Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
17:30 uur

Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open VLD worden

De Standaard

12/06/2019 - 05:04

Francesco Vanderjeugd (31), de burgemeester van Staden, wil een gooi doen naar het voorzitterschap van Open VLD.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open VLD worden, Bart Tommelein 'not amused' (12/06/2019 - Knack)
  Francesco Vanderjeugd gooit zich in de strijd voor het voorzitterschap bij Open VLD.
  [naar artikel]
 2. Francesco Vanderjeugd trekt zich terug als kandidaat-voorzitter van Open VLD en steunt Bart Tommelein (08/01/2020 - VRT NWS)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen komen met een "gezamenlijk project". Het is de tweede keer dat Vanderjeugd zijn persoonlijke ambities moet terugschroeven.
  [naar artikel]
 3. Francesco Vanderjeugd bergt ambitie om nieuwe voorzitter Open VLD te worden op en bundelt krachten met Bart Tommelein (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen bundelen hun krachten en komen met een “gezamenlijk project”. “We willen onze partij vernieuwen en opnieuw een wervend liberaal verhaal schrijven. Dat doel kunnen we best bereiken door samen te werken”, zeggen Vanderjeugd en Tommelein in een persbericht.
  [naar artikel]
 4. Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open Vld worden (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Francesco Vanderjeugd ­opent de dans bij Open Vld. Het uittredend Vlaams Parlementslid, dat ondanks een pak voorkeurstemmen niet opnieuw verkozen geraakte op 26 mei, doet een gooi naar het voorzitterschap van zijn partij. Dat zegt hij in interviews in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Ook De Standaard en De Morgen berichten over zijn kandidatuur.
  [naar artikel]
 5. Vanderjeugd wil geen Open Vld-voorzitter meer worden en bundelt krachten met Tommelein (08/01/2020 - De Morgen)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open Vld te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen bundelen hun krachten en komen met een ‘gezamenlijk project’. ‘We willen onze partij vernieuwen en opnieuw een wervend liberaal verhaal schrijven. Dat doel kunnen we best bereiken door samen te werken’, zeggen Vanderjeugd en Tommelein in een persbericht.
  [naar artikel]
 6. Francesco Vanderjeugd wil voorzitter van Open Vld worden: ‘Onze partij is een beetje vanalles geworden’ (12/06/2019 - De Morgen)
  Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, droomt van het voorzitterschap bij Open Vld. Insiders schatten hem niet kansloos in, al moet hij wellicht opboksen tegen enkele grote namen. ‘Onze partij heeft iemand nodig die wat minder vastgeroest is in de machtsspelen van de laatste twintig jaar.’
  [naar artikel]
 7. Kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd (Open VLD): 'We moeten oppositiekuur minstens overwegen' (18/07/2019 - Knack)
  Francesco Vanderjeugd, de eerste uitdager van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, vreest dat zijn partij overhaast in een Vlaamse en federale regering zal stappen. 'We moeten er niet gewoon bij zijn om erbij te zijn.' Ook pleit hij ervoor om de voorzittersverkiezingen, gepland voor maart, te vervroegen.
  [naar artikel]
 8. Francesco Vanderjeugd voert druk op Gwendolyn Rutten op: ‘Open Vld heeft nieuwe voorzitter nodig’ (18/07/2019 - De Morgen)
  Francesco Vanderjeugd, die graag Gwendolyn Rutten zou opvolgen als Open Vld-voorzitter, vindt dat de liberalen moeten overwegen om in de oppositie te gaan. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. ‘We gaan al tien jaar achteruit, we moeten zeer nederig zijn’, zegt Vanderjeugd. Zijn kritiek komt bovenop de wrevel over het ‘te weinig liberale’ Brusselse regeerprogramma.
  [naar artikel]
 9. Vanderjeugd wordt geen voorzitter van Open VLD maar bundelt krachten met Tommelein (08/01/2020 - De Standaard)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein en wordt zijn running mate.
  [naar artikel]
 10. Mercedes Van Volcem (Open VLD): "Bart Tommelein of Francesco Vanderjeugd als voorzitter? Dan kies ik Francesco" (12/06/2019 - VRT NWS)
  Mercedes Van Volcem, Vlaams parlementslid voor Open VLD, steunt Francesco Vanderjeugd als kandidaat-voorzitter van de partij. De jonge burgemeester uit Staden stelde zich vanochtend - vrij onverwacht - kandidaat, met lauwe reacties vanuit de partijtop als gevolg. "Mijn steun heeft hij", zegt Van Volcem in "Terzake".
