Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
18:23 uur

Vrouwelijke arts in cel na moordpoging met gifspuit: specialiste had het gemunt op vrouw van bevriend koppel

Het Nieuwsblad

12/06/2019 - 06:23

Een vrouwelijke arts uit Limburg zit al bijna twee weken in de cel na een bizarre moordpoging. Ze drong binnen bij een bevriend koppel en probeerde de vrouwelijke bewoonster een nog onbekende stof in te spuiten. Het plan mislukte omdat het slachtoffer net op tijd wakker werd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Arts verdacht van moordpoging op vrouw van vriend (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  lanakenEen vrouwelijke arts zit al bijna twee weken in de cel voor een poging tot moord met een injectienaald. De vrouw drong binnen bij een bevriend koppel en probeerde de vrouwelijke bewoonster een nog onbekende stof in te spuiten. De poging mislukte omdat de vrouw net op tijd wakker werd. De arts ontkent elke betrokkenheid.
  [naar artikel]
 2. Arts bekent moordpoging na doorprikken van haar alibi. “Eed van Hippocrates op vreselijke wijze misbruikt” (29/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De vrouwelijke arts die al meer dan een maand in de cel zit voor een poging tot moord met een injectienaald heeft bekentenissen afgelegd. De 43-jarige dokter drong op 29 mei op klaarlichte dag binnen in het huis van een bevriend koppel in Rekem (Lanaken) en probeerde de bewoonster een nog onbekende stof in te spuiten. De poging mislukte omdat de vrouw net op tijd wakker schrok.
  [naar artikel]
 3. Vrouwelijke arts blijft in cel voor moordpoging (07/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De vrouwelijke arts die sinds eind mei in de cel zit voor een poging tot moord met een injectienaald, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Tongeren dinsdag beslist. “Mijn cliënte geeft toe dat zij in Lanaken is geweest maar betwist de moordpoging”, zegt de raadsman van de arts.
  [naar artikel]
 4. Vrouwelijke arts bekent na doorprikken van haar alibi (29/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  LanakenDe vrouwelijke arts die al meer dan een maand in de cel zit voor een poging tot moord met een injectienaald heeft bekentenissen afgelegd. De 43-jarige dokter drong op 29 mei op klaarlichte dag binnen in het huis van een bevriend koppel in Rekem (Lanaken) en probeerde de bewoonster met een nog onbekende stof in te spuiten. De poging mislukte omdat de vrouw net op tijd wakker schrok. De arts ontkende eerst elke betrokkenheid maar haar alibi kon worden doorprikt. De raadkamer verlengde vrijdag haar verblijf in de cel.
  [naar artikel]
 5. Vrouwelijke arts blijft in cel voor moordpoging op echtgenote van man op wie ze oogje had. Advocaat spreekt over “horrorverhaal” (29/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding bevestigd van een vrouwelijke arts (43) die al een maand in de cel zit op verdenking van poging tot...
