Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
10:38 uur

“Ogen niet sluiten voor de armoede in onze provincie”

Het Belang van Limburg

16/05/2019 - 03:32

HasseltAYSE YIGITPartij: PVDALijst: KamerPlaats: LijsttrekkerWoonplaats: Houthalen-HelchterenLeeftijd: 46Beroep: TolkMotto: “Woede tegen onrecht is de hoogste vorm van liefde”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Clercq vs. Van Hecke in Gent: 'Wij sluiten de ogen niet voor armoede, zoals in Antwerpen' (03/10/2018 - Knack)
  Hij doet een ultieme gooi naar de burgemeesterssjerp, zij probeert haar partij weer op de kaart te zetten. Mathias De Clercq (Open VLD) en Mieke Van Hecke (CD&V) over de strijd in de Arteveldestad, en waarom Gent Antwerpen niet is. 'Wij sluiten onze ogen niet voor armoede.'
  [naar artikel]
 2. Gebiologeerd: waarom we onze ogen sluiten als we kussen (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kussen we niet allemaal op ongeveer dezelfde manier? We houden ons hoofd een beetje schuin, leunen voorzichtig vooruit, sluiten onze ogen en kussen...
  [naar artikel]
 3. Mysterie van de dag: waarom sluiten we onze ogen wanneer we niezen? (08/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom sluiten we onze ogen wanneer we niezen?
  [naar artikel]
 4. ‘Moslims moeten onze waarden overnemen' (18/03/2017 - De Tijd)
  01:04 ‘Als we niet opletten, ontploft er weer een tijdbom in onze samenleving’, zegt staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). ‘We gaan onze ogen daar toch niet voor sluiten?’
  [naar artikel]
 5. Zuhal Demir: "Ook in Limburg mogen we ogen niet sluiten voor salafisme" (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst heeft het Agentschap voor Integratie en Inburgering in Limburg een akkoord afgesloten met de VDAB, om nieuwkomers te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Dat heeft Zuhal Demir, voorzitter van het Agentschap aangekondigd tegen TVL. Op dit ogenblik is er ook veel te doen over het salafisme in de moslimgemeenschap. Het N-VA-kamerlid uit Genk zegt dat we in Limburg onze ogen niet mogen sluiten voor extremisme en salafisme.
  [naar artikel]
 6. Antwerps koor Onze Rijkdom stelt tweede cd voor op Werelddag van Verzet tegen Armoede (15/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een op de drie kinderen wereldwijd is ondervoed of lijdt, omdat gezonde voeding steeds duurder wordt, aan overgewicht. In België kampt een op de vier kinderen met overgewicht, vooral in arme gezinnen. Het nieuwe rapport van Unicef zet op de Werelddag van Verzet tegen Armoede de puntjes op de i. “Het wordt er voor mensen in armoede niet gemakkelijker op. De grote massa denkt: eigen schuld, dikke bult”, zegt Lutgart Simoens, een van de vijftien leden van Onze Rijkdom, een koor van mensen in armoede dat vanavond in De Roma haar nieuwe cd voorstelt.
  [naar artikel]
 7. 1 op 8 Vlaamse kinderen geboren in armoede (04/10/2016 - De Tijd)
  13:53 De armoede in Vlaanderen neemt toe, kinderarmoede wordt zelfs stilaan structureel voor onze regio.
  [naar artikel]
 8. Halve seconde je ogen sluiten en de tateraar zwijgt al (28/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het zijn de eindejaarsdagen, dus zitten we vaak met anderen aan de feestdis. Aangenaam. Maar wat als je tafelgenoot maar blijft doorratelen? Een halve seconde je ogen sluiten beknot zijn betoog aanzienlijk. Dat blijkt uit een experiment van het Nijmeegse Max Planck Instituut voor Psycholinguïstie.
  [naar artikel]
 9. QUIZ. Hoe goed kent u onze provincie? (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onze provincie bestaat precies 180 jaar en daarom vieren we vandaag, op 19 april, Limburgdag. Hoe goed kent u onze provincie? Test het hier, en win leuke prijzen!