  [naar artikel]
 11. Vanderjeugd trekt kandidatuur voorzitterschap Open Vld terug (08/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open Vld te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen bundelen hun krachten en komen met een “gezamenlijk project”. “We willen onze partij vernieuwen en opnieuw een wervend liberaal verhaal schrijven. Dat doel kunnen we best bereiken door samen te werken”, zeggen Vanderjeugd en Tommelein in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Vanderjeugd voert druk op Rutten op: “Open Vld heeft nieuwe voorzitter nodig” (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Francesco Vanderjeugd, die graag Gwendolyn Rutten zou opvolgen als Open Vld-voorzitter, vindt dat de liberalen moeten overwegen om in de oppositie...
  [naar artikel]
 13. Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open Vld worden (12/06/2019 - Metro)
  Francesco Vanderjeugd ­opent de dans bij Open Vld. Het uittredend Vlaams Parlementslid, dat ondanks een pak voorkeurstemmen niet opnieuw verkozen geraakte op 26 mei, doet een gooi naar het voorzitterschap van zijn partij. Dat zegt hij in interviews in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Ook De Standaard en De Morgen berichten over zijn kandidatuur. Ooit was Francesco Vanderjeugd (nu 31) de jongste burgemeester van het land. Vandaag, nog tien maanden voor de eventuele voorzittersverkiezingen, gooit hij zich als eerste in de strijd om de stoel van Gwendolyn Rutten. Daarmee pakt hij Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne op snelheid en maakt hij het hen bijzonder moeilijk om zich nog kandidaat te stellen. Vanderjeugd redde eerder dit jaar de lijstvorming van beide tenoren toen hij zijn plaats afstond aan Mercedes Van Volcem en niet meer verkozen raakte. Hij verwacht nu een wederdienst. Vanderjeugd is in de kranten ook niet mals voor de partijlijn van de afgelopen jaren. “Wij hadden geen verhaal. Dat positivisme was niet meer dan pure marketing. Daar zat weinig achter. En die 100 euro extra nettoloon? Ik was beschaamd.” bron: Belga Het bericht Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open Vld worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Francesco Vanderjeugd voert druk op Gwendolyn Rutten op: ‘Open Vld moet oppositie overwegen’ (18/07/2019 - De Morgen)
  Francesco Vanderjeugd, die graag Gwendolyn Rutten zou opvolgen als Open Vld-voorzitter, vindt dat de liberalen moeten overwegen om in de oppositie te gaan. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. ‘We gaan al tien jaar achteruit, we moeten zeer nederig zijn’, zegt Vanderjeugd.
  [naar artikel]
 15. Kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd denkt aan nieuwe naam voor Open VLD (05/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De race richting voorzitterschap van Open VLD komt stilaan op kruissnelheid. Francesco Vanderjeugd denkt zelfs aan een nieuwe naam voor de liberalen. “Zo start je pas écht een nieuw verhaal”, zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Francesco Vanderjeugd voert druk op Gwendolyn Rutten op: “Open Vld moet oppositie overwegen” (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Francesco Vanderjeugd, die graag Gwendolyn Rutten zou opvolgen als Open Vld-voorzitter, vindt dat de liberalen moeten overwegen om in de oppositie...
  [naar artikel]
 17. Francesco Vanderjeugd (Open VLD): “Geen regeringsdeelname enkel om erbij te zijn” (18/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Francesco Vanderjeugd, kandidaat-voorzitter van Open VLD, vindt dat zijn partij de mogelijkheid van een oppositiekuur na de teleurstellende verkiezingsuitslag te snel heeft opzijgeschoven. “We moeten er niet gewoon bij zijn om erbij te zijn”, zegt de West-Vlaming in Knack over eventuele regeringsdeelname.
  [naar artikel]
 18. Kandidaat-voorzitter Vanderjeugd gaat alle Open Vld-leden bevragen (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Vlaams Parlementslid en burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open Vld) stuurt de komende 10 dagen een bevraging naar alle...
  [naar artikel]
 19. Vanderjeugd bergt voorzittersdroom op en bundelt krachten met Tommelein (08/01/2020 - Knack)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen bundelen hun krachten en komen met een 'gezamenlijk project'.
  [naar artikel]
 20. Gwendolyn Rutten heeft eerste uitdager: Francesco Vanderjeugd wil Open Vld leiden (12/06/2019 - De Morgen)
  Tien maanden voor dee eventuele voorzittersverkiezingen bij Open Vld is het geen usual suspect die zich als eerste in de strijd gooit, wél West-Vlaming Francesco Vanderjeugd. Dat zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. Zo heeft voorzitter Gwendolyn Rutten haar eerste uitdager.
