Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
19:09 uur

'De economische omstandigheden zijn gunstig voor een langere periode zonder regering'

Knack

11/06/2019 - 16:34

'Politici praten te veel over centen', zegt Etienne de Callataÿ. 'Het gaat bijna nooit over geluk.' Dat is volgens de bekende Franstalige econoom een belangrijk verklaring voor de verkiezingsoverwinningen van de PTB en Vlaams Belang.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IMF: 'België moet langer besparen' (11/04/2019 - De Morgen)
  Het IMF vraagt van ons land een nieuwe besparingsronde, maar raadt tegelijk aan om die inspanning over een langere periode te spreiden. De economische groei is volgens het fonds minder groot dan de regering voorziet.
  [naar artikel]
 2. "Grotere jobcreatie in periode zonder regering dan onder regering-Michel" (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De tewerkstelling in België is in de 541 dagen zonder federale regering in de periode 2010-2011 in verhouding sterker toegenomen dan onder de
  [naar artikel]
 3. Sterren staan gunstig voor zomerakkoord Michel (18/07/2017 - De Tijd)
  11:09 De regering-Michel is vastbesloten het begrotingstekort verder af te bouwen en een batterij socio-economische hervormingen door te voeren.
  [naar artikel]
 4. Vlaamse regering staat gunstig tegenover verlaging leeftijd leerplicht naar 5 jaar (12/02/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering heeft een gunstig advies gegeven voor de verlaging van de leerplichtleeftijd naar 5 jaar. De federale regering is bevoegd voor de kwestie, maar vroeg advies aan de deelstaten. 
  [naar artikel]
 5. Europa stevent af op langere lockdown (20/03/2020 - De Tijd)
  16:16 In de strijd tegen de coronapandemie perken verschillende Europese landen, waaronder België, de bewegingsvrijheid van hun burgers fors in. Die situatie lijkt voor een langere periode het 'nieuwe norma...
  [naar artikel]
 6. Zeven opstekers voor regering-Michel (07/09/2017 - De Tijd)
  01:03 De vooruitzichten voor de economische groei, de begroting en de koopkracht van de bevolking evolueren gunstig. Dat blijkt uit nieuwe vooruitzichten van het Planbureau die De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 7. "Liever doorstartregering dan nog jaar zonder regering”: VBO waarschuwt voor ‘economische storm’ (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een economische storm op komst. De bedrijven uit de privésector zijn het meest pessimistisch gestemd in vijf jaar, en dat dreigt gevolgen te...
  [naar artikel]
 8. De mathematische almacht van de N-VA: De Wever laat CD&V én Open VLD zweten voor Vlaamse regering (05/08/2019 - VRT NWS)
  Het is opvallend hoe de N-VA haar tijd neemt om een nieuwe Vlaamse regering samen te stellen. En daarbij laat de partij ongenadig voelen aan CD&V, maar ook Open VLD, dat het perfect zonder hen kan. De kaarten zijn immers bijzonder gunstig geschud voor Bart De Wever en co. Want ook al kregen ze een forse klap op 26 mei, mathematisch zitten ze in een zetel.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe Italiaanse regering benadrukt pro-Europese economische koers (10/06/2018 - De Morgen)
  De nieuwe Italiaanse minister van Financiën, Giovanni Tria, heeft in een interview beklemtoond dat Italië niet uit de euro stapt. Hij zei ook dat de regering er onder meer met het terugdringen van tekorten voor wil zorgen dat er ook geen omstandigheden ontstaan die tot het afscheid van de euro zouden dwingen.
  [naar artikel]
 10. “Dit is al lang geen loutere gezondheidscrisis meer, dit is een economische ramp” (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als u buitenkomt om te gaan winkelen of dapper te blijven werken, heeft u het ongetwijfeld zelf gemerkt: terwijl de lentezon zijn intrede heeft gemaakt (gelukkig is die ons nog gunstig gezind), is de economische activiteit als sneeuw voor diezelfde zon weg aan het smelten. De wegen liggen er verlaten bij, stadscentra zijn uitgestorven, bedrijven komen in moeilijkheden. Al meer dan een miljoen Belgen zijn tijdelijk werkloos.