  [naar artikel]
 6. Raadkamer Tongeren – Vrouwelijke arts blijft in de cel voor moordpoging op vrouw van een vriend in Rekem (29/06/2019 - Metro)
  De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een vrouwelijke arts (43) uit Noord-Limburg, die intussen al een maand in de cel zit op verdenking van moordpoging. Op 29 mei was ze de woning van de echtgenote van een vriend in Rekem bij Lanaken binnengedrongen. Het slachtoffer lag te slapen, schrok wakker en zag een individu met een injectienaald over zich hangen. De toen onbekende persoon sloeg op de vlucht. Het slachtoffer liep haar achterna en had haar aanvaller formeel herkend. Intussen zou de verdachte dokteres bekentenissen hebben afgelegd. Op 29 mei was het al de tweede keer dat de dokteres een ongewenst bezoek bracht bij het koppel in Rekem. De eerste keer had het 46-jarige slachtoffer een chemische geur in huis waargenomen en betrapte toen ook een verdacht persoon in huis, die uiteindelijk kon ontkomen. Ruim twee weken later werd die bizarre geur weer waargenomen in het huis in Rekem. Het slachtoffer kreeg een prop in de mond geduwd, waarna de verdachte de substantie wilde inspuiten. De vloeistof, die de vrouwelijke arts probeerde in te spuiten, is nog onbekend. Het parket van Limburg bevestigde dat de raadkamer de aanhouding vrijdag heeft verlengd, maar het nieuws over de bekentenis kon niet worden bevestigd. De vrouwelijke arts had een vriendschapsrelatie met de echtgenoot van het slachtoffer in Rekem, die leraar is. Blijkbaar zag zij meer in die relatie dan de man zelf. Aanvankelijk beweerde de vrouw over een alibi te beschikken, maar dat zou volgens Het Belang van Limburg doorprikt zijn. Enerzijds is er de formele herkenning door het slachtoffer en anderzijds is de verdachte die bewuste 29 mei op een bus naar Lanaken gezien. Er zijn nog andere bezwarende elementen. De verdachte zou wel de intentie tot doden ontkennen. Naar eigen zeggen wilde ze het slachtoffer alleen schrik aanjagen. Meester Erik Schellingen vertegenwoordigt de belangen van de burgerlijke partij, maar kreeg nog geen inzage in het dossier. “Dit is een horrorverhaal. Het gaat hier om een geplande daad, een duivels plan die voorbereid werd. Het zou een film kunnen zijn, maar hier is het helaas bittere realiteit. Volgens ons is het wel degelijk een moordpoging die later voor een hof van assisen dan wel een correctionele rechtbank zal gepleit worden, ” zei advocaat Schellingen zaterdag. bron: Belga Het bericht Raadkamer Tongeren – Vrouwelijke arts blijft in de cel voor moordpoging op vrouw van een vriend in Rekem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Acht jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw na openbare verkoop (26/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 56-jarige man uit Dessel tot 8 jaar cel veroordeeld voor een moordpoging op zijn ex-vrouw. De feiten deden zich voor op 6 mei 2015 na de openbare verkoop van de woning van het voormalige koppel.
  [naar artikel]
 8. Liefde op een bevriend gezicht: “Ineens zei hij dat we ook als koppel goed samen zouden passen” (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag kondigde Bazart-zanger Mathieu Terryn (26) zijn verloving met fotografe Marie Wynants (26) aan. De twee vormen sinds een jaar een koppel, maar zijn al beste vrienden sinds hun kindertijd. Ook heel wat van onze lezers waren eerst jarenlang bevriend met hun partner alvorens de vonk oversloeg. Twee van hen delen hun verhaal.
  [naar artikel]
 9. Koppel dat Grietje (73) neerschoot, houdt speurders aan het lijntje (15/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht in Kortrijk is voorlopig nog niet veel wijzer geworden over de moordpoging op Grietje W. (73) uit Wielsbeke. Het koppel uit Temse dat de Nederlandse vrouw neerschoot, lijdt aan selectief geheugenverlies. “Ze spelen met onze voeten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Kwarteeuw na moord op vriendin zit vrouw (54) terug in de cel voor moordpoging op partner (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 54-jarige vrouw uit Oostende zit in de cel op verdenking van moordpoging op haar partner. Opvallend genoeg werd Caroline C. in 1994 door het
  [naar artikel]
 11. Belgische gynaecoloog getuigt hoe hij aan de dood ontsnapte na moordpoging door zijn vrouw en haar minnaar (28/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat ze haar man, een Belgische gynaecoloog, wilde vermoorden, is een Portugese arts tot dertien jaar gevangenisstraf veroordeeld in Zwitserland. Samen met haar minnaar zette ze een vuurwapen tegen het hoofd van de Belg, en ze dwong hem om een gifbeker te drinken. “Ik was doodsbang, maar ik dronk om niet te sterven”, getuigt de Belg, die de moordpoging overleefde. “Ik heb lang gezocht waarom ze me dit wou aandoen. Alleen maar om het geld, besef ik nu.”
