Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
11:53 uur

Handelsoorlog VS-China – Amerikaanse landbouwers roepen Trump op om zo snel mogelijk vrede te sluiten met Peking

Metro

16/05/2019 - 05:05

De Amerikaanse landbouwers hebben hun president Donald Trump woensdag opgeroepen om “zo snel mogelijk” tot een akkoord met China te komen. Ze wijzen erop dat de export er sterk op achteruit is gegaan door het handelsconflict. “In 2018 is de export van landbouw naar China verminderd met 10 miljard dollar, wat neerkomt op een daling […] Het bericht Handelsoorlog VS-China – Amerikaanse landbouwers roepen Trump op om zo snel mogelijk vrede te sluiten met Peking verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaanse boeren roepen Trump op zo snel mogelijk vrede te sluiten met Peking (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse boeren hebben hun president Donald Trump vandaag opgeroepen om "zo snel mogelijk" tot een akkoord met China te komen. Ze wijzen erop...
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse boeren roepen Trump op snel akkoord met Peking te bereiken (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse boeren hebben hun president Donald Trump vandaag opgeroepen om "zo snel mogelijk" tot een akkoord met China te komen. Ze wijzen erop...
  [naar artikel]
 3. Trump: “We zijn niet in handelsoorlog met China” (04/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zijn de Verenigde Staten “niet in een handelsoorlog met China”. Dat heeft hij gezegd in een bericht op Twitter, enkele uren nadat Peking importheffingen had aangekondigd op 106 Amerikaanse producten.
  [naar artikel]
 4. Trump: “We zijn niet in handelsoorlog met China” (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zijn de Verenigde Staten “niet in een handelsoorlog met China”. Dat heeft hij gezegd in een bericht op Twitter, enkele uren nadat Peking importheffingen had aangekondigd op 106 Amerikaanse producten.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse sojaboeren kunnen bonen niet uitvoeren door handelsoorlog met China (17/06/2019 - VRT NWS)
  De sojabonen die vroeger naar China werden uitgevoerd, blijven nu in de VS omdat er 25 procent invoerheffingen op betaald moeten worden. De Amerikaanse president Donald Trump treft zo de landbouwers in eigen land door de handelsoorlog met China. Onze correspondent in de VS Björn Soenens sprak met sojaboeren in Iowa.
  [naar artikel]
 6. "VS en China zullen verliezen aan handelsoorlog, maar China staat sterker" (06/07/2018 - VRT NWS)
  Volgens Eddy De Cuyper, de Belgische douaneattaché in Peking, heeft China de beste troeven om een handelsoorlog met de VS goed te doorstaan. Vandaag raakte bekend dat China een resem Amerikaanse producten extra gaat belasten, nadat Trump had beslist hetzelfde te doen met Chinese producten.
  [naar artikel]
 7. Handelsoorlog VS-China – Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” (22/08/2019 - Metro)
  “Ik ben de uitverkorene.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een persconferentie. “Dit is niet mijn handelsoorlog. Het is een handelsoorlog die lang geleden door andere presidenten had gevoerd moeten worden”, stelde Trump in de tuin van het Witte Huis. Het conflict met Peking zet de wereldwijde groei onder druk. “Iemand moest het doen”, argumenteerde de president. “Ik ben de uitverkorene.” Eerder bedankte Trump een conservatieve radiopresentator die zich positief had uitgelaten over de president en zijn beleid rond Israël. “En de Joden in Israël houden van hem alsof hij de koning van Israël is”, klonk het. Trump beaamde dat. “Ik heb geweldige dingen gedaan voor Israël”, verklaarde hij. “Geen president heeft zoveel gedaan voor Israël als ik.” Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. China en VS bereiken voorlopig handelsakkoord (13/12/2019 - VRT NWS)
  China en de Verenigde Staten hebben een voorlopig handelsakkoord ondertekend. Dat hebben zowel Peking als de Amerikaanse president Trump bevestigd. Dat betekent mogelijk het begin van het einde van de handelsoorlog tussen de VS en China, die nu al 18 maanden duurt.