  [naar artikel]
 11. LIVESTREAM: verovert Evi Van Acker een medaille? (16/08/2016 - Sporza)
  Na de zeilsoap van gisteren zijn de omstandigheden in Rio gunstig genoeg voor de medaillerace van de zeilsters in de Laser Radial-klasse. Volg de race hier met livestream.
  [naar artikel]
 12. De economische lente is nu ook bij ons in het land (13/04/2019 - De Morgen)
  Het economisch klimaat straalt in de eurozone. En wat nog beter is: de verwachtingen voor de nabije toekomst zijn gunstig. Al mogen we ons ook niet laten verblinden door die lentezon.
  [naar artikel]
 13. Feesten zonder ongelukken: bereid je voor met deze tips (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De feestdagen zitten er nu echt aan te komen. Voor velen de gezelligste periode van het jaar. Maar het is helaas ook een periode die niet zonder...
  [naar artikel]
 14. Michel I op de economische pijnbank (02/12/2019 - Apache)
  Het is opvallend dat in het Nederlandstalig medialandschap er weinig of geen grondige analyses werden gemaakt van de economische prestaties van de regering Michel I. Veelal reproduceerde de pers de regeringsverklaringen zonder deze kritisch te becommentariëren. Dit maakt dat het de hoogste tijd is om Michel I op de macro-economische pijnbank te leggen, zodanig dat we een conclusie kunnen trekken over het gevoerde beleid: Michel I presteerde zwaar ondermaats op vlak van groei, werkgelegenheid, armoede en investeringen.
  [naar artikel]
 15. Help, pijn! Welke pijnstiller kies ik en hoeveel mag ik ervan nemen? (16/04/2018 - VRT NWS)
  Een jonge vrouw heeft leverschade opgelopen nadat ze gedurende een langere periode te veel paracetamol had geslikt. Pijnstillers zijn niet altijd zonder risico's. Er zijn verschillende soorten vrij verkrijgbaar in de apotheek, maar weet u wat u wanneer het best gebruikt en hoe? We zetten voor u drie vrij verkrijgbare pijnstillers op een rijtje.
  [naar artikel]
 16. Kilometerheffing voor vrachtwagens uitgebreid naar gewestwegen: “Afspraken worden niet nageleefd” (26/10/2017 - Metro)
  De geplande uitbreiding van de kilometerheffing voor vrachtwagens naar een aantal gewestwegen, stemt niet overeen met de afspraken die de Vlaamse regering eerder maakte met de transportsector. Dat zegt Transport & Logistiek Vlaanderen (TLV) vandaag. De beroepsvereniging wijst erop dat bij de invoering van de heffing in april 2016 was afgesproken dat een uitbreiding alleen kon bij een toename van vrachtverkeer gedurende een langere periode, die niet te verklaren valt door economische groei of toevallige omstandigheden, en dat eventuele uitbreidingen eerst besproken zouden worden met de sector. “Vandaag lijkt de beslissing al gevallen te zijn en worden de transporteurs geconfronteerd met 150 kilometer bijkomende tolwegen”, zegt TLV, nadat verschillende kranten vandaag hadden geschreven dat er vanaf 1 januari 2018 een heffing zal komen op een reeks gewestwegen. Bovendien, zegt TVL, “zijn een aantal wegen die circuleren in de pers en binnenkort betalend zouden worden, helemaal geen alternatieve wegen voor betolde wegen. Van ontduiking of sluipverkeer kan er dus geen sprake kan zijn.” De vereniging roept op tot overleg en “staat erop dat de gemaakte afspraken worden nageleefd”. Net als transportfederatie Febetra eerder op de dag herhaalt ze de vraag om een kilometerheffing voor alle weggebruikers. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. ‘‘Harde’ brexit zou grootste economische instorting zijn sinds de Tweede Wereldoorlog’ (28/11/2018 - De Morgen)
  Een ‘harde’ brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk en de EU zonder akkoord uiteen gaan, zal de Britse economie tegen 2034 in het slechtste geval met 10,7 procent verkleinen. Dat blijkt uit een rapport van de Britse regering. De economische schok zou zo nog groter zijn dan die van de financiële crisis van 2008. 
  [naar artikel]
 18. Britse bankenlobby waarschuwt: "Langere, gespreide uitstap of wij zijn weg" (02/12/2016 - De Redactie)
  De grootste lobbygroep van banken in het Verenigd Koninkrijk wijst er in een rapport op dat als de regering-May bij Europa geen langere transitieperiode kan afdwingen, de banken Londen "en masse" zullen verlaten.
