Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
19:44 uur

‘Fidelio’ bestraft voor tweets die aansporen tot haat en geweld

Apache

06/06/2019 - 12:15

De rechtbank in Antwerpen heeft een man veroordeeld voor zijn tweets die aansporen tot haat en geweld. Dat het pas vijf jaar na een eerste klacht tot een uitspraak van de rechtbank is gekomen, ligt deels aan Twitter die aanvankelijk de ware identiteit van de twitteraar niet wilde vrijgeven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Religieuze haat in Indonesië laait op (11/04/2019 - De Morgen)
  De regering wordt een gebrek aan daadkracht verweten inzake het verhinderen en vervolgen van religieus geweld. ‘Misdaden worden te weinig bestraft’, zegt Elaine Pearson van Human Rights Watch aan De Morgen.
  [naar artikel]
 2. Haatversnelling - Mark Eyskens (28/07/2016 - De Redactie)
  De snelle en onophoudelijke verspreiding van het zichtbare kwaad in de wereld doet gevoelens van machteloosheid en haat ontstaan. Die haat zet mensen er toe aan aanslagen te plegen, die op hun beurt meer haat oproepen tegen de vermeende islamitische daders van dat geweld.
  [naar artikel]
 3. Marine Le Pen in verdenking gesteld na tweets met foto's van IS-geweld (01/03/2018 - VRT NWS)
  Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National (FN), wordt door het Franse openbare ministerie vervolgd omwille van enkele tweets die ze in december 2015 heeft gestuurd met foto's van IS-geweld. Voor het verspreiden van gewelddadige beelden kan ze een celstraf tot 3 jaar en een boete van 75.000 euro krijgen.
  [naar artikel]
 4. Acht op de tien Belgen vindt dat geweld tegen vrouwen altijd bestraft moet worden (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In België vindt 77 procent van de bevolking dat geweld tegen vrouwen onaanvaardbaar is en altijd bestraft moet worden. Over heel de EU is dat
  [naar artikel]
 5. Acht op tien Belgen vindt dat geweld tegen vrouwen altijd bestraft moet worden (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In België vindt 77 procent van de bevolking dat geweld tegen vrouwen onaanvaardbaar is en altijd bestraft moet worden. Over heel de EU is dat
  [naar artikel]
 6. DISCUSSIE. Moet geweld tegen agenten bestraft worden met zware gevangenisstraffen? (22/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nourredine Cheikni (41), een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, wordt van zijn enkelband verlost. Dat de man al na tien jaar volledig op vrije voet is leidt tot veel verontwaardiging, zeker ook bij de politie. Vindt u dat geweld op ordehandhavers veel harder bestraft moet worden? Of moet Cheikni na tien jaar gevangenis een nieuwe kans krijgen?
  [naar artikel]
 7. Ene aanzet tot haat is andere niet (13/04/2019 - De Morgen)
  Het hof van beroep in Antwerpen heeft Fouad Belkacem, de vroegere woordvoerder van Sharia4Belgium, veroordeeld tot achttien maanden cel voor het aanzetten tot haat en geweld. 'Een wel erg forse straf', vindt Jos Vander Velpen, voorzitter van de Liga voor Mensenrechten.
  [naar artikel]
 8. "Geweld tegen vrouwen moet altijd bestraft worden" (24/11/2016 - De Redactie)
  Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat 77 procent van de Belgen geweld tegen vrouwen onaanvaardbaar vindt en zegt dat het altijd bestraft moet worden. Over heel de Europese Unie gaat het om 84 procent.
  [naar artikel]
 9. Gelijkekansencentrum krijgt 7 meldingen van haat en geweld na begrafenis imam (06/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Unia heeft woensdag zeven meldingen ontvangen over berichten op sociale netwerken die aanzetten tot haat en geweld, naar aanleiding van de begrafenis van imam Rachid Haddach eerder deze week. Dat bevestigt de directeur van het gelijkekansencentrum, Patrick Charlier. Maandag woonden duizenden moslims de rouwplechtigheid in de buurt van de Al Khalil-moskee in Molenbeek bij.