  [naar artikel]
 9. Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” (27/07/2019 - Metro)
  Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China laat mogelijk nog even op zich wachten. De Amerikaanse president Donald Trump houdt er zelfs rekening mee dat de Chinezen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 hun handtekening willen zetten, omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten. “Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: laten we wachten”, zei Trump vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis. Maar na de presidentsverkiezingen kan het volgens de Republikeinse bewindsman hard gaan. “Als ik win, meteen daarna, gaan ze allemaal deals tekenen.” Er is volgende week weer handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten. Daarvoor reizen handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin naar Shanghai af. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. Dat weerhield Trump er niet van om onlangs weer te dreigen met meer importheffingen op Chinese goederen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” (27/07/2019 - Metro)
  Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China laat mogelijk nog even op zich wachten. De Amerikaanse president Donald Trump houdt er zelfs rekening mee dat de Chinezen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 hun handtekening willen zetten, omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten. “Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: laten we wachten”, zei Trump vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis. Maar na de presidentsverkiezingen kan het volgens de Republikeinse bewindsman hard gaan. “Als ik win, meteen daarna, gaan ze allemaal deals tekenen.” Er is volgende week weer handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten. Daarvoor reizen handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin naar Shanghai af. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. Dat weerhield Trump er niet van om onlangs weer te dreigen met meer importheffingen op Chinese goederen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Trump optimistisch over handelsdeal met China (16/11/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt optimistisch te zijn over het oplossen van het handelsconflict met China, nadat hij van Peking een antwoord heeft gekregen op zijn vragen. Trump heeft later deze maand een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping op de G20-top in Argentinië. Volgens Trump is het antwoord van China vrij compleet, op vier op vijf grote zaken na. “China wil een deal sluiten”, aldus Trump tegenover journalisten. Mogelijk kan hierdoor worden afgezien van bijkomende Amerikaanse importheffingen op Chinese producten. De Amerikaanse beurzen reageerden positief op de woorden van Trump. Beleggers zijn tuk op signalen dat het Witte Huis de handelsspanningen met China wil temperen. bron: Belga Het bericht Trump optimistisch over handelsdeal met China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (15/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. bron: Belga Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Trump voorziet ‘grootste deal ooit’ met China: is het eind van de handelsoorlog in zicht? (01/02/2019 - De Morgen)
  De VS en China klinken steeds positiever over het sluiten van een akkoord dat de handelsoorlog tussen beide landen moet beëindigen. President Trump kondigde een topontmoeting aan met zijn Chinese collega Xi Jinping om ‘de grootste deal ooit’ te sluiten.
  [naar artikel]
 16. Handelsoorlog VS-China – Trump bevestigt dat importtarieven voor China zondag ingevoerd worden (31/08/2019 - Metro)
  De nieuwe importtarieven voor Peking zullen zondag effectief ingevoerd worden. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump bevestigd. De tarieven voor China gaan door, vertelde de president aan journalisten voordat hij vertrok naar Camp David, een presidentieel buitenverblijf. “Veel bedrijven hebben China verlaten en nog meer zullen weggaan”, aldus Trump nog. De VS zijn van plan om importtarieven van 15 procent in te voeren op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. Sommige heffingen gaan in september van kracht en andere zijn voorzien voor in december, om te vermijden dat de consumenten net voor kerstmis getroffen worden. Dat Trump de importtarieven optrekt van 10 naar 15 procent, is een reactie op de aankondiging van Peking dat China bijkomende importheffingen oplegt op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. De twee economische grootmachten zijn al maanden in een handelsoorlog verwikkeld. Het conflict weegt op de al kwakkelende wereldeconomie. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Trump bevestigt dat importtarieven voor China zondag ingevoerd worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Handelsoorlog VS-China – Trump bevestigt dat importtarieven voor China zondag ingevoerd worden (31/08/2019 - Metro)
  De nieuwe importtarieven voor Peking zullen zondag effectief ingevoerd worden. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump bevestigd. De tarieven voor China gaan door, vertelde de president aan journalisten voordat hij vertrok naar Camp David, een presidentieel buitenverblijf. “Veel bedrijven hebben China verlaten en nog meer zullen weggaan”, aldus Trump nog. De VS zijn van plan om importtarieven van 15 procent in te voeren op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. Sommige heffingen gaan in september van kracht en andere zijn voorzien voor in december, om te vermijden dat de consumenten net voor kerstmis getroffen worden. Dat Trump de importtarieven optrekt van 10 naar 15 procent, is een reactie op de aankondiging van Peking dat China bijkomende importheffingen oplegt op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. De twee economische grootmachten zijn al maanden in een handelsoorlog verwikkeld. Het conflict weegt op de al kwakkelende wereldeconomie. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Trump bevestigt dat importtarieven voor China zondag ingevoerd worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Schoenenmerken willen eind aan Trumps handelsoorlog met China (22/05/2019 - VRT NWS)
  Meer dan 170 schoenenbedrijven waaronder Nike en Adidas, roepen de Amerikaanse president Trump op om zijn handelsoorlog met China te stoppen. Dat schrijft de BBC. De bedrijven zeggen dat hun klanten de dupe zullen zijn van de hogere invoertarieven én dat de toekomst van heel wat bedrijven op het spel staat. 