  [naar artikel]
 12. Blankenbergenaar verslikt zich op restaurant en belandt in het ziekenhuis, ‘bevriend’ koppel plundert zijn rekening (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse strafrechter heeft een koppel uit Blankenberge bij verstek veroordeeld tot acht maanden effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete voor...
  [naar artikel]
 13. Femen-activiste heeft het gemunt op het kindje Jezus (25/12/2017 - VRT NWS)
  Op het Sint-Pietersplein in Rome heeft een activiste van de vrouwenbeweging Femen de kerststal bestormd. De vrouw had het gemunt op het kindje Jezus in de kribbe. Een politieman greep onmiddellijk in en kon de vrouw overmeesteren, terwijl ze "God is een vrouw" scandeerde.
  [naar artikel]
 14. Reconstructie van moordpoging op Grietje W. (72) in Wielsbeke in uur voorbij (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Wielsbeke werd dinsdagmiddag een reconstructie gehouden van de moordpoging op Grietje W. (72). Enkel Imraan A. (31), met wie Grietje jarenlang een relatie had, was van de partij. Hij moest tonen hoe volgens hem zijn vrouw Summer A. (25) twee keer schoot op de Nederlandse vrouw.
  [naar artikel]
 15. Dronken man randt gastvrouw aan na feestje (23/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Luik een 49-jarige man opgepakt omdat hij, terwijl hij de nacht doorbracht bij een bevriend koppel, de vrouw aanrandde. Dat is vernomen bij het Luikse parket. De man is al gekend bij het gerecht voor talrijke zedenfeiten.
  [naar artikel]
 16. Vrouw (60) vrijgesproken voor moordpoging op haar vriend met slaappillen in koffie: “Ontoerekeningsvatbaar” (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 60-jarige vrouw is door de Brugse correctionele rechtbank vrijgesproken voor de moordpoging op haar partner. Monique V. mengde slaappillen in...
  [naar artikel]
 17. Brandweermannen verijdelen moordpoging: man (40) probeerde zijn ex-vrouw te wurgen nabij kazerne (02/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee Gentse brandweermannen hebben afgelopen vrijdag een moordpoging verijdeld. Een man (40) probeerde zijn ex-vrouw op straat te wurgen.
  [naar artikel]
 18. "Je gaat sterven, maar je zal geen pijn lijden": vrouw verplicht Belgische gynaecoloog om rattenvergif te drinken (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Portugese arts is in Zwitserland veroordeeld tot dertien jaar cel vanwege de moordpoging op een Belgische gynaecoloog. Nordine moest -met een...
  [naar artikel]
 19. Zwaardere straf in beroep voor moordpoging op ex-man (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het hof van beroep in Gent heeft een 68-jarige vrouw uit Kortemark veroordeeld tot tien jaar effectieve gevangenisstraf voor de moordpoging op haar ex-man. Rita D. schoot in een bos in Jonkershove twee keer op het slachtoffer. In eerste aanleg werd de vrouw nog veroordeeld tot zes jaar cel.
  [naar artikel]
 20. Bradley Cooper en Irina Shayk: uit elkaar, maar nog steeds goed bevriend (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bradley Cooper en Irina Shayk mogen dan wel uit elkaar gegaan zijn, van een verzuurde relatie is zeker geen sprake. Het voormalige koppel is goed bevriend gebleven in het belang van hun dochtertje Lea, dat voor hen beiden altijd op de eerste plaats komt.
  [naar artikel]
 21. Arts verkracht vrouw die om abortus vraagt in praktijk (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw beschuldigt een arts van verkrachting in een ziekenhuis op de Bahamas. Het slachtoffer had de dokter om een abortus gevraagd, meldt
  [naar artikel]
 22. Koppel dat Grietje (73) neerschoot, lijdt aan selectief geheugenverlies: “Ze spelen met onze voeten” (15/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het gerecht in Kortrijk is nog niet veel wijzer geworden over de moordpoging op Grietje W. (73) in het West-Vlaamse Wielsbeke. Het koppel uit Temse – Imraan A. (31) en Summer A. (25) – dat de Nederlandse vrouw neerschoot, lijdt aan selectief geheugenverlies. Wat wel duidelijk is geworden, is dat Imraan A. al een hele tijd de toyboy was van de veertig jaar oudere Grietje W.