  [naar artikel]
 10. Rechter veroordeelt man die anoniem haat spuide op Twitter tot celstraf en boete: “Sociale netwerken zijn geen wetteloos gebied” (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De strafrechtbank in Antwerpen heeft vandaag een Twitteraar veroordeeld die onder een schuilnaam aanzette tot haat, discriminatie en geweld. Hij...
  [naar artikel]
 11. “Sociale netwerken zijn geen wetteloos gebied”: rechter veroordeelt man die anoniem haat spuide op Twitter tot celstraf en boete (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De strafrechtbank in Antwerpen heeft vandaag een Twitteraar veroordeeld die onder een schuilnaam aanzette tot haat, discriminatie en geweld. Hij...
  [naar artikel]
 12. Merkel veroordeelt xenofoob geweld: 'Geen plaats voor heksenjachten en haat op straat' (28/08/2018 - Knack)
  Volgens de minister-president van de deelstaat Saksen werd het geweld in Chemnitz opgepookt door 'xenofobe commentaren, valse informatie en samenzweringstheorieën'.
  [naar artikel]
 13. Man (57) is fysiek geweld en emotionele terreur van zijn moeder (84) beu en gaat in hongerstaking: “Ik voel alleen maar haat” (09/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De beelden zijn bevreemdend, maar bovenal intriest. Een 84-jarige vrouw gaat haar zoon, bij wie ze in inwoont nota bene, te lijf met riem en zelfs een mes. “Ik haat hem, ik voel alleen maar haat”, zegt de vrouw aan La Capitale. “Ik wil dat dit stopt”, zegt hij.
  [naar artikel]
 14. Man (57) is het fysieke geweld en emotionele terreur van zijn moeder (87) beu en gaat in hongerstaking: “Ik voel alleen maar haat” (08/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De beelden zijn bevreemdend, maar bovenal intriest. Een 87-jarige vrouw gaat haar zoon, bij wie ze in inwoont nota bene, te lijf met riem en zelfs een mes. “Ik haat hem, ik voel alleen maar haat”, zegt de vrouw aan La Capitale. “Ik wil dat dit stopt”, zegt hij.
  [naar artikel]
 15. Man (57) is fysiek geweld en emotionele terreur van zijn moeder (84) beu en gaat in hongerstaking: “Ik voel alleen maar haat” (09/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De beelden zijn bevreemdend, maar bovenal intriest. Een 84-jarige vrouw gaat haar zoon, bij wie ze in inwoont nota bene, te lijf met riem en zelfs een mes. “Ik haat hem, ik voel alleen maar haat”, zegt de vrouw aan La Capitale. “Ik wil dat dit stopt”, zegt hij.
  [naar artikel]
 16. Paus Franciscus lanceert een oproep voor een wereld zonder haat (01/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft tijdens het Angelus na de nieuwjaarsmis opgeroepen tot een wereld zonder haat en geweld. "Het wordt een goed jaar, als
  [naar artikel]
 17. Geweld tegen homo's amper bestraft (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Meest gelikete tweet ooit: Obama raakt gevoelige snaar na extreemrechts geweld (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft in een paar tweets gereageerd op het geweld in Charlottesville. Een ervan werd meer dan 2,8
  [naar artikel]
 19. Tweede meest gelikete tweet: Obama raakt gevoelige snaar na extreemrechts geweld (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft in een paar tweets gereageerd op het geweld in Charlottesville. Een ervan werd meer dan 2,5
  [naar artikel]
 20. Charles Michel over Di Rupo: “verbitterd”, “rancuneus” en hij pookt "haat en geweld" op (14/01/2017 - De Redactie)
  Charles Michel is ongemeen hard voor zijn voorganger als premier. Hij vergelijkt het discours van Di Rupo met dan van extreemrechts, noemt hem verzuurd en rancuneus, én oordeelt dat hij haat en verdeeldheid opppookt.