  [naar artikel]
 19. Handelsoorlog VS-China – Weinig hoop op doorbraak bij nieuwe gesprekken tussen VS en China (30/07/2019 - Metro)
  Chinese en Amerikaanse topfunctionarissen komen dinsdag in China voor het eerst sinds mei opnieuw samen voor een nieuwe gespreksronde om tot een oplossing te komen voor de handelsoorlog. Veel vooruitgang wordt er niet verwacht. Handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin zullen naar Shanghai afreizen voor de gesprekken die twee dagen zullen duren. Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. De Amerikaanse president zei toen dat hij de importtarieven voor China “voorlopig” niet zal verhogen, aangezien de gesprekken tussen de twee zijden zullen worden hervat. Toch dreigde Trump onlangs weer met meer importheffingen op Chinese goederen. Hij verklaarde vorige week nog dat een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China mogelijk nog even op zich laat wachten. Misschien zelfs nog tot na de presidentsverkiezingen in 2020 omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten, klonk het. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Weinig hoop op doorbraak bij nieuwe gesprekken tussen VS en China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Trump opent nieuw front in handelsoorlog met China (07/08/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump heeft met de beschuldiging van valutamanipulatie een nieuw front geopend in de handelsoorlog met China. Een oplossing voor de handelsoorlog raakt steeds verder uit zicht.
  [naar artikel]
 21. Trump opent nieuw front in handelsoorlog met ‘valutamanipulator’ China (07/08/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump heeft met de beschuldiging van valutamanipulatie een nieuw front geopend in de handelsoorlog met China. Een oplossing voor de handelsoorlog raakt steeds verder uit zicht.
  [naar artikel]
 22. Komt er een einde aan de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China? (02/11/2018 - Knack)
  Trump wil de handelsoorlog met China beëindigen door een handelsovereenkomst te sluiten met zijn ambtgenoot Xi Jingping. Dat meldt het financiële nieuwsagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
  [naar artikel]
 23. Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich woensdagavond tijdens een persconferentie over de handelsoorlog met China niet van zijn meest bescheiden kant laten zien.
  [naar artikel]
 24. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (15/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Amerika en China beloven om handelsoorlog te vermijden: Peking wil meer Amerikaanse producten (20/05/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten en China gaan maatregelen nemen om het VS-handelstekort met de Volksrepubliek te verkleinen. Op die manier zou een handelsoorlog tussen beide landen vermeden worden. Concrete afspraken zijn er evenwel niet gemaakt.
  [naar artikel]
 27. Trump verdedigt handelsoorlog met China: ‘Ik ben de uitverkorene’ (22/08/2019 - De Morgen)
  ‘Ik ben de uitverkorene.’ Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een persconferentie.
  [naar artikel]
 28. Trumps handelsoorlog met China in vijf vragen (11/07/2018 - De Tijd)
  17:34 Donald Trump dreigt de handelsoorlog met China te viervoudigen. Waarom doet hij dat, en treft hij niet vooral de Amerikaanse consument?