  [naar artikel]
 23. Vrouw vergiftigt oma met pannenkoeken (en dat was niet haar eerste moordpoging) (01/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Waals-Brabant heeft donderdag Marie-France G., een inwoonster van Braine-le-Château geboren in 1963, tot 12 jaar cel veroordeeld voor een moordpoging op haar grootmoeder. In september 2017 bracht de vrouw haar grootmoeder een bezoek van tien minuten in haar rusthuis in Tubize, en gaf haar pannenkoeken. De volgende dag was de vrouw niet meer wakker te krijgen, en bleek ze vergiftigd te zijn met medicatie.
  [naar artikel]
 24. Vrouw krijgt zes jaar cel voor moordpoging op ex-man in Tessenderlo (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft Vanessa S. (38) een minder zware straf opgelegd voor de moordpoging op haar ex-man in Tessenderlo. De vrouw had een pistool op hem leeggeschoten, toen hij hun zoon kwam ophalen. Het slachtoffer wist de kogelregen te ontwijken en bleef ongedeerd. In eerste aanleg had ze acht jaar cel gekregen, het hof maakte daar donderdag zes jaar van.
  [naar artikel]
 25. Koppel vindt gehaktballen met gif in tuin en kan honden van gruwelijke dood redden: "Wie wil onze dieren dood?" (04/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie heeft het gemunt op de windhonden van Jean-Marie Vandriessche (66) en Carine Masure (57)? Die vraag stelt het koppel uit Rollegem (Kortrijk)...
  [naar artikel]
 26. 80-jarige vrouw staat terecht voor moordpoging op beste vriendin (16/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 80-jarige vrouw uit Mortsel is maandag voor de rechtbank moeten verschijnen voor de moordpoging op haar beste vriendin van 97, die zwaar hulpbehoevend is. Ze had haar vorig jaar een overdosis medicatie gegeven, omdat ze samen uit het leven wilden stappen.
  [naar artikel]
 27. 80-jarige vrouw staat terecht voor moordpoging op beste vriendin (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 80-jarige vrouw uit Mortsel is maandag voor de rechtbank moeten verschijnen voor de moordpoging op haar beste vriendin van 97, die zwaar hulpbehoevend is. Ze had haar vorig jaar een overdosis medicatie gegeven, omdat ze samen uit het leven wilden stappen.
  [naar artikel]
 28. Chinees koppel ontdekt bizarre reden waarom het geen kinderen kan verwekken (27/08/2018 - Metro)
  Een getrouwd koppel in China zat al vier jaar lang met de handen in het haar, want ondanks veel verwoede pogingen raakte de vrouw maar niet zwanger. Wat bleek? Het koppel had al die tijd enkel anale seks gehad.   “Het ging om een 26-jarige man en zijn 24-jarige echtgenote”, zegt hun arts Liu Hongmei. Ondanks dat de twee jong en gezond zijn, konden ze maar geen kind verwekken. Doordat hun familie heel wat druk op hen legde, begon het koppel zich zorgen te maken. Tijdens de consultatie kwam aan het licht dat het paar regelmatig seks had, maar dat het altijd een pijnlijke ervaring was voor de vrouw. Vanwege hun grote kinderwens gaf de vrouw nooit op. Hongmei vermoedde dat de vrouw met een gynaecologische aandoening kampte, maar uit verder onderzoek bleek dat de vrouw nog steeds maagd was. De arts stelde toen al snel vast dat het koppel al die tijd anale seks had gehad waardoor ze vanzelfsprekend geen kind konden verwekken. 100 eieren en een kip Na de consultatie gaf Hongmei de twee sekshandboeken mee en enkele ‘richtlijnen’. De tips wierpen duidelijk hun vruchten af. Enkele maanden later kreeg Hongmei namelijk het bericht dat de vrouw in verwachting was. Als bedankje kreeg de dokter 100 eieren en een kip toegestuurd. “Het is zeer uitzonderlijk dat koppels zo onwetend zijn als het op seks aankomt”, besluit Hongmei. Lees ook : Goed nieuws voor zwangere vrouwen: chocolade maakt je baby blij Het bericht Chinees koppel ontdekt bizarre reden waarom het geen kinderen kan verwekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Man riskeert tien jaar cel voor gruwelijke moordpoging op schoonmoeder: “Afgeslacht als een varken voor de ogen van haar kleinzoon (11)” (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tongenaar Y. W. riskeert tien jaar cel voor een moordpoging op zijn ex-schoonmoeder. De man schoot eerst met een kruisboog een pijl op de vrouw af. Daarna sneed hij haar de keel over. Als bij wonder overleefde ze de moordpoging. Zijn elfjarige zoon zag alles gebeuren.