  [naar artikel]
 21. Bilzenaren verzamelen aan asielcentrum: ‘Voor of tegen maakt niet uit, maar veroordeel mee de haat’ (15/11/2019 - De Morgen)
  Vanavond komen heel wat Bilzenaren samen aan het toekomstige asielcentrum van Grote-Spouwen. De actie ‘Warm Bilzen’ wil vooral een antwoord geven tegen het geweld en de haat. “Dit gaat niet over voor of tegen”, zegt initiatiefneemster Karen Schabregs.
  [naar artikel]
 22. Kaarsen en bloemen tegen haat en geweld (16/11/2019 - Het Nieuwsblad)

  [naar artikel]
 23. Iedereen die introvert is zal zich herkennen in deze 13 tweets (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Verkies je op jezelf thuis blijven boven een avondje op café, werk je liever alleen aan een project dan in groep en is er niets dat je meer haat...
  [naar artikel]
 24. Vijf jaar cel voor ‘missionaris’ van de islam die opriep tot haat (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Chamil M. (50) uit Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel. De vijftiger, die zichzelf als een “missionaris” van de islam beschouwt, had ermee gedreigd zijn echtgenote en zonen voor de shariarechtbank terecht te stellen en had via sociale media opgeroepen tot haat en geweld tegen de ongelovigen.
  [naar artikel]
 25. Merkel na rellen: “Geen plaats voor haat op straat in Duitsland” (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Berlijn/Chemnitz“Haat op straat. Daarvoor is in onze rechtsstaat geen plaats.” Bondskanselier Angela Merkel reageerde gisteren verontrust op de tweede dag van antimigrantenrellen in het Oost-Duitse Chemnitz. Daar leken op geweld beluste neonazi’s en hooligans het urenlang voor het zeggen te hebben.
  [naar artikel]
 26. Washington wil alle Amerikanen aansporen om mondmasker te dragen (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse overheid zou, in tegenstelling tot haar eerdere standpunt, de Amerikanen nu toch aansporen om buitenshuis een mondmasker of een...
  [naar artikel]
 27. Biden: "Trump voedt de haat met zijn retoriek" (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Donald Trump voedt de haat en het geweld met zijn retoriek.” Dat stelt Joe Biden als reactie op de twee schietpartijen van afgelopen weekend in de...
  [naar artikel]
 28. Syriëstrijders worden topprioriteit (09/04/2019 - De Morgen)
  De nieuwe regering zal Syriëstrijders harder aanpakken. Wie oproept tot haat moet strenger bestraft worden en vertrekken naar conflictgebieden in het Midden- Oosten wordt bemoeilijkt. Dat is tijdens het formatieberaad afgesproken.
  [naar artikel]
 29. Niet alleen Barack Obama kan scoren op Twitter: Dit zijn de 10 meest gelikete tweets ooit (16/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Barack Obama’s boodschap van eenheid na het geweld in het Amerikaanse Charlottesville heeft alle records verbroken en is nu de meest gelikete tweet ooit. Hoe zit het met andere fervente twittergebruikers? Welke andere tweets scoorden ooit enorm veel likes? En van wie kwamen ze? Hieronder een top 10.