  [naar artikel]
 10. Goed nieuws over armoede (maar mogen we dat wel weten?) (06/04/2019 - De Morgen)
  'De honger in de wereld is onze schuld niet.' De uitspraak van Jan Jambon (N-VA) is goed voor kritiek uit alle hoeken. Nochtans is de extreme armoede wereldwijd drastisch afgenomen. Waarom aarzelen ngo's om dat rond te bazuinen?
  [naar artikel]
 11. Armoede-expert Bea Cantillon haalt uit naar Vlaamse regering: “Plannen tegen armoede zijn lamentabel” (17/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “De nieuwe Vlaamse regering heeft niet eens een coherent plan om de armoede te bestrijden. Dat is betreurenswaardig.” Professor Bea Cantillon fileert op de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede de plannen van de regering-Jambon. Misschien wel voor het laatst, al is de strijd nog niet gestreden.
  [naar artikel]
 12. Armoede bij Vlaamse kinderen blijft toenemen (29/03/2019 - De Morgen)
  Eén kind op de tien in Vlaanderen leeft in armoede. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse regering. 'Het is nu of nooit voor de strijd tegen armoede', zegt Frederic Vanhauwaert van het Netwerk tegen Armoede.
  [naar artikel]
 13. Karig pensioen drijft ouderen in armoede (12/04/2019 - De Morgen)
  We moeten met zijn allen meer en langer werken, want anders kunnen we onze pensioenen niet meer betalen. Zolang de economie niet aantrekt, wordt dat een aartsmoeilijke opdracht en dreigen er meer mensen in armoede terecht te komen.
  [naar artikel]
 14. OVERZICHT. Zo erg is het gesteld met de gevangenissen in de provincie Antwerpen (09/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het personeel van de gevangenissen in de provincie Antwerpen voert vandaag opnieuw actie voor meer personeel én betere arbeidsvoorwaarden. De strafinstellingen in onze provincie kampen nog steeds met een tekort aan bedden én aan cipiers om al die gevangenen te bewaken. Maar hoe erg is het nu juist gesteld met de instellingen in onze provincie? Of valt het allemaal wel mee?
  [naar artikel]
 15. Zomerkijkers: waarom de zon onze ogen ouder maakt en goedkope zonnebrillen even goed zijn als dure (07/08/2019 - VRT NWS)
  De zomer, de zon, de zee, het strand… Het is vakantie! En dat heeft niet alleen een invloed op onze geest. Ons lichaam gaat in zomermodus, in opvallende en minder opvallende details. Vandaag: wat doet de zomer met onze ogen?
  [naar artikel]
 16. Wolvenkoppel wandelt op klaarlichte dag over Helchterensedijk: risicogedrag niet uit te sluiten (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van de Helchterensedijk geloofden maandagochtend hun ogen niet. Wolvenkoppel August en Noëlla wandelden doodleuk over de weg. “Dat de wilde dieren meer zichtbaar worden omdat er minder verkeer is, valt niet uit te sluiten”, zegt Koen Van Den Berge van het INBO.
  [naar artikel]
 17. ‘Voor wat hoort wat'-beleid past niet in strijd tegen armoede (11/10/2017 - De Tijd)
  17:53 ‘Bij nader toezien lijkt het recente arbeidsmarktbeleid eerder een strijd tegen mensen in armoede dan wel armoedebestrijding’. Dat vernietigende oordeel staat in het besluit van het Jaarboek Armoede 2...
  [naar artikel]
 18. Doel: meer werk Resultaat: meer armoede (05/04/2019 - De Morgen)
  De versnelde vermindering van de werkloosheidsuitkeringen duwt gezinnen sneller in de armoede. Dat blijkt uit het Jaarboek Armoede van de Antwerpse universiteit. 'De redenering dat mensen wel werk zullen vinden als je hun uitkering afpakt, gaat niet op. Er zijn gewoon niet genoeg jobs voor laaggeschoolden.'
  [naar artikel]
 19. Soundtrack van een bankoverval (01/12/2017 - De Morgen)
  Als we de ogen sluiten en naar de soundtrack van de Belgische misdaadfilm Tueurs luisteren, voelen we de hete adem van een resem politiewagens in onze nek.