  [naar artikel]
 29. Wapenstilstand neemt dreiging handelsoorlog amper weg (03/12/2018 - De Tijd)
  20:01 De Verenigde Staten en China stoppen hun handelsoorlog 90 dagen in de koelkast. Maar de kloof blijft groot tussen wat Donald Trump jubelt en hoe Peking het staakt-het-vuren definieert.
  [naar artikel]
 30. Nike en Adidas roepen Trump op om handelsoorlog met China te stoppen: “Importtarieven zijn rampzalig” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe Amerikaanse importheffingen op schoenen uit China zijn "rampzalig" voor consumenten, bedrijven en de Amerikaanse economie. De aangekondigde...
  [naar artikel]
 31. De handelsoorlog tussen de VS en China escaleert in hoog tempo (26/08/2019 - De Morgen)
  Opnieuw ontbrandt een veldslag in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. President Trump roept Amerikaanse bedrijven op om hun productie in China stop te zetten, en dreigt ze zelfs tot die stap te dwingen.
  [naar artikel]
 32. Handelsoorlog escaleert, China slaat terug met zwakkere yuan (05/08/2019 - Knack)
  De handelsoorlog tussen China en de VS escaleert. Peking devalueert maandag de Chinese munt naar het laagste peil in tien jaar. Chinese overheidsbedrijven worden bovendien verzocht geen Amerikaanse landbouwproducten meer in te voeren.
  [naar artikel]
 33. Handelsoorlog VS-China – China en VS boeken vooruitgang in onderhandelingen over handelsconflict (29/12/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten en China boeken vooruitgang in hun onderhandelingen over het handelsconflict. Dat hebben de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump zaterdagavond bekendgemaakt. Xi Jinping en Trump hebben zaterdag een lang telefoongesprek gehad. “Beide landen willen vooruitgang boeken in hun relaties”, meldde de Chinese president. “China en de VS willen beiden een wapenstilstand in hun handelsoorlog.” Ook Trump bevestigt de vooruitgang in de onderhandelingen. “Ik heb zonet een lang en goed telefoongesprek gehad met de president van China”, tweette de Amerikaanse president. “Als we een overeenkomst bereiken, zal die lang zijn en over alles gaan. We maken goede vooruitgang.” Begin december, op de G20-top in Argentinië, spraken Trump en Xi Jinping af om gedurende negentig dagen een wapenstilstand in het handelsconflict te hanteren. Er zouden in die periode geen nieuwe invoerheffingen worden gelanceerd of bestaande invoerheffingen verhoogd, om kans te bieden aan overleg. Bloomberg meldde donderdag nog dat een Amerikaanse delegatie tijdens de week van 7 januari afzakt naar Peking om er te proberen het handelsoverleg met China te doen vorderen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – China en VS boeken vooruitgang in onderhandelingen over handelsconflict verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. De handelsoorlog tussen de VS en China escaleert in hoog tempo: ‘Dit kan nog lang doorgaan’ (26/08/2019 - De Morgen)
  Opnieuw ontbrandt een veldslag in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. President Trump roept Amerikaanse bedrijven op om hun productie in China stop te zetten, en dreigt ze zelfs tot die stap te dwingen.
  [naar artikel]
 35. Trump staat op verlies in handelsoorlog met China (19/04/2019 - De Tijd)
  15:17 De Amerikaanse president Donald Trump beloofde een snelle overwinning met zijn handelsoorlog. Maar de VS varen er niet bepaald wel bij.
  [naar artikel]
 36. Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben de uitverkorene." Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een...
  [naar artikel]
 37. Handelsoorlog VS-China escaleert (02/08/2018 - De Tijd)
  19:53 De VS willen met hogere invoertarieven de druk op China opvoeren om snel tot een handelsakkoord te komen. Peking is niet onder de indruk van de ‘chantage’. De financiële markten worden zenuwachtig.
  [naar artikel]
 38. China slaat terug in handelsoorlog met VS (05/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  China heeft gereageerd op het Amerikaanse dreigement van hogere Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. Peking stond toe dat zijn munt zakte naar het laagste niveau in tien jaar, en het schortte de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten op.