  [naar artikel]
 30. Presidentskandidaat Biden: “Trump voedt haat met retoriek” (05/08/2019 - Metro)
  Presidentskandidaat voor de Democraten Joe Biden heeft de Amerikaanse president Donald Trump ervan beschuldigd “door haat geïnspireerd geweld te voeden met zijn retoriek”. Hij zei dat in een reactie op de twee schietpartijen van afgelopen weekend in de VS. Afgelopen weekend vielen in de VS tientallen doden bij twee schietpartijen in El Paso (Texas) en Dayton (Ohio). Over de motieven van de schutter in Dayton is nog weinig bekend, maar de dader van de schietpartij in El Paso zou racistische motieven gehad hebben. Er werd een manifest van de 21-jarige teruggevonden dat wijst op een haatmisdrijf, verklaarde de politie. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden wijst president Donald Trump met de vinger. Dat deed hij tijdens een evenement om fondsen te werven voor zijn campagne, in San Diego. “Als je vanuit the Oval Office een veilige haven biedt voor haat, geeft dat extremisme over heel het land bestaansrecht”, zei Biden. Trump is niet persoonlijk verantwoordelijk, klonk het, maar zijn taalgebruik heeft “een belangrijke invloed”. “Hij voedt door haat geïnspireerd geweld met zijn retoriek.” Biden beloofde dat hij de wapens die de daders van beide schietpartijen gebruikten, zou verbieden als hij president wordt. Maar de VS moeten ook de onderliggende haat aanpakken, zei de voormalige vicepresident. “Blank nationalisme, blanke suprematie, deze extreme ideologieën groeien en schieten wortel in Amerika”, zei hij. “Deze daden gebeuren niet uit krankzinnigheid, maar uit absolute haat, en we moeten dat haat durven noemen en het confronteren.” Bron: Belga   Het bericht Presidentskandidaat Biden: “Trump voedt haat met retoriek” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Haat en waanzin in Centraal-Afrikaanse Republiek (11/04/2019 - De Morgen)
  Een strijdkracht van 1.600 Franse militairen moet het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek stoppen, een luchtbrug moet humanitaire goederen ter plaatse krijgen. De voorbije dagen vielen bij sektarisch geweld vele honderden doden.
  [naar artikel]
 32. Evan Rachel Wood getuigt over huiselijk geweld: “Ik weet niet meer hoe het aanvoelt om niet bang te zijn” (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Evan Rachel Wood (31) heeft in een reeks tweets openhartig getuigd over haar ervaringen met huiselijk geweld, en hoe ze daar nog steeds de gevolgen...
  [naar artikel]
 33. Vanaf deze week nultolerantie voor geweld tegen politie: "Goed signaal" (27/11/2017 - VRT NWS)
  Vanaf deze week geldt er een nultolerantie voor geweld tegen de politie. Dat staat in een omzendbrief aan de parketten die deze week van kracht gaat. Politievakbond VSOA is tevreden: "Het is een goed signaal dat ieder feit van geweld – ook verbaal – tegen de politie bestraft wordt."
  [naar artikel]
 34. 2017 aan de hand van Donald Trumps meest opzienbarende tweets (23/12/2017 - Knack)
  De nieuwe Amerikaanse president trakteerde ons het afgelopen jaar op maar liefst 2526 tweets. Eva Schram, Knack.be-correspondent in de VS, onderzocht ze en stelde een jaaroverzicht samen over fake news, crooked Hillary, en natuurlijk little rocket man. Welke tweets waren het meest BAD?
  [naar artikel]
 35. De taal die de president tegen minderheden gebruikt, draagt de kiem van geweld in zich (16/07/2019 - VRT NWS)
  De tweets van de Amerikaanse president Donald Trump over de vier gekleurde vrouwelijke Congresleden met een migratie-achtergrond zijn racistisch. Daar is geen weg naast, schrijft onze VS-correspondent Björn Soenens. De tweets over de terugkeer naar hun eigen land staan overduidelijk voor een wit Amerika. Van Donald Trump zijn we veel gewoon, maar dit keer overschrijdt hij een ethische grens waar geen president voor hem zich ooit waagde.
  [naar artikel]
 36. Facebook wist 1,3 miljard valse accounts en hoop haat- en terreurberichten, Twitter maakt vervelende tweets minder zichtbaar (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De afgelopen maanden heeft Facebook bijna 1,3 miljard valse profielen verwijderd, het merendeel voor andere gebruikers ermee in contact kwamen. Ook...
  [naar artikel]
 37. Tachtiger zwaarder bestraft voor opzettelijke aanrijding met fatale afloop (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft de gepensioneerde zakenman J.V.T. (82) uit Monaco zwaarder bestraft, omdat hij met opzet een dronken man had...
  [naar artikel]
 38. Dader steekpartij Mol al eerder bestraft voor geweld (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 40-jarige man uit Mol die maandagochtend schijnbaar zonder directe aanleiding zijn 36-jarige buurvrouw aanviel met een mes, was al eerder in...