  [naar artikel]
 20. Nahima Lanjri (CD&V) verwacht meer overleg en samenwerking: “Zuhal Demir alleen kan armoede niet oplossen” (22/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zuhal Demir kan in haar eentje het armoede-probleem niet oplossen. Willen we armoede succesvol bestrijden, dan moet er meer worden samen-gewerkt, zegt CD&V-volks-vertegenwoordiger Nahima Lanjri. “Er moet zo snel mogelijk een armoedetoets komen, die de gevolgen van elke regeringsbeslissing voor mensen in armoede meet.”
  [naar artikel]
 21. Nog slechts in de helft van Limburgse gemeenten kantoor van BNP Paribas Fortis (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  BNP Paribas Fortis wil in de komende drie jaar 267 van zijn huidige 678 kantoren sluiten. In Limburg gaat het om de kantoren van Peer en Hoeselt. Daarmee blijft onze provincie grotendeels buiten schot. Voorlopig, want in ons land moeten 4 op de 10 kantoren dicht en sneuvelen 2200 banen. Dat kan zonder naakte ontslagen en dat is voor de vakbonden een hele opluchting. Over enkele jaren wil BNP Paribas Fortis in onze provincie nog 25 grote kantoren overhouden. Door fusies worden mensen overgeplaatst. De bank stelt in Limburg zo'n 400 mensen te werk.
  [naar artikel]
 22. Mensen in armoede in groep naar de rechter: "Onze onderhandelingsmacht is nu veel groter" (05/07/2018 - VRT NWS)
  Mensen in armoede kunnen voortaan in groep naar de rechter stappen. Dat schrijft De Standaard en is ons bevestigd. Het Netwerk tegen Armoede, de koepel over zo'n Vlaamse en Brusselse 60 armoedeorganisaties, is door minister van Economie Kris Peeters erkend als vereniging die zo'n groepsvordering kan aanspannen. 
  [naar artikel]
 23. Te veel kinderen leven in armoede, daar willen deze leerlingen iets aan doen (14/12/2018 - VRT NWS)
  Volgens een nieuw onderzoek leven er in België meer kinderen in armoede dan in onze buurlanden. Het gaat om 15% van alle kinderen. Dat wil zeggen dat er in een klas van 20 leerlingen gemiddeld 3 kinderen zijn die in armoede leven. De leerlingen van de Wemelweide in Watermaal-Bosvoorde willen daar iets aan doen. Ze organiseren een kerstmarkt en de opbrengst gaat naar een organisatie die zich inzet tegen armoede. 
  [naar artikel]
 24. Kan een stad als Gent de armoede écht aanpakken? (18/09/2018 - De Morgen)
  Een op de vijf Gentse kinderen wordt geboren in armoede. Ondanks een heel arsenaal aan maatregelen van het stadsbestuur. Hamvraag is: hoe pak je armoede aan op stadsniveau?
  [naar artikel]
 25. “Honderd verkrachtingen per dag, ook op Valentijn” (06/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zoals elke dag zullen er ook op Valentijn honderd vrouwen, mannen en kinderen verkracht worden in ons land. Dat is de boodschap van een nieuwe sensibiliseringscampagne die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA) morgen zal voorstellen. “We willen de romantiek niet verpesten, maar we mogen ook op 14 februari onze ogen niet sluiten voor dit probleem”, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. Het onrecht dat armoede is, houdt een falende overheid in stand  (17/05/2019 - VRT NWS)
  180 lokale welzijnsschakelgroepen zijn kwaad op het armoedebeleid dat de voorbije legislatuur is gevoerd. De meer dan 8.000 vrijwilligers strijden dagelijks tegen armoede en sociale uitsluiting. Ze doen een oproep voor een moediger beleid: "We willen een regering die de armoede bestrijdt en niet de mensen in armoedesituaties". 
  [naar artikel]
 27. Bouw van nieuwe Albert Heijn aan Herentalsebaan zorgt volgens omwonenden voor schade: “Onze achtergevel is losgekomen” (19/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ramen en deuren die niet meer sluiten, barsten in muren en vloeren en achtergevels die loskomen. De bewoners van enkele woningen in de Granvellelaan in Borsbeek zien het met lede ogen aan. Ze zien de oorzaak bij een bouwput aan de Herentalsebaan.
