Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
10:24 uur

Kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven: 'Een gezicht is een tafereel waaruit de ziel spreekt'

Knack

16/05/2019 - 05:17

Anne-Mie Van Kerckhoven toont portretten en taferelen tijdens SYZYGY in Zeno X Gallery, waar ook Philip Metten exposeert.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Anne-Mie Van Kerckhoven (06/04/2019 - De Morgen)
  Anne-Mie Van Kerckhoven, kunstenares (61), stelt tot 13/10 tentoon op 'Coup De Ville' in Sint-Niklaas, een kunstroute door de stad.
  [naar artikel]
 2. Anne-Mie Van Kerckhoven opent retrospectieve in M HKA in Antwerpen (09/02/2018 - VRT NWS)
  De Belgische kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven stelt vaak tentoon in het buitenland. De Antwerpse artieste heeft nu een overzichtstentoonstelling gekregen in de Scheldestad. "Een gevoel van lood veranderen in een gevoel van goud. Dat is wat hier constant gebeurd is met momenten van heel diepe wanhoop en ongeloof en ongemak omgezet in iets positief, wat dat dan in het beste geval goede kunst is", aldus Van Kerckhoven.
  [naar artikel]
 3. 'Ik breng de flowerpower van de sixties terug' (12/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf 4 juni zal de Grote Markt in Antwerpen negen dagen lang bulken van kleuren en geuren naar kruiden. Kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven werd gevraagd een bloementapijt te ontwerpen. "Bovendien ontwerpt ze 67 vlaggen voor de gevel van het stadhuis. Een monumentaal, modernistisch totaalkunstwerk.
  [naar artikel]
 4. Woonportret: In het minimuseum van Anne (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Ze gaat voor authenticiteit, zowel in haar werk als in haar interieur. Het is bijzonder fijn binnenkijken bij kunstenares Anne, die wars is van...
  [naar artikel]
 5. Laveren tussen punk en wetenschap (16/12/2016 - De Tijd)
  11:14 Anne-Mie Van Kerckhoven is internationaal een van onze meest gerenommeerde kunstenaars. Mönchengladbach maakte een mooie retrospectieve van haar werk. De expo komt in 2018 naar Antwerpen.
  [naar artikel]
 6. De zoektocht naar de ziel (04/04/2019 - De Morgen)
  De ziel ligt onder vuur. Volgens veel hersenwetenschappers bestaat zij helemaal niet. Ons brein bepaalt alles. Een armetierig standpunt, vinden onderzoekers die wel in een ziel geloven. Met een ziel is het leven leuker. Wie heeft gelijk?
  [naar artikel]
 7. 'Ik had een perfect iets gemaakt' (11/04/2019 - De Morgen)
  Anne-Mie Van Kerckhoven had als kind zo haar eigen favoriete speelplek: de plasticafdeling van de GB. Ze raakte er betoverd door de veelheid aan kleuren en vormen van plastic huishoudgerei, kommen en bekers. 'Wat mij fascineerde, was dat elk voorwerp in veel verschillende kleuren bestaat.'
  [naar artikel]
 8. Anne-Laure Vandeputte uit ‘Grenslanders’ was als tiener model: “Het heeft lang geduurd voor ik opnieuw normaal met eten kon omgaan’ (22/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het theaterpubliek is Anne-Laure Vandeputte (26) al langer een bekend gezicht. Televisiekijkers leren haar nu pas kennen als Liesje, de...
  [naar artikel]
 9. Rechtbank spreekt zich binnen een maand uit in zaak-Boël (21/02/2017 - De Tijd)
  13:21 De kunstenares wil erkenning als buitenechtelijke dochter van Albert II.