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Obama leest gemene tweets over zichzelf voor... inclusief die van Donald Trump (25/10/2016 - De Redactie)
  Het was al de tweede keer dat de Amerikaanse president Barack Obama in de show van Jimmy Kimmel gemene tweets over zichzelf mocht voorlezen. Een van de tweets die aan bod kwam, was van de hand van Donald Trump.
  [naar artikel]
 40. Myanmar: waarom boeddhistische monniken geweld prediken (27/10/2017 - Knack)
  Sinds 25 augustus zijn bijna 600.000 Rohingya van Myanmar naar Bangladesh gevlucht: het is van de Rwandese genocide in 1994 geleden dat zo veel mensen in zo weinig tijd een internationale grens overstaken. Knack bezocht het Zuidoost-Aziatische land en ondervond hoe boeddhistische monniken er systematisch aanzetten tot haat en geweld tegen moslims.
  [naar artikel]
 41. Obama's tweets na extreemrechts geweld raken gevoelige snaar (15/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/5P7gC1XZveGwVbJNXB1bCCwPMHY/diocontent/110091821/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 42. Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden (27/06/2019 - Metro)
  Twitter gaat harder optreden tegen publicaties van politieke verantwoordelijken die de regels overtreden. Voor zulke berichten komt nu een “notice”, die de lezer waarschuwt, maakte Twitter bekend in een blogpost. De berichten worden niet verwijderd omdat ze als belangrijk voor “het algemeen belang” worden beschouwd. In de notice wordt uitgelegd dat de tweets de regels van het sociaalnetwerk overtreden, maar dat ze toch worden verspreid in het “belang van het grote publiek”. “In het verleden hebben we bepaalde tweets die onze regels schenden, toegelaten op Twitter te blijven omdat ze in het belang van het publiek waren, maar het was niet duidelijk wanneer en hoe we zulke beslissingen hebben gemaakt”, klinkt het. De maatregel geldt enkel voor gebruikers die een regeringsfunctionaris zijn of vertegenwoordigen, kandidaat zijn voor een openbaar ambt of in overweging worden genomen voor een regeringspositie, die meer dan 100.000 volgers hebben en geverifieerd zijn. “Dit gezegd zijnde, zijn er gevallen zoals directe bedreigingen van geweld of oproepen om geweld te plegen tegen een individu, die meer dan waarschijnlijk niet als in het algemeen belang worden beschouwd”, aldus het sociaalnetwerk. bron: Belga   Het bericht Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden (28/06/2019 - Metro)
  Twitter gaat harder optreden tegen publicaties van politieke verantwoordelijken die de regels overtreden. Voor zulke berichten komt nu een “notice”, die de lezer waarschuwt, maakte Twitter bekend in een blogpost. De berichten worden niet verwijderd omdat ze als belangrijk voor “het algemeen belang” worden beschouwd. In de notice wordt uitgelegd dat de tweets de regels van het sociaalnetwerk overtreden, maar dat ze toch worden verspreid in het “belang van het grote publiek”. “In het verleden hebben we bepaalde tweets die onze regels schenden, toegelaten op Twitter te blijven omdat ze in het belang van het publiek waren, maar het was niet duidelijk wanneer en hoe we zulke beslissingen hebben gemaakt”, klinkt het. De maatregel geldt enkel voor gebruikers die een regeringsfunctionaris zijn of vertegenwoordigen, kandidaat zijn voor een openbaar ambt of in overweging worden genomen voor een regeringspositie, die meer dan 100.000 volgers hebben en geverifieerd zijn. “Dit gezegd zijnde, zijn er gevallen zoals directe bedreigingen van geweld of oproepen om geweld te plegen tegen een individu, die meer dan waarschijnlijk niet als in het algemeen belang worden beschouwd”, aldus het sociaalnetwerk. Bron: Belga   Het bericht Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Choquerend rapport over Grote Moskee Brussel (09/05/2018 - De Tijd)
  18:18 'We hebben te maken met gevallen van aanzet tot haat, antisemetisme, xenofobie, homohaat, geweld. We komen op criminieel terrein'.