  [naar artikel]
 21. Vanderjeugd bergt voorzittersdroom op en bundelt krachten met Tommelein: ‘Eendracht maakt macht’ (08/01/2020 - De Morgen)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open Vld te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen bundelen hun krachten en komen met een ‘gezamenlijk project’. ‘We willen onze partij vernieuwen en opnieuw een wervend liberaal verhaal schrijven. Dat doel kunnen we best bereiken door samen te werken’, zeggen Vanderjeugd en Tommelein in een persbericht.
  [naar artikel]
 22. Francesco Vanderjeugd (Open VLD): 'Er wordt weer heel veel in hokjes gedacht' (17/03/2019 - Knack)
  Francesco Vanderjeugd is voor de Open VLD Vlaams Parlementslid en burgemeester van Staden. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn boek Burgemeester met een beugel. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden had hij 31 minuten en 33 seconden nodig.
  [naar artikel]
 23. Hoe Vanderjeugd de knuppel in het haantjeshok gooit (12/06/2019 - De Standaard)
  Met de coming-out van Francesco Vanderjeugd als kandidaat-voorzitter schakelt de postjesstrijd bij Open VLD een versnelling hoger. De interne rivaliteit is terug van (nooit) weggeweest. ‘Dit kunnen we geen maanden volhouden’, zucht aftredend Kamerlid Luk Van Biesen.
  [naar artikel]
 24. Hoe Vanderjeugd de knuppel in het haantjeshok gooit (13/06/2019 - De Standaard)
  Met de coming-out van Francesco Vanderjeugd als kandidaat-voorzitter schakelt de postjesstrijd bij Open VLD een versnelling hoger. De interne rivaliteit is terug van (nooit) weggeweest. ‘Dit kunnen we geen maanden volhouden’, zucht aftredend Kamerlid Luk Van Biesen.
  [naar artikel]
 25. ‘Burgemeester-kapper’ Francesco Vanderjeugd (31) wil voorzitter Open Vld worden (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd om het voorzitterschap bij Open Vld barst los. Niet 'usual suspects' Bart Tommelein of Vincent Van Quickenborne stellen zich als eerste...
  [naar artikel]
 26. Burgemeester-kapper Francesco Vanderjeugd (31) wil voorzitter Open Vld worden (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd om het voorzitterschap bij Open Vld barst los. Niet 'usual suspects' Bart Tommelein of Vincent Van Quickenborne stellen zich kandidaat,...
  [naar artikel]
 27. Vanderjeugd (Open VLD): ‘De kopstukken zijn de partij niet’ (13/11/2019 - De Standaard)
  Francesco Vanderjeugd, nog steeds de enige kandidaat-voorzitter bij Open VLD, gaat alle 63.000 leden bevragen over de toekomst van de partij. ‘Onze leden liggen niet noodzakelijk van hetzelfde wakker als de partijtop.’
  [naar artikel]
 28. Francesco Vanderjeugd denkt aan nieuwe naam voor Open VLD (05/09/2019 - Knack)
  De race richting voorzitterschap van Open VLD zit stilaan op kruissnelheid. Francesco Vanderjeugd denkt zelfs aan een nieuwe naam voor de liberalen. 'Zo start je pas écht een nieuw verhaal', zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 29. Francesco Vanderjeugd denkt aan nieuwe naam voor Open Vld (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De race richting voorzitterschap van Open Vld zit stilaan op kruissnelheid. Francesco Vanderjeugd denkt zelfs aan een nieuwe naam voor de...
  [naar artikel]
 30. Francesco Vanderjeugd gebruikt uittredingsvergoeding om alle Open VLD’ers te bevragen over koers van partij: “Eindelijk gebeurt er iets nuttig met dat geld” (13/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester van Staden en voormalig Vlaams Parlementslid Francesco Vanderjeugd houdt de komende tien dagen een bevraging onder de zowat 63.0000 Open VLD-leden over waar de partij naartoe moet. Het gaat om een volgende stap in zijn campagne in aanloop naar de voorzittersverkiezingen bij de liberalen in het voorjaar van 2020.
  [naar artikel]
 31. Francesco Vanderjeugd: 'Weerstand tegen paars-groen zit bij sommige Open VLD'ers heel diep' (08/12/2019 - Knack)
  De weerstand tegen het opstarten van regeringsonderhandelingen die tot de vorming van een paarsgroene coalitie moeten leiden, zit bij sommige leden van Open Vld "heel diep". Dat heeft kandidaat-partijvoorzitter van de Vlaamse liberalen Francesco Vanderjeugd zondag gezegd in De Zevendag Dag (één).