  [naar artikel]
 10. Zeno X heropent in oude melkfabriek (29/03/2019 - De Morgen)
  De gerenommeerde galerie Zeno X is verhuisd van het Antwerpse Zuid naar Borgerhout en neergestreken in een schitterend verbouwde melkfabriek. Galeriehouder Frank Demaegd pakt vanaf morgen uit met nieuw werk van al zijn kunstenaars, onder wie Luc Tuymans, Michaël Borremans, Marlene Dumas, Anne-Mie Van Kerckhoven en Anton Corbijn.
  [naar artikel]
 11. ‘Je voelt de ziel van Rodin' (10/08/2019 - De Tijd)
  23:00 Tijdens een residentie in Parijs bestudeerde kunstenares Sofie Muller uitvoerig de beeldhouwkunst in Parijs door de eeuwen heen. Zo ontdekte ze Musée Rodin in Meudon, het voormalige atelier van de Fra...
  [naar artikel]
 12. Hedendaagse kunst uit het woelige Oosten (12/04/2019 - De Morgen)
  De kunstenaars, onder wie Charif Benhelima, Jan De Cock, Ria Pacquée, Luc Tuymans, Koen van den Broek, Anne-Mie Van Kerckhoven en Angel Vergara, kozen een bestaand werk of maakten iets nieuws. Het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen (MuHKA) plaatste er werken bij van Oosterse kunstenaars uit de eigen collectie.
  [naar artikel]
 13. Artiesten beschilderen overtollige verkeersborden voor Berchemse vzw (14/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Vlaamse departement Mobiliteit gaat 51 verwijderde snelheidsborden veilen voor ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. De borden werden tot kunstwerken omgetoverd door artiesten als Anne-Mie Van Kerckhoven, Jeroom en Koen Fillet. De opbrengst gaat naar Rondpunt, een vzw die verkeersslachtoffers bijstaat.
  [naar artikel]
 14. Kunstenaars en galeries gooien deuren open (12/04/2019 - De Morgen)
  Op de Brussels Art Days gooien vanaf morgen 37 galeries in de hoofdstad hun deuren open. In Antwerpen openen dit weekend meer dan 150 kunstenaars, onder wie zwaargewichten als Luc Tuymans en Anne-Mie Van Kerckhoven, hun atelier voor de Open Studios.
  [naar artikel]
 15. Kunstige snelheidsborden onder de hamer voor De Warmste Week (13/12/2017 - VRT NWS)
  Het Vlaams departement Mobiliteit veilt 51 verwijderde snelheidsborden voor De Warmste Week van Music For Life. De borden zijn tot kunstwerken omgetoverd door artiesten als Anne-Mie Van Kerckhoven, Jeroom en Koen Fillet. De opbrengst gaat naar Rondpunt, een vzw die verkeersslachtoffers bijstaat.
  [naar artikel]
 16. De zoektocht van Tracey Emin naar het verleden (08/09/2017 - De Tijd)
  01:00 Verlangen, kwetsbaarheid, verlies. De Britse kunstenares Tracey Emin krast met haar nieuwe expo bij galerie Xavier Hufkens in Brussel diep in de menselijke ziel. Op zoek naar herinneringen.
  [naar artikel]
 17. [VIDEO] - "Als mensen prijzen van mijn kunstwerken horen, vallen ze omver" (07/10/2016 - De Redactie)
  De Guerrilla Girls is een groep vrouwelijke kunstenaars die ijvert voor meer vrouwelijke kunst in musea. Anne-Mie Van Kerckhoven is een van hen. Zij stelt in "Culture club" de lagere prijzen voor vrouwelijke kunst aan de kaak.
  [naar artikel]
 18. René Trost nieuwe trainer van Lierse Kempenzonen, Van Kerckhoven T2 (25/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagmiddag stelde Lierse Kempenzonen zijn nieuwe trainer voor. Dat werd zoals zaterdag reeds gemeld de Nederlander René Trost. De aanstelling van de nieuwe hoofdcoach brengt meteen ook Nico Van Kerckhoven terug naar het Lisp. Het boegbeeld zal de rol van assistent op zich nemen.