  [naar artikel]
 19. Wie werd beter van de regering-Michel? 'We zijn zeker de helft van de koopkrachtstijging misgelopen' (15/05/2019 - Knack)
  De economische resultaten van de regering-Michel vertellen pas echt iets als je ze vergelijkt met die van onze buurlanden en de rest van Europa. Op verzoek van Knack selecteerde econoom Gert Peersman (UGent) vijf parameters om het economisch beleid van de regering te beoordelen: de economische groei, de werkgelegenheid, de concurrentiekracht, de koopkracht en de begroting.
  [naar artikel]
 20. Economische Inspectie neemt Albert Heijn opnieuw onder de loep voor promostunt (06/01/2020 - Express)
  Al voor de tweede keer komt de Nederlandse supermarktketen in het vizier van de Belgische Economische Inspectie voor zijn ‘1+2 gratis’-acties. Dat meldt de vakwebsite Gondola en bevestigt de FOD Economie. Deze actie is van minder grote omvang dan de vorige. Toen verkocht het 28 producten voor langere tijd met korting, nu ging het maar […] The post Economische Inspectie neemt Albert Heijn opnieuw onder de loep voor promostunt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. De N-VA-machine draait en niemand kan ze stoppen (27/01/2018 - De Tijd)
  08:36 Met de slogan 'uw sociale zekerheid' herstelden de socialisten zich ruim 20 jaar geleden van de Agusta-affaire. Vandaag zijn de omstandigheden gelijkaardig, maar de sterren staan veel minder gunstig.
  [naar artikel]
 22. Belgische pensioenfondsen zijn volgens Europese stresstest bestand tegen extreme economische schokken (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische pensioenfondsen houden stand, ook onder extreem gespannen economische omstandigheden. Dat blijkt uit de Europese stresstest voor...
  [naar artikel]
 23. Belgische pensioenfondsen zijn bestand tegen extreme economische schokken (17/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  We moeten ons voorlopig niet te veel zorgen maken over ons pensioen. De Belgische pensioenfondsen houden stand, ook onder extreem gespannen economische omstandigheden. Dat blijkt uit de Europese stresstest voor pensioenfondsen die vandaag/dinsdag werd gepubliceerd.
  [naar artikel]
 24. Belgische pensioenfondsen zijn bestand tegen extreme economische schokken (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  We moeten ons voorlopig niet te veel zorgen maken over ons pensioen. De Belgische pensioenfondsen houden stand, ook onder extreem gespannen economische omstandigheden. Dat blijkt uit de Europese stresstest voor pensioenfondsen die vandaag/dinsdag werd gepubliceerd.
  [naar artikel]
 25. De toekomst staat stil: over ‘Germany’s Hidden Crisis’ van Oliver Nachtwey (15/01/2019 - Apache)
  We leven in een periode van instabiliteit en onzekerheid. De financiële crisis van 2008 en de economische recessie die erop volgden, sloegen de laatste fragmenten van een naïef naoorlogs voortgangsoptimisme aan diggelen. Na een initiële periode van stagnatie, lijken we nu in een periode van regressie beland te zijn, waarbij het wel lijkt alsof de toekomst zelf is uitgesteld.
  [naar artikel]
 26. Planbureau verwacht hogere economische groei (08/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Planbureau heeft zijn prognose voor de economische groei in België opgetrokken. Zowel dit jaar als in 2018 zou de groei 1,6 procent bedragen, klinkt het donderdag. Er zouden in die periode ook 105.000 banen bijkomen.
  [naar artikel]
 27. Planbureau verwacht hogere economische groei (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Planbureau heeft zijn prognose voor de economische groei in België opgetrokken. Zowel dit jaar als in 2018 zou de groei 1,6 procent bedragen, klinkt het donderdag. Er zouden in die periode ook 105.000 banen bijkomen.
  [naar artikel]
 28. Eurostadion krijgt gunstig milieuadvies (02/02/2017 - De Tijd)
  17:38 Het Eurostadion-project krijgt een opsteker voor zijn bouwvergunning. De Vlaamse Milieumaatschappij geeft een gunstig advies over de effecten op het grondwater.