  [naar artikel]
 30. “Arts heeft therapeutische vrijheid om sterilisatie te weigeren” (12/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 27-jarige vrouw getuigt zaterdag in Het Laatste Nieuws dat ze geen arts vindt die haar wil steriliseren. “Een arts kan nooit verplicht worden iets te doen wat niet strookt met wat volgens hem het beste is voor de patiënt”, klinkt het bij de Orde der Artsen.
  [naar artikel]
 31. ‘Arts heeft therapeutische vrijheid om sterilisatie te weigeren’ (12/08/2017 - De Standaard)
  Een 27-jarige vrouw getuigt zaterdag in Het Laatste Nieuws dat ze geen arts vindt die haar wil steriliseren. ‘Een arts kan nooit verplicht worden iets te doen wat niet strookt met wat volgens hem het beste is voor de patiënt’, klinkt het bij de Orde der Artsen.
  [naar artikel]
 32. 9 kenmerken van een vrouwelijke stalker (21/02/2017 - Express)
  Drie onderzoekers van de Universiteit van San Diego Californië bestudeerden het gedrag van 143 vrouwelijke stalkers en stelden aan de hand van hun bevindingen een profiel van een gemiddelde vrouwelijke stalker op. Kenmerk 1 flickr Leather fashion fashionista De typische vrouwelijke stalker is een alleenstaande of gescheiden vrouw van in de dertig met een psychiatrische diagnose, meestal voor  stemmingsstoornissen. The post 9 kenmerken van een vrouwelijke stalker appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 33. Arts en verpleegster in de fout: verkeerde vrouw ondergaat abortus (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in Seoul is een onderzoek gestart naar een arts en verpleegster die afgelopen zomer een abortus uitvoerden bij een vrouw die daar niet...
  [naar artikel]
 34. Nederlandse arts vrijgesproken voor euthanasie bij demente vrouw met wilsverklaring (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een voormalige arts Catharina A. (68) uit Den Haag die euthanasie pleegde op een demente vrouw (74) heeft zich volgens de rechtbank niet schuldig...