  [naar artikel]
 32. Francesco Vanderjeugd kandidaat-voorzitter Open Vld (12/06/2019 - De Tijd)
  07:07 Het uittredend Vlaams Parlementslid raakte op 26 mei niet verkozen ondanks een pak voorkeurstemmen.
  [naar artikel]
 33. Francesco Vanderjeugd doet het kalmer aan (28/08/2018 - VRT NWS)
  Burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd laat via een live filmpje op Facebook weten dat hij minder actief zal zijn, en dat tot het einde van het jaar. Hij doet dat omdat hij gezondheidsklachten had door te veel te werken.
  [naar artikel]
 34. Siegfried Bracke (N-VA) niet verkozen, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) slachtoffer van zijn ‘grootse daad’ (27/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor heel wat bekende politici is het vanmorgen pijnlijk ontwaken. Na het tellen van alle stemmen zullen zij er in de komende legislatuur niet bij zijn. Onder meer voor Siegfried Bracke wordt het een politiek afscheid in mineur. Ook Francesco Vanderjeugd, Open VLD-burgemeester in Staden, verdwijnt na een felle interne strijd uit het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 35. Francesco Vanderjeugd na inzinking: "Mensen willen winnaars, maar ik heb nu net meer te bieden" (16/09/2018 - VRT NWS)
  Francesco Vanderjeugd (OpenVLD) was de jongste burgemeester ooit in België. Maar plots ging het licht uit en liet hij zich opnemen in het ziekenhuis. Nu gaat hij weer aan het werk en hij wil graag herverkozen worden om zichzelf op te volgen als burgemeester van Staden.
  [naar artikel]
 36. Francesco Vanderjeugd doet nu al gooi naar Open VLD-voorzitterschap: "Doet pijn dat we geen verhaal hadden tegen extremen" (12/06/2019 - VRT NWS)
  Francesco Vanderjeugd doet een gooi naar het voorzitterschap bij Open VLD. Vanderjeugd is momenteel burgemeester in Staden, West-Vlaanderen. Volgens hem moet de partij een andere richting uit. "Het doet pijn te moeten vaststellen dat we met de liberale partij bij de laatste verkiezingen geen verhaal hadden tegen extremen, net nu dat meer dan ooit aan de orde is."
  [naar artikel]
 37. De grote favoriet, de vernieuwer of toch het stemmenkanon: strijd om Open VLD-voorzitterschap wijd open (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Francesco Vanderjeugd, de burgemeester van Staden, is niet langer kandidaat-voorzitter bij Open VLD. Hij schaart zich achter die andere West-Vlaming, Bart Tommelein. Veel liberalen denken dat de voormalig viceminister-president moeilijk te bekampen wordt, omdat hij tot het partijestablishment behoort. Maar uitgerekend de supporters van Vanderjeugd vinden nu dat er andere kandidaten moeten opstaan. Brussels kopstuk Els Ampe voegde meteen de daad bij het woord, anderen houden hun kandidatuur nog in beraad.
  [naar artikel]
 38. Na de belabberde verkiezingscampagne zijn de ego’s en persoonlijke ambities weer helemaal terug bij Open Vld (13/06/2019 - De Morgen)
  Met stevige kritiek op zijn partij opende Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, de debatten over het voorzitterschap bij Open Vld. Met zijn kandidatuur steekt hij alvast stokken in de wielen van zijn mentor Bart Tommelein, die ook de ambitie koesterde om voorzitter te worden.
  [naar artikel]
 39. Vanderjeugd wordt running mate Tommelein (08/01/2020 - De Tijd)
  07:56 Francesco Vanderjeugd trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD. Hij wordt de running mate van Bart Tommelein. ‘Bart heeft de ervaring die ik nog mis’, zegt Vanderjeugd in e...
  [naar artikel]
 40. Kandidaat-voorzitter Open VLD Vanderjeugd: Weerstand tegen paars-groen zit "heel diep" bij sommige Open VLD'ers (08/12/2019 - VRT NWS)
  De weerstand tegen het opstarten van onderhandelingen die tot de vorming van een paars-groene coalitie zouden moeten leiden op federaal niveau, zit bij sommige leden van Open VLD "heel diep". Dat heeft kandidaat-partijvoorzitter Francesco Vanderjeugd gezegd in "De zevendag dag".
  [naar artikel]
 41. Vanderjeugd vrijdag weer burgemeester (11/09/2018 - De Standaard)
  Francesco Vanderjeugd (Open VLD) neemt vrijdag zijn taken als burgemeester van Staden opnieuw op. Hij gaf een tweetal weken terug aan het om gezondheidsredenen iets kalmer aan te moeten doen. In die tussentijd stond schepen Geert Moerkerke (Open VLD) aan het hoofd van de gemeente. Vrijdag stelt Open VLD ook haar speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.