  [naar artikel]
 29. Zondagnacht kan u elke minuut een vallende ster zien (09/08/2018 - De Morgen)
  Zin om nog een wens te doen? Mis dan zeker de vallende sterren niet in de nacht van zondag op maandag. Volgens astrofysicus Marc van der Sluys is het de eerste keer sinds 2010 dat de astronomische omstandigheden zo gunstig zijn.
  [naar artikel]
 30. Economische tegenwind op komst: EU gaat woelige tijden tegemoet (07/11/2019 - De Morgen)
  De EU stevent af op een lange periode van bescheiden economische groei door internationale handelsconflicten (VS versus China), gebrek aan industriële hervormingen en de brexit. De Commissie verlaagt daarom haar groeivoorspelling voor de eurolanden.
  [naar artikel]
 31. Tweede dag van protesten in Iran tegen economische malaise (29/12/2017 - VRT NWS)
  In verschillende Iraanse steden is voor de tweede dag op rij geprotesteerd tegen de hoge prijzen en slechte economische omstandigheden in het land. Een bondgenoot van president Rouhani verdenkt de oppositie ervan achter de protesten te zitten.
  [naar artikel]
 32. Planbureau verwacht hogere economische groei en 105.000 nieuwe banen (08/06/2017 - Knack)
  Het Planbureau heeft zijn prognose voor de economische groei in België opgetrokken. Zowel dit jaar als in 2018 zou de groei 1,6 procent bedragen, klinkt het donderdag. Er zouden in die periode ook 105.000 banen bijkomen.
  [naar artikel]
 33. Nederland verbiedt alle bijeenkomsten tot 1 juni (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse regering verbiedt alle bijeenkomsten tot 1 juni. Dat geldt ook voor kleine bijeenkomsten met minder dan 100 mensen. De maatregelen gelden voor een veel langere periode dan bij ons in België is aangekondigd, maar ze blijven wel minder strikt. Zo is er van een verplichte sluiting van alle winkels nog geen sprake.
  [naar artikel]
 34. Maatregelen moeten langere loopbaan militairen verzachten (23/12/2016 - De Redactie)
  De federale regering heeft een aantal maatregelen goedgekeurd die de langere loopbaan voor militairen moeten verzachten. Dat werd vernomen uit vakbondsbron.
  [naar artikel]
 35. Regering zal “voorzichtig” en “verantwoordelijk” zijn en samenwerken met het parlement (12/12/2018 - Metro)
  Premier Charles Michel zegt dat zijn minderheidsregering van MR, CD&V en Open Vld “voorzichtig” en “verantwoordelijk” zal zijn, en zal samenwerken met het parlement. Dat zei Michel deze namiddag in de Kamer. “Een voorzichtige en verantwoordelijke regering die samenwerkt met een actief en geëngageerd parlement kan ervoor zorgen dat de belangen van de burgers verdedigd worden”, zei Michel. De premier zei dat veel partijen geen voorstander blijken van vervroegde verkiezingen. Zo’n vervroegde verkiezingen zouden ook een risico vormen op “langere periode van instabiliteit”. De optie van een regering in lopende zaken zou dan weer voor immobilisme zorgen. Daarom pleit Michel voor een tussenweg: een minderheidsregering die samenwerkt met het parlement. Michel bedankte de N-VA, die sinds zaterdagavond niet langer deel uitmaakt van de regering, voor het parcours dat de Zweedse coalitie de voorbije 4,5 jaar heeft afgelegd. bron: Belga Het bericht Regering zal “voorzichtig” en “verantwoordelijk” zijn en samenwerken met het parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Chinese regering verwacht lagere economische groei (05/03/2017 - Knack)
  De Chinese regering beoogt in 2017 een economische groei met 6,5 procent. Dat doel heeft premier Li Keqiang gesteld bij de opening van het Chinese Nationale Volkscongres.
  [naar artikel]
 37. Waarom banken in deze tijd van het jaar soepeler zijn met leningen (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je binnenkort een huis kopen of bouwen? Interessant om te weten is dat deze periode van het jaar gunstig is als je een lening wil aanvragen bij...
  [naar artikel]
 38. ‘Superkern’ buigt zich over nieuw pakket economische maatregelen in ons land (11/04/2020 - De Morgen)
  De regering-Wilmès legt straks een nieuw pakket economische maatregelen voor aan de 10 partijen die de regering steunen in de strijd tegen corona. Maar over premies voor de zorgsector of anderen die blijven werken, zal nog geen beslissing vallen.