  [naar artikel]
 28. Netwerk tegen Armoede: 'Onze politici durven hun nek niet uit te steken' (24/04/2018 - Knack)
  Als Frederic Vanhauwaert straks afscheid neemt van Netwerk tegen Armoede, zullen er nog evenveel arme Belgen zijn als toen hij er twaalf jaar geleden aan de slag ging. 'Politici durven de rijken en de middenklasse niet tegen de haren in strijken: dat is het fundamentele probleem.'
  [naar artikel]
 29. Ex-K3'tje Kristel Verbeke getuigt over het ontsnappen aan armoede: “Ik heb geluk gehad, en mensen die in mij geloofden” (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het Internationale Dag Tegen Armoede. In België loopt nog altijd 1 op 5 het risico op armoede of sociale uitsluiting. Een hallucinant...
  [naar artikel]
 30. Armoede in Vlaanderen blijft toenemen en er is niet echt verbetering in zicht (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De armoede in Vlaanderen blijft toenemen. Iets meer dan 11 procent van de Vlamingen leeft in armoede. Erger is het gesteld als de kinderarmoede
  [naar artikel]
 31. Wanneer leef je in armoede? (04/12/2017 - VRT NWS)
  1 op de 4 mensen met een beperking zijn arm. Maar wanneer is iemand arm? En hoe bereken je armoede? Het Europees bureau voor statistiek doet onderzoek naar armoede en gebruikt daarvoor dezelfde rekenformule voor ieder land. 
  [naar artikel]
 32. De schande van armoede (17/10/2019 - Apache)
  Beleidsmakers en regeringen die ervan uitgaan dat de armoede zal dalen als de economie maar groeit, zijn ziende blind. Groeiende economische welvaart blijkt namelijk geen garantie voor de vermindering van armoede, tonen talloze onderzoeken aan. De armoedecijfers liegen er bovendien niet om: de algemene welvaart stijgt wel, maar de mensen die aan de onderkant van
  [naar artikel]
 33. 1 op de 5 Belgen leeft in armoede (16/10/2018 - De Morgen)
  Ruim 20 procent van de Belgen leeft in armoede. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede woensdag. 
  [naar artikel]
 34. Bijna één Belgisch kind op zes leeft in armoede… en het probleem wordt erger (14/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het rijke Vlaanderen groeit 8 procent van de kinderen op in armoede. Hun ouders kunnen zich evidente zaken als een schooluitstap of nieuwe kleren niet veroorloven. Tot die conclusie komt een nieuw ­onderzoek dat voor het eerst de armoede meet aan de hand van zeventien elementaire behoeftes. Vlaanderen scoort weliswaar een stuk beter dan het Belgische gemiddelde (15 procent kinderen in armoede), maar onderzoeker Frank Vandenbroucke waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid. “Ook bij ons zal het probleem snel groeien.”
  [naar artikel]
 35. Een vijfde van de Belgen leeft in armoede (16/10/2018 - Knack)
  Ruim 20 procent van de Belgen leeft in armoede. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Eurostat naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede op woensdag 17 oktober.
  [naar artikel]
 36. Honderd mensen in armoede genieten van gratis kerstmaal: “Een mooi cadeau voor onze kinderen” (29/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijwilligers van geefwinkel Feniks trakteerden zaterdag mensen in armoede op een kerstlunch in OC ’t Waaigat in Burcht. Duidelijk een welgekomen initiatief: de ruim honderd beschikbare plaatsen waren in een mum van tijd volzet.
  [naar artikel]
 37. Zomernachtschade: de lakmoesproef van al onze meningen (31/07/2018 - Apache)
  In Zomernachtschade schrijft Chris Van Camp voor Apache een zomer lang over eeuwigdurende, korte zomernachten vol slapeloosheid. Deze week over hoe gedachten leven maken. Thuis. Een nacht gedompeld in waakzaamheid. De voorbije dag kreeg ik onverteerbaar veel vergankelijkheid te slikken. Ik durf bijna de ogen niet te sluiten uit schrik dat de realiteit zich weer
  [naar artikel]
 38. Is ‘dark mode’ wel zo goed voor batterij, ogen en slaap als beweerd? Experts leggen uit (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de populaire chatapplicatie WhatsApp heeft nu een donkere modus. Aanhangers beweren dat het goed is voor onze ogen, voor onze slaap en ook voor...