  [naar artikel]
 45. De bekeerlinge (05/04/2019 - De Morgen)
  Een klein dorp in de Provence vormt het decor voor een verhaal vol 'passie, haat, liefde en dood' dat zich afspeelt in de middeleeuwen, een tijdperk gekenmerkt door godsdienstoorlogen, geweld, en mensen op de vlucht.
  [naar artikel]
 46. “Onmenselijke daad van geweld” (28/10/2018 - Metro)
  De moordpartij in een synagoge in Pittsburgh, waarbij gisteren elf mensen om het leven zijn gekomen, is een onmenselijke daad van geweld. Dat heeft paus Franciscus vandaag na het Angelus op het Sint-Pietersplein gezegd. “Ik voel mee met de stad Pittsburgh, en in het bijzonder met de joodse gemeenschap daar, die gisteren getroffen is door een verschrikkelijke aanslag in een synagoge”, zo klonk het. “Wij zijn allemaal gekwetst door deze onmenselijke daad van geweld. Dat de Heer ons mag helpen de brandhaarden van haat te doven in onze maatschappij door de menselijkheid, respect voor het leven en morele waarden te versterken.” Bron: Belga   Het bericht “Onmenselijke daad van geweld” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Barok (2) (23/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De beulen maken zich klaar om hun slachtoffer een vakkundig pak slaag te geven. Barokke grootmeester Caravaggio kent de mechanismen van haat en geweld - en verandert ze in choreografie.
  [naar artikel]
 48. Danneels: ‘Ik had Vangheluwe tot ontslag moeten aansporen’ (04/04/2019 - De Morgen)
  ‘Nu besef ik dat ik Vangheluwe meteen tot ontslag had moeten aansporen.’ In een gesprek met het weekblad Knack erkent kardinaal Godfried Danneels dat hij in de fout ging tijdens zijn ontmoeting met de man die als kind werd misbruikt door oud-bisschop Roger Vangheluwe.
  [naar artikel]
 49. Trump wil doodstraf voor daders schietpartijen (05/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag, na een bijzonder dodelijk weekend door twee schietpartijen in de Verenigde Staten, er op aangedrongen dat wie dergelijke daden pleegt de doodstraf moet krijgen. Trump beloofde vandaag in een toespraak aan het Amerikaanse volk om “met spoed te handelen”. “Met één stem moet onze natie racisme, onverdraagzaamheid en blanke suprematie veroordelen… haat hoort niet thuis in Amerika.” De president riep vandaag op tot een hervorming van het mentale gezondheidssysteem en de invoering van zogenaamde ‘rodevlagwetten’ die mensen moeten onderscheppen voor ze erge misdaden kunnen plegen. “Geestelijke ziekte en haat halen de trekker over, niet het pistool”, aldus Trump. “Het is niet aan geestelijk zieke monsters, het is aan ons.” De president pleitte ervoor de doodstraf op te leggen aan massamoordenaars. “Diegenen die haatmisdrijven en massamoorden plegen, moeten de doodstraf krijgen.” En volgens de Amerikaanse president moet dat “snel” gebeuren. “Ik beveel het ministerie van Justitie ook om een wet voor te stellen die garandeert dat degenen die haatmisdrijven en massamoorden plegen, worden bestraft met de doodstraf en dat de doodstraf snel, beslist en onverwijld wordt uitgevoerd en zonder jaren van onnodige vertraging”, aldus de president vanuit het Witte Huis. Trump legde voorts de schuld voor massale schietpartijen bij de verheerlijking van geweld in de Verenigde Staten. “We moeten de verheerlijking van geweld in onze samenleving stoppen.” “Deze barbaarse slachtingen zijn een aanval op onze gemeenschappen, een aanval op onze natie en een misdaad tegen de hele mensheid”, zei hij. bron: Belga Het bericht Trump wil doodstraf voor daders schietpartijen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.