  [naar artikel]
 39. Handelsoorlog VS-China – Trump trekt importheffingen op Chinese goederen nog verder op (24/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten vanaf 1 oktober importheffingen van 30 procent zullen opleggen op 250 miljard dollar aan Chinese import, in plaats van de voorziene 25 procent. Aansluitend worden ook de importheffingen op 300 miljard dollar aan Chinese goederen opgetrokken van 10 naar 15 procent, aldus de president via Twitter. Eerder had Trump nog gezegd dat de invoering van die laatste heffingen – normaal voorzien voor 1 september – gedeeltelijk zou worden uitgesteld naar half december. De forse reactie van Trump komt er na de aankondiging van Peking vrijdag dat China bijkomende importheffingen oplegt op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Trump trekt importheffingen op Chinese goederen nog verder op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Trump ziet akkoord met Peking voor midden november (28/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag te kennen gegeven dat de ondertekening van een handelsakkoord met Peking er al voor de top van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) midden november in Chili zou kunnen komen. “We bekijken de mogelijkheid om voor te liggen op de planning met de ondertekening van een zeer belangrijk deel van het akkoord met China”, aldus Trump. “We zullen dit fase 1 noemen, maar het is een groot stuk”, zei hij. China liet zaterdag al weten dat de handelsonderhandelingen met de Verenigde Staten op de goede weg waren. De handelsoorlog tussen beide grootmachten weegt al een tijd op de wereldwijde economische groei. bron: Belga   Het bericht Trump ziet akkoord met Peking voor midden november verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Onrust Hongkong – Trump koppelt crisis in Hongkong aan Chinees-Amerikaanse handelsoorlog (15/08/2019 - Metro)
  De Chinese president Xi Jinping zou de actievoerders in Hongkong persoonlijk moeten ontmoeten. Op die manier zou het Chinese “probleem” met de voormalige Britse kroonkolonie op een goede manier opgelost kunnen worden. Dat vindt althans de Amerikaanse president Donald Trump, die de crisis in Hongkong koppelt aan een mogelijke oplossing voor het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. Twee maanden na de start van de straatprotesten loopt de spanning in Hongkong op. In een stadion in Shenzhen, de Chinese metropool vlakbij de grens met Hongkong, hebben zich de voorbije dagen duizenden Chinese militairen verzameld. Buiten het stadion staan vele tientallen legertrucks en geblindeerde voertuigen voor troepentransport. Het doet de vrees toenemen dat China een militaire interventie plant in zijn onrustige administratieve regio. De Verenigde Staten hopen op een vredevolle oplossing voor de onrust en roepen bij monde van president Trump de Chinese leider Xi Jinping op de zaak naar zich toe te trekken. “Als president Xi de actievoerders rechtstreeks en persoonlijk zou ontmoeten, zou er een goed en verstandig einde gemaakt worden aan het probleem met Hongkong. Daar twijfel ik niet aan! “, schreef Trump donderdag op Twitter. Eerder had hij Xi al de hint gegeven de crisis op een “menselijke” manier op te lossen. Wat Trump ook deed, was de kwestie koppelen aan de handelsoorlog die Washington en Peking aan het uitvechten zijn. Verwijzend naar zijn beslissing om de heffing van eerder aangekondigde invoertarieven uit te stellen tot december, schreef Trump dat in China miljoenen banen verloren gaan en dat duizenden bedrijven het land aan het verlaten zijn. “Natuurlijk wil China een akkoord sluiten. Maar laat hen eerst op een menselijk manier met Hongkong werken”, schreef hij. Een reactie uit China is er nog niet gekomen, maar de Chinese ambassadeur in Londen, Liu Xiaoming, liet donderdag in een gesprek met internationale media verstaan dat Hongkong niet het voorwerp van een ruilhandel kan uitmaken. Hij leek ook de suggestie van Trump om de crisis op een humane manier op te lossen naast zich neer te leggen door te waarschuwen dat Peking over “genoeg oplossingen en genoeg macht beschikt om protesten snel de kop in te drukken” wanneer de situatie niet langer “controleerbaar” zou zijn. bron: Belga Het bericht Onrust Hongkong – Trump koppelt crisis in Hongkong aan Chinees-Amerikaanse handelsoorlog verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Chinakenner en ondernemer: “Dit is geen handelsoorlog maar een technologie-oorlog” (18/05/2019 - VRT NWS)
  Tussen de Verenigde Staten en China woedt geen handelsoorlog, maar een technologie-oorlog. Dat zegt China-kenner en ondernemer Pascal Coppens in ons socio-economisch programma “De markt”. Coppens heeft net een boek uit waarin hij beschrijft hoe onwaarschijnlijk snel China de laatste jaren innoveert. Het gaat zo hard dat de Amerikaanse president Donald Trump er bang van wordt.