  [naar artikel]
 35. Onderzoek schietpartij villa botst op geheugenverlies: “Ze herinneren zich alles nog, behalve wie geschoten heeft” (14/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht in Kortrijk is nog niet veel wijzer geworden over de moordpoging op Grietje W. (73) uit Wielsbeke. Het koppel uit Temse dat de Nederlandse vrouw neerschoot, lijdt aan selectief geheugenverlies. “Ze spelen met ons voeten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Spoedarts vrijgesproken van moord op echtgenote (29/11/2019 - Metro)
  Een 50-jarige spoedarts uit Brakel, die beschuldigd werd van de moord en de moordpoging op zijn vrouw, werd in beroep vrijgesproken. In eerste aanleg werd de man nog veroordeeld tot 24 jaar cel, maar het hof van beroep in Gent oordeelde dat er teveel sprake was van twijfel en sprak de man vrij. De beklaagde Kris P. werd beschuldigd van poging gifmoord en gifmoord. Zijn 40-jarige vrouw werd in juli 2009 een eerste keer naar het ziekenhuis gebracht met een hoge dosis insuline in het bloed. Door het toedoen van het medisch personeel kon de vrouw nog gered worden. Maar op 6 oktober 2009 had de vrouw een cardiorespiratoir arrest en ze overleed door orgaanfalen. Volgens de rechtbank in Oudenaarde had de spoedarts haar tot twee maal toe vergiftigd, onder meer met insuline en morfine. Hij kreeg 24 jaar cel, maar ging in beroep om zijn onschuld uit te schreeuwen. Hij kreeg daarbij ook de steun van de familie van zijn vrouw en zijn dochter. De advocaten van de arts schoven verschillende theorieën naar voor zoals een medische fout in de ambulance of in het ziekenhuis, een hartfalen van de vrouw of zelfs wraak van een andere arts. Het hof volgde die stelling en sprak de man vrij op grond van twijfel. Zo zouden de symptomen van een vergiftiging met insuline bij de moordpoging veel vroeger moeten zichtbaar zijn. Ook voor de moord werd de man vrijgesproken. Er werd slechts een bloedstaal afgenomen en volgens het hof zijn er voldoende aanwijzingen om de resultaten daarvan in twijfel te trekken. De man barstte na de uitspraak in tranen uit, in de zaal ontstond er een luid applaus. bron: Belga Het bericht Spoedarts vrijgesproken van moord op echtgenote verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Moordpoging op zijn ex tijdens openbare verkoop kost man uit Dessel 8 jaar cel (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 56-jarige man uit Dessel tot 8 jaar cel veroordeeld voor een moordpoging op zijn ex-vrouw. De
  [naar artikel]
 38. Medeverdachte van moordpoging met kruisboog gearresteerd maar hoofdverdachte spoorloos (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het onderzoek naar de moordpoging op een 57-jarige vrouw in Piringen bij Tongeren heeft het gerecht een 34-jarige medeverdachte gearresteerd.
  [naar artikel]
 39. Steekpartij op parking McDonald’s wordt als moordpoging bestempeld (13/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De steekpartij op de parking van de vestiging van McDonald’s aan de Lambrechtshoekenlaan in Merksem, waarbij een 23-jarige vrouw zwaargewond raakte, is door het parket gekwalificeerd als een moordpoging.
  [naar artikel]
 40. Groep jongeren valt bezoekers van Duitse kerstmarkt aan: brandweerman (49) overleden (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Duitse stad Augsburg is een 49-jarige brandweerman overleden nadat een bende jongeren hem had aangevallen op de kerstmarkt. De man had de kerstmarkt bezocht met zijn vrouw en een bevriend koppel.
  [naar artikel]
 41. Medeverdachte gearresteerd in zaak moordpoging met kruisboog (12/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  In het onderzoek naar de moordpoging op een 57-jarige vrouw in Piringen bij Tongeren heeft het gerecht een 34-jarige medeverdachte gearresteerd. Hij werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat maakte het parket van Limburg bekend.
  [naar artikel]
 42. White spirit in drinkbeker van bejaarde vrouw: politieman wordt vervolgd voor moordpoging in rusthuis (09/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse raadkamer heeft gisteren een 39-jarige inspecteur van de Antwerpse lokale politie doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor moordpoging op zijn voormalige buurvrouw. Vorig jaar kwam aan het licht dat er sporen van white spirit waren teruggevonden in een drinkbeker van de vrouw. Het gerecht verdenkt de politieman nu van die feiten.
  [naar artikel]
 43. “Arts gaat dossier euthanasiekoppel uit Deurne begeleiden” (25/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op initiatief van AZ Klina zal LEIF-arts Gert Huysmans het dossier van Fred Vandemeulebroucke en Lisette Franck begeleiden. Daarmee is gelijktijdige euthanasie voor hen als koppel een stap dichterbij gekomen.