  [naar artikel]
 19. Twee kunstwerken Anne Bonné postuum geschonken aan stad (22/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Aan de toegang van de leeszaal op de verdieping van de bibliotheek van Herk-de-Stad kan je vanaf nu twee schilderwerken bekijken van kunstenares Anne Bonné (1936-2007) uit Schakkebroek (Herk-de-Stad). De werken zijn postuum door haar echtgenoot André Lousbergh (84) geschonken aan het stadsbestuur van Herk-de-Stad. “Het was haar wens dat twee werken samen zouden blijven”, beklemtoont André Lousbergh.
  [naar artikel]
 20. Chris Janssens over vertrek bij Lierse: “Ik moest elke dag om 5.30u opstaan” (09/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De technische staf van Lierse krijgt komend seizoen een totaal nieuw gezicht. Na Eric Van Meir en Nico Van Kerckhoven verdwijnen straks ook Chris Janssens en Abdel Mo Wahed. Alleen keepertrainer Patrick Nys verlengde zijn contract.
  [naar artikel]
 21. Eerste dodelijke slachtoffer aanval Toronto geïdentificeerd: “Anne Marie had altijd een lach op haar gezicht” (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese autoriteiten hebben het eerste dodelijke slachtoffer van de aanval in Toronto geïdentificeerd: Anne Marie D’Amico. De leeftijd van de...
  [naar artikel]
 22. Kunstenares maakt suggestieve video's met fruit: vulgair of feministisch? (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie de Instagram van Stephanie Sarley bekijkt, kan er niet omheen: het is een kut-account. Deze kunstenares is namelijk nogal verzot op het
  [naar artikel]
 23. Waarom Audrey Hepburn weigerde om Anne Frank te spelen in biopic, ondanks smeekbede van Anne’s vader (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 1959 werd ‘Het Dagboek van Anne Frank’ omgetoverd tot een Hollywoodfilm. Voor de hoofdrol hadden regisseur George Stevens en Anne’s vader Otto...
  [naar artikel]
 24. Kunstenares vergiftigt zichzelf onopzettelijk met eigen kunstwerk (04/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gillian Genser, een 59-jarige kunstenares, werkte vijftien jaar lang met mosselschelpen. Met de schelpen maakte ze unieke beeldhouwwerkjes. Maar...
  [naar artikel]
 25. 'In elk beeld zit een moment van diepe twijfel' (12/04/2019 - De Morgen)
  Over de sculptuur die ze speciaal voor de Biënnale van Venetië maakte, houdt ze de lippen stijf op elkaar. 'De titel van het werk luidt 'Kreupelhout - Cripplewood', dat mag al wel geweten zijn. Maar ik wil dat mijn bijdrage tot op de opening een verrassing blijft', zegt Berlinde De Bruyckere. Dan maar op zoek naar de ziel van de kunstenares zelf.
  [naar artikel]
 26. Smullen! Deze kunstenares gebruikt haar ontbijt als canvas (04/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kunstenares Hazel Zakariya heeft naast talent vermoedelijk ook tijd in overvloed, want laten we eerlijk zijn: wanneer wij op zaterdagochtend uit...
  [naar artikel]
 27. Anne Frank mogelijk toch niet verraden (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam.
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Reactie van jongen met Downsyndroom spreekt boekdelen nadat zijn gezicht vereeuwigd is op zijn broers arm (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Rio de Janeiro heeft een Braziliaanse man een tatoeage laten plaatsen waarin het gezicht van zijn broer, die het syndroom van Down heeft,...
  [naar artikel]
 29. "iPhone-kunstenares" Charlotte Prodger wint Turner Prize met video's over coming-out (05/12/2018 - VRT NWS)
  De Schotse kunstenares Charlotte Prodger heeft de Turner Prize 2018 gewonnen. Prodger wordt omschreven als iPhone-kunstenares. Ze won de prestigieuze kunstprijs met 2 erg persoonlijke video's. Eentje ervan maakte ze volledig met haar smartphone. 