  [naar artikel]
 39. Armoede in onze steden? 'Focus niet op middenklasse' (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Aria's tegen armoede (13/04/2019 - De Morgen)
  Onze Rijkdom. Elf vrouwen, één man. Verbonden door armoede, veredeld door muziek. Samen met acteur Hans Van Cauwenberghe en operazanger Wilfried Van den Brande huilt het koor vanavond naar de maan. Al lachend. 'Met koffie en water hebben we wonderen verricht.'
  [naar artikel]
 41. Kroniek van de week: van minder geloof in de rechtsstaat tot meer files op de E40 (11/05/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week onder meer over de moord op een studente, rijken die geen belastingen betalen, politieke partijen die hun ogen sluiten voor het gat in de begroting en de beslissing om in Brussel twee rijstroken van de E40 af te sluiten.
  [naar artikel]
 42. Paard zonder ogen en oren aangetroffen op Belgische weide (27/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Er is een gruwelijke foto opgedoken van een overleden paard in Graide, een deelgemeente van het Waalse Bièvre (provincie Namen). Daar heeft iemand woensdag het kadaver van een paard, zonder ogen en oren, ontdekt. Of het om dierenmishandeling gaat, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 43. Paard zonder ogen en oren aangetroffen op Belgische weide (27/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een gruwelijke foto opgedoken van een overleden paard in Graide, een deelgemeente van het Waalse Bièvre (provincie Namen). Daar heeft iemand woensdag het kadaver van een paard, zonder ogen en oren, ontdekt. Of het om dierenmishandeling gaat, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 44. Paard zonder ogen en oren aangetroffen op Belgische weide (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is een gruwelijke foto opgedoken van een overleden paard in Graide, een deelgemeente van het Waalse Bièvre (provincie Namen). Daar heeft iemand woensdag het kadaver van een paard, zonder ogen en oren, ontdekt. Of het om dierenmishandeling gaat, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 45. Armoede-organisaties vragen meer aandacht voor armoede in Vlaanderen (18/10/2018 - VRT NWS)
  Voor alle coalities in de maak en voor alle nieuwe gemeentebesturen die al beklonken zijn, hebben de armoede-organisaties een vraag om meer te doen voor mensen in armoede. Want met zeggenschap over kinderopvang, huisvesting en OCMW' s kunnen de steden en gemeenten wel degelijk een verschil maken. Dakloze jongeren helpen bijvoorbeeld, een fenomeen dat meer en meer opduikt in de steden.
  [naar artikel]
 46. RIMO vraagt aandacht voor armoedebestrijding bij nieuwe gemeentebesturen: “Op 8 jaar tijd 25% meer Limburgers in armoede” (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug, het ideale moment dus voor verenigingen om in actie te schieten en de nieuwe bestuurders aan te spreken. En dat doen dus de Limburgse verenigingen tegen armoede op de werelddag van verzet tegen armoede. 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. De verenigingen hopen dat politici armoede integreren in hun beleid.
  [naar artikel]
 47. Stijgende energiefactuur kan mensen in armoede duwen (21/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe prijstijgingen voor elektriciteit en aardgas zullen nog meer mensen richting armoede duwen. Daar waarschuwt het Netwerk tegen Armoede voor, dat de Vlaamse regering dringend oproept tot sociale correcties.
  [naar artikel]
 48. Overlast processierups bereikt hoogtepunt: provincie Antwerpen roept hulp civiele bescherming in (24/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De provincie Antwerpen heeft de civiele bescherming om hulp gevraagd om de eikenprocessierups te bestrijden op haar grondgebied. Zoals gevreesd is de rups dit jaar bijzonder talrijk aanwezig en volgens de provincie kunnen de aannemers die ze bestrijden de aanvragen daarvoor niet meer aan. De eikenprocessierupsen bevinden zich sinds vorige week in de fase waarin ze brandhaartjes dragen die bij de mens voor jeuk en irritatie van ogen en luchtwegen kunnen zorgen.
  [naar artikel]
 49. Buitenzwembad Dommelslag open: “Weerman heeft ons niet in de steek gelaten” (18/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met een maximumtemperatuur van 22,7 graden was Kleine-Brogel donderdag het warmste plekje van onze provincie. Wie afkoeling zocht voor dat warme weer, moest dan weer in Pelt zijn. Daar opende zwembad Lago Dommelslag als eerste in onze provincie zijn buitenzwembad.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.