  [naar artikel]
 43. Trump en Xi stoppen met ruziën. Even toch (15/01/2020 - De Morgen)
  China en de VS ondertekenen allicht vandaag een akkoord dat een voorlopig einde moet maken aan de handelsoorlog. Meer dan anderhalf jaar sloegen Peking en Washington elkaar met importtarieven op elkaars producten om de oren. Tot Trump vorige maand in hoofdletters een ‘hele grote deal’ met China aankondigde.
  [naar artikel]
 44. Handelsoorlog VS-China – “China moet munt flexibel houden” (10/08/2019 - Metro)
  China moet flexibel omgaan met zijn valuta bij een verdere escalatie van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. Dat staat in een vrijdag gepubliceerd rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het rapport dateert van voor de recent opgelopen spanningen tussen de economische grootmachten. Een verhoging van de tarieven naar 25 procent op alle goederen zal niet alleen impact hebben op China maar ook op de wereldeconomie, aldus het IMF, nog voordat de Amerikaanse president Donald Trump nieuwe tarieven op Chinese producten aankondigde. Volgens het IMF kan Peking een dergelijke schok het beste met fiscale maatregelen ondervangen. De koers van de yuan moet daarbij “flexibel en marktgericht” worden gehouden. China stond na de aankondiging van Trump toe dat de yuan stevig aan waarde inleverde ten opzichte van de dollar. Een IMF-bestuurder noemde de waarde van de yuan vrijdag niet overdreven over- of ondergewaardeerd. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “China moet munt flexibel houden” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Trump bedreigt nieuw handelsoverleg nog voor het begint (14/09/2018 - De Tijd)
  17:40 De Verenigde Staten blazen warm en koud in hun handelsoorlog met China. Er komen nieuwe onderhandelingen met Peking, maar Trump dreigt die als ‘bad cop’ te saboteren.
  [naar artikel]
 46. Trump beschuldigt China van beïnvloeding verkiezingen (26/09/2018 - De Tijd)
  18:40 Volgens de Amerikaanse president probeert Peking zijn Republikeinse partij bij de komende verkiezingen te saboteren wegens zijn handelsoorlog.
  [naar artikel]
 47. VS maken zich schuldig aan pesterijen, zegt Peking (25/09/2018 - Metro)
  China beschuldigt de Verenigde Staten van “pesterijen” in de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Ook zijn er volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua geen handelsgesprekken mogelijk tussen Peking en Washington zolang de Amerikanen met nieuwe heffingen dreigen. Vanaf vandaag zijn nieuwe importheffingen door de VS en China op elkaars goederen in werking getreden. Het gaat om Amerikaanse tarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen en Chinese heffingen op Amerikaanse goederen ter waarde van 60 miljard dollar. Deze komen bovenop sancties op 50 miljard aan goederen die beide landen elkaar eerder oplegden. Xinhua verwijst in zijn berichtgeving over de handelsoorlog naar een onderzoeksrapport van de Chinese overheid. Volgens dat rapport verdraait Washington de feiten in de Amerikaans-Chinese handelsvete. Ook beschuldigt Peking de Amerikanen van intimidatie van andere landen, mede door met importheffingen te dreigen. “De deur voor onderhandelingen staat altijd open, maar die kunnen enkel plaatsvinden in een omgeving van wederzijds respect. Ze zijn niet mogelijk als er gedreigd wordt met nieuwe heffingen”, aldus Xinhua. De Amerikaanse president Donald Trump heeft al gedreigd met nog meer heffingen tegen China. Daarbij gaat het om heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij. Als alle heffingen waarmee Trump dreigt, daadwerkelijk worden uitgevoerd, zou dat vrijwel de gehele export van China naar de VS betreffen. Trump ergert zich aan het grote Chinese handelsoverschot met de VS. Ook beschuldigt hij China ervan Amerikaans intellectueel eigendom te misbruiken voor eigen gewin. De beurs van Hongkong noteerde vandaag meer dan 1 procent lager. Bron: Belga   Het bericht VS maken zich schuldig aan pesterijen, zegt Peking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. VS maken zich schuldig aan pesterijen, zegt Peking (24/09/2018 - Metro)