  [naar artikel]
 30. Anne Frank Stichting: ‘Netflix-reeks over Anne Frank is smakeloos’ (28/05/2019 - De Morgen)
  De Anne Frank Stichting is niet te spreken over een nieuw programma van streamingdienst Netflix. In de serie Historical Roast, die vanaf maandag beschikbaar is, worden bekende historische figuren keihard bespot door andere personen uit het verleden. In de nieuwste aflevering komt Anne Frank aan bod.
  [naar artikel]
 31. Overtollige 90km/u borden beschilderd door Jeroom, Zaza, Koen Fillet… en geveild voor ‘De Warmste Week’ (14/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaamse departement Mobiliteit gaat 51 verwijderde snelheidsborden veilen voor ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. De borden werden tot kunstwerken omgetoverd door artiesten als Anne-Mie Van Kerckhoven, Jeroom en Koen Fillet. De opbrengst gaat naar Rondpunt, een vzw die verkeersslachtoffers bijstaat.
  [naar artikel]
 32. Google zet Belgische kunstenares in de kijker op homepagina (18/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Heeft u haar ook al gezien? ‘Vandaag eren we Michaelina Wautier’, staat te lezen op de zoekmachine Google. Ook in Luxemburg, IJsland en Kroatië zal de beeltenis van de kunstenares te zien zijn.
  [naar artikel]
 33. Verdwenen Anne-Marie teruggevonden in kelder huisarts: speurders staan voor raadsel (25/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Iets meer dan een maand na haar verdwijning, hebben speurders het levenloze lichaam van Anne-Marie Bastin (82) gevonden in de kelder van haar huisdokter in Luik. Hoe de vrouw daar terecht kwam en hoe ze om het leven is gekomen, is voor zowel haar familie als de politie een raadsel. Maar de wetsdokter spreekt alvast van een natuurlijk overlijden.
  [naar artikel]
 34. Verdwenen Anne-Marie teruggevonden in kelder huisarts: speurders staan voor raadsel (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Iets meer dan een maand na haar verdwijning, hebben speurders het levenloze lichaam van Anne-Marie Bastin (82) gevonden in de kelder van haar huisdokter in Luik. Hoe de vrouw daar terecht kwam en hoe ze om het leven is gekomen, is voor zowel haar familie als de politie een raadsel. Maar de wetsdokter spreekt alvast van een natuurlijk overlijden.
  [naar artikel]
 35. Verdwenen Anne-Marie teruggevonden in kelder huisarts: speurders staan voor raadsel (25/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Iets meer dan een maand na haar verdwijning, hebben speurders het levenloze lichaam van Anne-Marie Bastin (82) gevonden in de kelder van haar huisdokter in Luik. Hoe de vrouw daar terecht kwam en hoe ze om het leven is gekomen, is voor zowel haar familie als de politie een raadsel. Maar de wetsdokter spreekt alvast van een natuurlijk overlijden.
  [naar artikel]
 36. Kunstenares gebruikt tienduizenden ballonnen om uren bewegingloos in de lucht te zweven (04/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Oostenrijkse kunstenares gebruikte zondagavond het beroemde Sydney Opera House voor een wel heel opmerkelijke show: met meer dan tienduizend luchtballonnen zweefde ze negen uur lang door de spectaculaire operazaal.
  [naar artikel]
 37. Volg de local: ontdek bruisend Barcelona met kunstenares Yaël Hupert (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Over Barcelona is al heel wat geschreven, maar kunstenares Yaël Hupert gunt NINA haar geheel eigen, artistieke kijk op een van de meest geliefde...
  [naar artikel]
 38. Anne Frank mogelijk toch niet verraden (17/12/2016 - De Redactie)
  Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam. Mogelijk heeft fraude met voedselbonnen of illegale arbeid een rol gespeeld bij de inval.