  [naar artikel]
 44. Twintiger krijgt 10 jaar cel voor moordpoging op spoedarts (18/12/2019 - VRT NWS)
  Een twintiger uit Turnhout krijgt 10 jaar cel omdat hij afgelopen zomer een spoedarts van het AZ Turnhout probeerde te vermoorden. De man had eerst zelf de hulpdiensten gebeld, maar viel onmiddellijk een MUG-arts aan toen die arriveerde. Achteraf verklaarde de man dat hij de arts niet wou doden, maar de spoedarts wou dwingen om hem te doden.
  [naar artikel]
 45. BIZAR. Koppel moet tweeling afstaan na IVF-blunder (08/07/2019 - Metro)
  Een Amerikaanse ivf-kliniek kruipt door het stof nadat een vrouw van twee jongetjes beviel en daar niet de biologische moeder van bleek te zijn. Ze moest de pasgeboren kindjes zelfs afstaan aan de biologische ouders. Samen met haar man klaagt ze nu de kliniek aan.  Het koppel geraakte niet op natuurlijke wijze zwanger en schakelde daarom de hulp van de kliniek in. De vrouw onderging een ivf-behandeling en betaalde daarvoor zo’n 100.000 dollar. De eerste poging mislukte, maar bij de tweede poging was er goed nieuws: de vrouw was zwanger van een tweeling. Echo De ivf-arts liet het echtpaar weten dat vier van hun vijf bevruchtte embryo’s meisjes waren. Het koppel keek dan ook raar op toen later bleek dat het om twee jongetjes ging. Maar volgens de arts was er niets aan de hand, een echo is namelijk nooit 100% betrouwbaar. Na de bevalling ontstond er nog meer verwarring, want wat bleek? De jongetjes waren, in tegenstelling tot de ouders, niet Aziatisch. Er werd onmiddellijk een dna-test afgenomen waaruit bleek dat de kinderen genetisch niet verwant waren aan de ouders, maar ook niet aan elkaar. Emotionele schade  Volgens CNN heeft de kliniek twee embryo’s van twee andere paren bij de vrouw geplaatst. Het Aziatische koppel moest na de bevalling de kinderen afgeven aan de biologische ouders. Wat er met hun eigen embryo’s is gebeurd, is nog steeds onduidelijk. Het echtpaar eist een geldbedrag voor de emotionele schade. Lees ook : Erg! Baby met genetische aandoening geboren zonder huid Het bericht BIZAR. Koppel moet tweeling afstaan na IVF-blunder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Vrouw uit Houthulst krijgt zes jaar cel voor brutale moordpoging met nekschot op ex: “Jij maakte mijn leven kapot, nu ik het jouwe” (08/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 67-jarige Rita D. heeft zes jaar cel gekregen voor de moordpoging op haar ex-man L. L. Er was 12 jaar gevraagd. “Ik vind de straf correct, meer hoefde niet. Al ervaar ik wel nog dagelijks pijn”, reageert L. L.
  [naar artikel]
 47. Moeder probeert kinderen te verdrinken: onderzoek geopend naar drievoudige moordpoging (05/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van Namen heeft een onderzoek geopend naar drievoudige moordpoging. Dat heeft het parket bekendgemaakt op een persconferentie. Maandagavond verdween een vrouw in een vijver in het Louise-Mariepark in Namen. Getuigen konden haar kinderen van 3, 4 en 6 jaar redden. De vrouw van 25 uit Geldenaken (Waals-Brabant) is nog altijd vermist. De zoektactie is intussen hervat.
  [naar artikel]
 48. 12 procent slaagt voor "uitzonderlijk moeilijk" toelatingsexamen arts (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 4.993 studenten die in juli deelnamen aan het toelatingsexamen voor arts en tandarts, is 12,1 procent geslaagd. De vrouwelijke kandidaten
  [naar artikel]
 49. Campus is mannenbastion (en dat ligt ook een beetje aan de vrouwen zelf) (04/04/2019 - De Morgen)
  Een op de vier Leuvense docenten en professoren is een vrouw. Ondanks het beperkte aantal vrouwelijke sollicitanten krijgen bij nieuwe aanwervingen vrouwelijke academici steeds vaker de voorkeur. 'We gaan voortaan nog actiever op zoek naar vrouwelijke kandidaten.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.