  China beschuldigt de Verenigde Staten van “pesterijen” in de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Ook zijn er volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua geen handelsgesprekken mogelijk tussen Peking en Washington zolang de Amerikanen met nieuwe heffingen dreigen. Vanaf vandaag zijn nieuwe importheffingen door de VS en China op elkaars goederen in werking getreden. Het gaat om Amerikaanse tarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen en Chinese heffingen op Amerikaanse goederen ter waarde van 60 miljard dollar. Deze komen bovenop sancties op 50 miljard aan goederen die beide landen elkaar eerder oplegden. Xinhua verwijst in zijn berichtgeving over de handelsoorlog naar een onderzoeksrapport van de Chinese overheid. Volgens dat rapport verdraait Washington de feiten in de Amerikaans-Chinese handelsvete. Ook beschuldigt Peking de Amerikanen van intimidatie van andere landen, mede door met importheffingen te dreigen. “De deur voor onderhandelingen staat altijd open, maar die kunnen enkel plaatsvinden in een omgeving van wederzijds respect. Ze zijn niet mogelijk als er gedreigd wordt met nieuwe heffingen”, aldus Xinhua. De Amerikaanse president Donald Trump heeft al gedreigd met nog meer heffingen tegen China. Daarbij gaat het om heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij. Als alle heffingen waarmee Trump dreigt, daadwerkelijk worden uitgevoerd, zou dat vrijwel de gehele export van China naar de VS betreffen. Trump ergert zich aan het grote Chinese handelsoverschot met de VS. Ook beschuldigt hij China ervan Amerikaans intellectueel eigendom te misbruiken voor eigen gewin. De beurs van Hongkong noteerde vandaag meer dan 1 procent lager. bron: Belga   Het bericht VS maken zich schuldig aan pesterijen, zegt Peking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Handelsoorlog VS-China – “VS en China dicht bij handelsovereenkomst” (05/03/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China zijn dicht bij een overeenkomst die de meeste Amerikaanse handelsbeperkingen op producten uit China kunnen opheffen. Peking moet zich dan beter houden aan bescherming van intellectuele eigendomsrechten en bereid zijn een aanzienlijk aantal Amerikaanse producten toe te laten, zeggen twee bronnen dicht bij de onderhandelingen. Chinese functionarissen hebben de afgelopen weken in een reeks onderhandelingen met de VS duidelijk gemaakt dat het snel schrappen van heffingen van 200 miljard dollar op Chinese goederen noodzakelijk is om tot een deal te komen. Dat is het bedrag aan importtarieven dat de regering-Trump aan China oplegde in de al acht maanden durende handelsoorlog. Een van de resterende knelpunten is of de tarieven onmiddellijk of in de loop van de tijd worden opgeheven, zodat de VS kunnen controleren of China zijn verplichtingen nakomt, aldus de bronnen. The Wall Street Journal meldde eerder dat de VS en China bijna klaar zijn met het voltooien van een handelspact. China biedt lagere tarieven aan op Amerikaanse boerderij-, chemische, auto- en andere producten, aldus de krant, verwijzend naar mensen die bekend zijn met de situatie. Als onderdeel van een overeenkomst verbindt China zich eraan om het tijdschema te versnellen voor het opheffen van beperkingen voor buitenlandse eigenaren van auto-ondernemingen en de tarieven voor geïmporteerde voertuigen te verlagen tot onder het huidige tarief van 15 procent. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “VS en China dicht bij handelsovereenkomst” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.