  [naar artikel]
 39. Jas van Anne Faber ontmaskert vermoedelijke moordenaar (14/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na een intensieve zoektocht werd woensdag het lichaam van de Nederlandse Anne Faber gevonden. De jonge vrouw was sinds eind september vermist. Het was de teruggevonden jas van Anne die alles in een stroomversnelling bracht en de vermoedelijke moordverdachte ontmaskerde.
  [naar artikel]
 40. Jas van Anne Faber ontmaskert vermoedelijke moordenaar (14/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na een intensieve zoektocht werd woensdag het lichaam van de Nederlandse Anne Faber gevonden. De jonge vrouw was sinds eind september vermist. Het was de teruggevonden jas van Anne die alles in een stroomversnelling bracht en de vermoedelijke moordverdachte ontmaskerde.
  [naar artikel]
 41. Trump vraagt vrouwelijke medewerkers "zich als vrouw" te kleden: deze kunstenares antwoordt zo (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse kunstenares heeft een opmerkelijke reeks werken gemaakt over de Amerikaanse president Donald Trump. Ze ging een aantal foto's van
  [naar artikel]
 42. Familie van Anne Frank mogelijk toch niet verraden (16/12/2016 - Knack)
  Onderzoek van de Anne Frank Stichting werpt nieuw licht op de arrestatie van Anne en zeven andere onderduikers in het Achterhuis in Amsterdam. Mogelijk heeft fraude met voedselbonnen of illegale arbeid een rol gespeeld bij de inval.
  [naar artikel]
 43. Politie Berlijn zoekt Belg na moord op kunstenares uit SM-milieu (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de moord op een 41-jarige kunstenares is de politie van Berlijn op zoek naar een Belgische verdachte. Die zou Ewa Kacprzykowska vorige vrijdag
  [naar artikel]
 44. Moord op kunstenares: Berlijnse politie slaat verkeerde Belg in de boeien (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een speciale eenheid van de Berlijnse politie heeft in de speurtocht naar de vermoedelijke dader van de moord op de 41-jarige Duitse kunstenares
  [naar artikel]
 45. Nietige groetjes uit het oude China (07/04/2019 - De Morgen)
  Het Londense Victoria & Albert Museum pakt uit met 70 meesterwerken uit de Chinese schilderkunst. Erg divers werk dat 12 eeuwen overspant en waaruit niet zelden grote weemoed spreekt.
  [naar artikel]
 46. Kunstenares Lucie is plots reusachtige papieren boot kwijt en dat is allicht het werk van… papierophalers (23/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ze is er het hart van in, kunstenares Lucie Van Tienen (64). Haar kunstwerk uit papier is verdwenen. Ze vermoedt dat het meegenomen is door de vuilnismannen die het papier kwamen ophalen in de Holdamstraat in Sint-Gillis-Waas.
  [naar artikel]
 47. Hasseltse kunstenares maakt schilderijen in uniek atelier (25/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Schilderijen maken in de oude mijngebouwen van Beringen is niet voor iedereen weggelegd. An Vanderlinden krijgt deze unieke opportuniteit. Ze gebruikt de omgeving als haar inspiratiebron. De kunstenares gebruikt verf die gemaakt wordt van lokale steenkolen.
  [naar artikel]
 48. Defour en zijn gevecht tegen het vooroordeel dat hij versleten is: “De onzin die verteld wordt is waanzin” (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als je spreekt van mensen met een verhaal, try Steven Defour (31). Littekens op zowat elk lichaamsdeel, maar tevens op de ziel – diepe krassen. Té...
  [naar artikel]
 49. Deze kunstenares heeft mooi antwoord op vraag Trump aan vrouwelijke medewerkers "zich als vrouw te kleden" (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse kunstenares heeft een opmerkelijke reeks werken gemaakt over de Amerikaanse president Donald Trump. Ze ging een aantal foto's van
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.