider van de radicaalislamitische Palestijnse beweging Hamas opgepakt. Hassan Yousef werd gearresteerd tijdens een huiszoeking in zijn woning in Ramallah, aldus het Israëlische leger woensdag.
  [naar artikel]
 35. Hamas bedreigt Israël met raketaanvallen in video (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Palestijnse organisatie Hamas, die in de Gazastrook opereert, heeft een video gepubliceerd waarin het Israël bedreigt met raketaanvallen. De
  [naar artikel]
 36. Hamas roept op tot nieuwe intifada (07/12/2017 - VRT NWS)
  De Palestijnse beweging Hamas roept op tot een nieuwe intifada of volksopstand. Daarmee reageert Hamas op de démarche van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël en de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen.
  [naar artikel]
 37. Israël voert aanval uit tegen 'trainingskamp' van Hamas na grensincident (25/03/2018 - Knack)
  Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen zaterdagavond een militair terrein ('een trainingskamp') van het radicaal-islamistische Hamas op de Gazastrook aangevallen.
  [naar artikel]
 38. Hamas vraagt onderzoek naar 'Israëlisch bombardement op burgers' (13/11/2018 - Knack)
  Hamas roept in een persmededeling op tot een internationaal onderzoek 'naar het opzettelijk viseren van burgers en burgerlijke infrastructuur door Israël'.
  [naar artikel]
 39. Israël wint Eurovisiesongfestival (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft in Lissabon het Eurovisiesongfestival gewonnen.
  [naar artikel]
 40. Israëli’s bombarderen Gazastrook (14/01/2018 - Metro)
  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben zaterdagavond bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt dat het “terroristische infrastructuur” viseerde, maar het liet na meer details te geven. Palestijnse veiligheidsbronnen zeggen dat Israël een tunnel van het militante Hamas viseerde aan de grens met Israël. Hamas gebruikt dergelijke tunnels om de grens met Israël illegaal over te steken, maar ook om wapens te verbergen. bron: Belga
  [naar artikel]
 41. Hoe Hamas Gaza nog steeds in de greep houdt (20/05/2018 - De Morgen)
  Vele tienduizenden inwoners van Gaza gingen naar de grens voor het protest tegen Israël. Toen Hamas na zestig doden het sein gaf ‘genoeg voor nu’, viel het stil. Hoe houdt Hamas Gaza in de greep? En wat voor beweging is het tegenwoordig, die we in het westen als ‘terreurorganisatie’ kennen?
  [naar artikel]
 42. Israël valt stelling van Hamas aan als vergelding voor raketvuur (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft vandaag stellingen van de islamitische verzetsbeweging Hamas beschoten op de Westelijke Jordaanoever. Dat gebeurde
  [naar artikel]
 43. Israël vuurt raketten af op Gaza na raketaanval (25/10/2018 - Metro)
  De Israëlische luchtmacht heeft afgelopen nacht militaire stellingen van Hamas beschoten. Dat meldt het Israëlisch leger deze ochtend. Vanuit Gaza, waar Hamas aan de macht is, was een raket afgevuurd op het zuiden van Israël. De Israëliers viseerden “acht militaire doelen op drie basissen van Hamas”, aldus het persbericht van het leger. Hamas van zijn kant liet al weten dat er geen slachtoffers vielen bij de Israëlische beschietingen, en de Palestijnse raket richtte geen schade aan, meldt een woordvoerder van het Israëlische leger. Het was alweer een week geleden dat raketten over en weer geschoten werden tussen Gaza en Israël. Een uit Gaza afgeschoten raket vernielde toen een huis, Israël antwoordde door een twintigtal militaire doelwitten op de Gazastrook te beschieten. Daarbij kwam een Palestijn om. Hamas heeft al ontkend achter de recente beschietingen te zitten. Het beschuldigt “onverantwoordelijke” elementen ervan de inspanningen, van de VN en Egypte, om tot een wapenstilstand te komen te willen torpederen. In het persbericht van vandaag herhaalde het Israëlische leger dat het Hamas verantwoordelijk acht. Bron: Belga   Het bericht Israël vuurt raketten af op Gaza na raketaanval verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Prominenten uit cultuurwereld vragen afzegging Eurovisiesongfestival in Israël (08/09/2018 - Metro)
  Tientallen vooraanstaande mensen uit de cultuurwereld hebben zich tegen de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Israël uitgesproken. Als grond voor de boycot worden schendingen van mensenrechten door Israël tegen de Palestijnen genoemd. Tot de ondertekenaars van het schrijven, dat op de website van de Britse krant The Guardian verscheen, behoren Roger Waters, medeoprichter van de groep Pink Floyd, de filmregisseurs Ken Loach, Aki Kaurismäki en Mike Leigh, actrice Julie Christie en muzikant Brian Eno. Ook Belgische artiesten, onder wie zanger Helmut Lotti, staan op de lijst van namen onder de brief. De Israëlische zangeres Netta won in mei het Eurovisiesongfestival in Portugal met haar song “Toy”. Daardoor vindt de wedstrijd in mei 2019 in Israël plaats. In de brief wordt de Europese Radio-unie EBU (European Broadcasting Union) opgeroepen het evenement in een ander land te laten plaatsvinden. bron: Belga Het bericht Prominenten uit cultuurwereld vragen afzegging Eurovisiesongfestival in Israël verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Israël valt doelwitten Hamas aan na explosie (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen "militaire doelwitten" van Hamas aangevallen in Gaza. De acties zijn een vergelding na een bomexplosie...