  [naar artikel]
 39. Economische meevallers voor regering-Michel (07/09/2017 - VRT NWS)
  De vooruitzichten voor de economische groei en de begroting gaan de goeie richting uit. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Planbureau. 
  [naar artikel]
 40. Guinness World Records Day: dit zijn de strafste Belgische records (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van de langste periode zonder regering tot de grootste Game Boy ter wereld: hier zijn de 15 grappigste, indrukwekkendste en meest geschifte...
  [naar artikel]
 41. De regering-Michel moet de moed hebben om nog een aantal hervormingen door te voeren. Na eerst een periode van de riem aanhalen, is dat uiteindelijk goed voor de mensen (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  We hebben het de premier niet gevraagd. Maar we mogen aannemen dat hij meer dan tevreden was met wat gouverneur Jan Smets gisteren allemaal te vertellen had bij de voorstelling van de economische vooruitzichten van de Nationale Bank. Het mantra van de regering-Michel is jobs, jobs en nog eens jobs. Daar lijkt de regering helemaal in te slagen. Want volgens gouverneur Jan Smets komen er deze regeerperiode iets meer dan 215.000 jobs netto bij, het meest van al in de privé.
  [naar artikel]
 42. Een regering zonder de PS, kan dat? (12/12/2019 - VRT NWS)
  We zijn vandaag precies 200 dagen na de verkiezingen van 26 mei en we hebben nog altijd geen nieuwe federale regering. De voorbije maanden telde eigenlijk maar één vraag: kan er een regering komen met PS én N-VA of zonder N-VA? Over de PS wordt daarbij gezegd dat die partij “incontournable” of onmisbaar voor de vorming van een nieuwe regering. Maar klopt dat wel? Politiek journalist van VRT NWS Bart Verhulst legt uit:
  [naar artikel]
 43. Prinsjesdag in Nederland: positivisme met een "maar" (17/09/2019 - VRT NWS)
  "Voor dit jaar zijn de vooruitzichten positief, maar we moeten ons voorbereiden op een periode van gematigder economische groei. Onder meer door de brexit." Koning Willem-Alexander - of liever de Nederlandse regering die de pen vasthield - had op prinsjesdag goed nieuws met een waarschuwing.
  [naar artikel]
 44. Einde van het jaar is goed moment om aan de bank een woonlening te vragen (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je binnenkort een huis kopen of bouwen? Interessant om te weten is dat deze periode van het jaar gunstig is als je een lening wil aanvragen bij...
  [naar artikel]
 45. Britse rechter erkent shariahuwelijk – en dat is gunstig voor de vrouw (03/08/2018 - De Morgen)
  Het Londense gerechtshof heeft voor het eerst in een scheidingprocedure een traditioneel islamitisch huwelijk erkend. Dat zal gunstig uitpakken voor de vrouwelijke helft. Zij kan nu aanspraak maken op een eerlijk deel van de bezittingen van haar echtgenoot.
  [naar artikel]
 46. Schimmenspel rond regering zonder VLD (19/12/2019 - De Tijd)
  21:59 Een jaar na de val van de regering-Michel duikt plots het scenario weer op van een regering met de N-VA en de PS, maar zonder de Vlaamse liberalen. Het was de formule die Johan Vande Lanotte (sp.a) al...
  [naar artikel]
 47. Extreme koude op komst: ‘We zijn vertrokken voor langere periode’ (20/02/2018 - De Standaard)
  Het is veel te vroeg voor lentekriebels. De komende dagen zal men blij zijn dat men zijn muts, handschoenen, sjaal en winterjas nog niet in de onderste lade van de kast heeft opgeborgen. Het wordt tot en met komende week bar koud.
  [naar artikel]
 48. VS wijzen verantwoordelijkheid voor crisis in Turkije af (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van de Verenigde Staten ontkent verantwoordelijk te zijn voor de economische problemen in Turkije. "De economische problemen zijn niet...
  [naar artikel]
 49. Eindelijk nog eens een portie zomer: vandaag 30 graden (23/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  We hebben er even op moeten wachten, maar nu zijn de weersvoorspellingen ons gunstig gezind. De zomer kan opnieuw beginnen. De temperaturen lopen op tot 30 graden en ook in het weekend mogen we een warme periode verwachten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.