  [naar artikel]
 42. Vanderjeugd vrijdag weer burgemeester (11/09/2018 - De Standaard)
  Francesco Vanderjeugd (Open VLD) neemt vrijdag zijn taken als burgemeester van Staden opnieuw op. Hij gaf een tweetal weken terug aan het om gezondheidsredenen iets kalmer aan te moeten doen. In die tussentijd stond schepen Geert Moerkerke (Open VLD) aan het hoofd van de gemeente. Vrijdag stelt Open VLD ook haar speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.
  [naar artikel]
 43. Vanderjeugd barst in tranen uit nu hij aan het roer blijft in Staden (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Francesco Vanderjeugd (Open Vld), zes jaar geleden de jongste burgemeester van het land, blijft aan het roer in het West-Vlaamse Staden. Toen hij...
  [naar artikel]
 44. Vanderjeugd in tranen nu hij aan het roer blijft in Staden (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Francesco Vanderjeugd (Open Vld), zes jaar geleden de jongste burgemeester van het land, blijft aan het roer in het West-Vlaamse Staden. Toen hij...
  [naar artikel]
 45. Strijd om de Melsensstraat barst pas later open (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De knuppel in het hoenderhok gooien en absoluut de eerste zijn. Dat wou Francesco Vanderjeugd bereiken met de aankondiging dat hij volgend jaar kandidaat is om Open VLD-voorzitter te worden. Hij maait zo het gras weg voor de voeten van zijn provinciegenoten Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne, die er ook over nadenken. De rangen blijven voorlopig wel gesloten bij de liberalen. De partij wil vooral eerst focussen op de regeringsonderhandelingen en pas wanneer daar duidelijkheid over is, kan de strijd om de Open VLD-troon losbarsten.
  [naar artikel]
 46. Geert Moerkerke voor even burgemeester van Staden (30/08/2018 - De Standaard)
  In afwachting van de terugkeer uit ziekteverlof van burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) is schepen Geert Moerkerke, partijgenoot van Vanderjeugd, aangesteld als plaatsvervangend burgemeester.
  [naar artikel]
 47. Francesco Vanderjeugd denkt aan nieuwe naam voor Open Vld (05/09/2019 - Metro)
  De race richting voorzitterschap van Open Vld zit stilaan op kruissnelheid. Francesco Vanderjeugd denkt zelfs aan een nieuwe naam voor de liberalen. “Zo start je pas écht een nieuw verhaal”, zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. De burgemeester van het West-Vlaamse Staden verraste in juni vriend en vijand door zijn kandidatuur voor het voorzitterschap bij Open Vld aan te kondigen. In een interview met de Krant van West-Vlaanderen gaat Vanderjeugd nu een stapje verder en lanceert hij al een voorstel. “Begin oktober wil ik mijn campagne op gang trekken en bij de achterban op bezoek gaan”, zegt hij. “De voorzittersverkiezingen vinden normaal in maart plaats, maar ook als die vroeger volgen, zal ik klaar staan. Eigenlijk moesten die zo snel mogelijk na de verkiezingsnederlaag van mei georganiseerd zijn, maar goed.” Vanderjeugd sluit ook een naamsverandering van de partij niet uit. “Eind december of begin januari wil ik een concreet plan van aanpak op tafel leggen om onze partij nieuw leven in te blazen. En waarom opteren we niet voor een compleet andere naam? Wat die nieuwe naam moet worden, weet ik nog niet. Maar zo start je pas écht een nieuw verhaal.” Intussen borrelt de spanning over de voorzittersrace bij Open Vld op. Eerder deze week liet Oostends burgemeester Bart Tommelein zich bij Gert Late Night ontvallen dat hij wel ambitie heeft om voorzitter te worden en dat hij daarbij “een goede kans” zou maken. Nog een andere West-Vlaming, Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne, liet eerder verstaan dat hij Egbert Lachaert ziet als de geknipte voorzitter. Intussen laat huidig voorzitster Gwendolyn Rutten niet in haar kaarten kijken over haar toekomstplannen. Stapt zij in de volgende Vlaamse regering of niet? bron: Belga Het bericht Francesco Vanderjeugd denkt aan nieuwe naam voor Open Vld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. 'Bij Open VLD is het weer feest. Alsof we niet verloren hebben' (14/11/2019 - De Tijd)
  12:49 ‘Voor mij doet de kleur van de coalitie er niet zo toe. Als we maar geen regering vormen zonder Vlaamse meerderheid.’ Kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd (31) blijft de onberekenbare hond in he...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.