  [naar artikel]
 46. Israël voert luchtaanval uit op doelwitten Hamas na Palestijnse raketlanceringen (04/01/2018 - Metro)
  De Israëlische luchtmacht heeft afgelopen nacht doelwitten van de islamistische groep Hamas gebombardeerd in de Gazastrook. Ze deed dat als een reactie op raketten die gisteren gelanceerd werden vanop het Palestijnse grondgebied, aldus het Israëlische leger in een persbericht. “Als reactie op de raketten die richting het zuiden van Israël werden afgevoerd, heeft de Israëlische luchtmacht terroristische infrastructuur op de Gazastrook geviseerd”, klinkt het in een persbericht. Gisteren werden drie raketten afgevuurd richting Israël, die geen schade hebben veroorzaakt. Volgens Palestijnse berichten zou Israël gisteren ook al een basis van Hamas hebben aangevallen, maar dat wil het Israëlische leger niet bevestigen. Palestijnse strijders op de Gazastrook hebben al minstens twintig raketten en mortiergranaten afgevuurd sinds 6 december, toen de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde dat de VS Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israël. De aanvallen zijn vaak het werk van kleine islamistische groepen, maar volgens Israël zit Hamas, dat aan de macht is op de Gazastrook, achter alle raketlanceringen. Tel Aviv reageert dan ook op de lanceringen door doelwitten van Hamas aan te vallen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 47. Hamas ontkent achter raketaanval te zitten (25/03/2019 - Metro)
  Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt, heeft vandaag ontkend achter de raketaanval te zitten waarbij zeven mensen in Israël gewond raakten. Ze zegt geen enkele interesse te hebben in een confrontatie met de Joodse staat. “Niemand van de verzetsbewegingen heeft er baat bij om raketten vanuit Gaza af te vuren naar de vijand, ook Hamas niet”, verklaarde een hoge vertegenwoordiger van Hamas anoniem aan AFP. Volgens hem zou de raket per ongeluk afgevuurd zijn door het stormachtige weer. Bron: Belga   Het bericht Hamas ontkent achter raketaanval te zitten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Cultuursector verzet zich tegen Eurovisiesongfestival in Israël (09/09/2018 - Metro)
  Tientallen vooraanstaande mensen uit de cultuurwereld hebben zich tegen de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Israël uitgesproken. Als grond voor de boycot worden schendingen van mensenrechten door Israël tegen de Palestijnen genoemd. Tot de ondertekenaars van het schrijven, dat op de website van de Britse krant The Guardian verscheen, behoren Roger Waters, medeoprichter van de groep Pink Floyd, de filmregisseurs Ken Loach, Aki Kaurismäki en Mike Leigh, actrice Julie Christie en muzikant Brian Eno. Ook Belgische artiesten, onder wie zanger Helmut Lotti, staan op de lijst van namen onder de brief. ‘Toy’ De Israëlische zangeres Netta won in mei het Eurovisiesongfestival in Portugal met haar song ‘Toy’. Daardoor vindt de wedstrijd in mei 2019 in Israël plaats. In de brief van vrijdag wordt de Europese Radio-unie EBU (European Broadcasting Union) opgeroepen het evenement in een ander land te laten plaatsvinden. Het bericht Cultuursector verzet zich tegen Eurovisiesongfestival in Israël verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan (21/07/2018 - De Morgen)
  Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bestand "met de bezetter" werd bereikt met de hulp van Egypte en de Verenigde Naties, luidt het.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.